fbpixel

Search icon
Search
Cooking Playlist: H σχέση μεταξύ μαγειρικής & μουσικής και η αγαπημένη μας playlist, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς
MAGAZINE

Cooking Playlist: H σχέση μεταξύ μαγειρικής & μουσικής και η αγαπημένη μας playlist, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς

Ανεβάστε την ένταση!


Δύο από τα πράγματα στη ζωή με τα οποία έχουμε άμεση σύνδεση είναι το φαγητό και η μουσική. Ένα από τα μαγικά κοινά χαρακτηριστικά τους είναι πως ανακαλούν αναμνήσεις. Πολλές είναι οι φορές που κάποια γεγονότα της ζωής μας είτε σχετίζονται με κάποια γεύση είτε με κάποιο τραγούδι. Όταν, μάλιστα, αυτά τα δύο έρχονται ταυτόχρονα σε επαφή, οι αναδρομές σε δικές μας στιγμές είναι ακόμη πιο έντονες. Το φαγητό γίνεται καλύτερο όταν εμπλέκεται η μουσική και, όπως λένε, η κουζίνα δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, ποτέ σιωπηλή. Ας γεμίσουμε τον χώρο μας, λοιπόν, με μελωδίες που θα μας εμπνεύσουν γευστικά ταξίδια. 

Γιατί ένα υπέροχο φαγητό χωρίς μουσική είναι -κατά κάποιον τρόπο- ελλιπές, αλλά και αντίστροφα, τα όμορφα ακούσματα χωρίς την ευκαιρία της γευστικής απόλαυσης δεν έχουν την ίδια ζωτικότητα. Η μουσική, όπως και το φαγητό για το σώμα, αποτελεί τροφή για το μυαλό και την ψυχή και, ως εκ τούτου, και τα δύο συνιστούν εξαιρετικά σημαντικά μέρη μιας ολοκληρωμένης ζωής. Την ίδια στιγμή, οι μελωδίες κάνουν πιο εύκολο ένα τύπου «διαλογιστικό μαγείρεμα», οπότε η διαδικασία γίνεται πιο απολαυστική, ενώ και κάποια μικρά διαλείμματα χορού ανεβάζουν πάντα την ψυχολογία. 

Ποια είναι, όμως, τα κατάλληλα τραγούδια που πρέπει να ακούμε ενώ μαγειρεύουμε; 

shutterstock-1785558014.jpg

Αυτό εξαρτάται πολλές φορές από τη διάθεση ή από τις μουσικές επιλογές που συνηθίζουμε. Funk jam ήχοι για barbeque, χιπ χοπ ρυθμοί για το τηγάνισμα, ροκ μπαλάντες ενώ βάζουμε το φαγητό στον φούρνο και lounge acoustic music για την προετοιμασία του τραπεζιού της επόμενης μέρας. Όποιες και αν είναι οι δικές σας προτιμήσεις, εσείς απλά βάλτε μουσική! Εμείς, ωστόσο, ετοιμάσαμε τη δική μας cooking playlist. Μπείτε στο Spotify του GLOW MAGAZINE, πατήστε play και απολαύστε τη μαγειρική διαδικασία... αλλιώς!

Top 5:

Οι αγαπημένες επιλογές από την playlist που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς:

1. “Feel it Still”, Portugal. The Man

Γρήγορο και ανεβαστικό, ιδανικό για το χτύπημα αβγών και πλύσιμο λαχανικών.

2. “Blinding Lights”, The Weeknd

Για πρωινά απολαυστικά μαγειρέματα και διάθεση για χορό!

3. “Τhat’s Amore”, Dean Martin

Για italian menu, σπαγγέτι και pizza!

4. “Dream a little dream of me”, Ella Fitzgerald – Louis Armstrong

Για τα πιο ωραία και οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια.

5. “My Way”, Nina Simone

Κι αφού έχετε τελειώσει το μαγείρεμα, ήρθε η στιγμή για το τελικό φινίρισμα.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την playlist!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021