fbpixel

Search icon
Search
Conde Nast Traveler: Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που προτείνει για το 2024
TRAVEL

Conde Nast Traveler: Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που προτείνει για το 2024

Πανέμορφα μέρη, ειδυλλιακά τοπία, απέραντο μπλε


Κάθε καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης για visitors από κάθε γωνιά του κόσμου, που καταφθάνουν σε αυτή, θέλοντας να γνωρίσουν από κοντά τους μαγικούς προορισμούς της. Η Ελλάδα, είναι μία χώρα που φημίζεται για τα πανέμορφα νησιά της -μικρά και μεγάλα- και βλέπει συνεχώς τα βλέμματα να στρέφονται σε αυτήν, πλησιάζοντας στην summer-season. Άλλα, είναι πιο απομονωμένα και προσφέρονται για την απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση και άλλα, είναι κοσμοπολίτικα και συγκεντρώνουν τους A-listers που τους μεταφέρουν τη λάμψη τους.

Τώρα, το Conde Nast Traveler, παρουσιάζει την καθιερωμένη λίστα με τα must-visit ελληνικά νησιά, η οποία περιλαμβάνει 29 νησιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα και προσκαλεί τους λάτρεις των καλοκαιρινών εξορμήσεων να την επισκεφθούν, για να ανακαλύψουν από κοντά την απίστευτη ομορφιά της.

Άρωμα Ελλάδας παντού!

The article

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα και τα πανέμορφα νησιά της, συγκεντρώνουν όλα τα φώτα επάνω τους. Η χώρα μας φιλοξενεί αμέτρητους, πανέμορφους προορισμούς, είναι γεμάτη με ειδυλλιακά τοπία, είναι το απόλυτο hot spot για τις καλοκαιρινές -κι όχι μόνο- διακοπές και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί πόλο έλξης για πολύ κόσμο. Οι travel-lovers τη θεωρούν τον απόλυτο παράδεισο και σπεύδουν σε αυτήν, προκειμένου να ανακαλύψουν τα απίστευτα τοπία, αλλά και τα μυστικά που κρύβει βαθιά μέσα της, ενώ ακόμη κι αυτοί που δεν αγαπούν τα ταξίδια, ονειρεύονται μία εξόρμηση σε αυτήν και οργανώνουν μικρές αποδράσεις, με φόντο την καλοκαιρινή περίοδο.


Για μία ακόμη χρονιά -λοιπόν- το Conde Nast Traveler κάνει focus στη χώρα μας και παρουσιάζει τα πιο iconic νησιά της, με τη φωτογενή Μήλο, την Ύδρα και τη Σίφνο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχετική λίστα. «Όσο κι αν αγαπάμε και συστήνουμε ανεπιφύλακτα το κάθε ένα από τα ελληνικά νησιά -που αξίζει πραγματικά να τα επισκεφθεί κανείς μία φορά στη ζωή του- υπάρχουν μερικά που ξεχωρίζουν σε ένα από τα πιο μαγικά σημεία του πλανήτη», αναφέρει αρχικά το εν λόγω αφιέρωμα, που κάνει focus στη χώρα μας και περιγράφει τους λόγους, για τους οποίους θεωρείται must-visit προορισμός για την summer season. Όλοι γνωρίζουν το πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα, όλοι γνωρίζουν το πόσο πολλούς προορισμούς φιλοξενεί και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι όλα τα φώτα στρέφονται για μία ακόμη φορά επάνω της...

The islands

shutterstock-2250558343.jpg
Μήλος

Υπάρχουν τα νησιά που προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση κι αυτά που φημίζονται για την έντονη social life τους. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, ό,τι κι αν ζητάτε από τις δικές σας διακοπές, είναι σίγουρο ότι θα το βρείτε στην Ελλάδα και στα πανέμορφα νησιά της. Το εν λόγω δημοσιεύμα φιλοξενεί επιλογές για όλα τα γούστα, με τη Μήλο, την Ύδρα και τη Σίφνο να είναι αυτά που ξεχωρίζουν ενόψει της φετινής summer season. Τα δύο πρώτα, φημίζονται για τα εντυπωσιακά, instagrammable τοπία τους και το τελευταίο, θεωρείται must για τους gastronomy-lovers. Ακολουθεί η Σαντορίνη, με τα ειδυλλιακά τοπία και το ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, η Σύρος του πολιτισμού, η Φολέγανδρος με το απέραντο μπλε και η Κρήτη, με τα πολλά, διαφορετικά πρόσωπα, την σπουδαία παράδοση και το καλό φαγητό.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η Κέρκυρα, που βρίσκεται στις πιο ψηλές θέσεις της σχετικής λίστας, με τα καταπράσινα τοπία να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε γωνιά της, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Νάξο, με την ξεχωριστή γαστρονομία και τις ατελείωτες αμμώδεις ακτές. Την ίδια στιγμή, η Κεφαλονιά θεωρείται το ιδανικό μέρος για τις πιο χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές ever, η Άνδρος ξεχωρίζει για τις εξωτερικές παραλίες που κρύβει στο εσωτερικό της, ενώ η Μύκονος είναι το απόλυτο κοσμοπολίτικο μέρος, που αποτελεί πόλο έλξης για τους A-listers και τους πιο διάσημους celebrities. Στις επόμενες θέσεις των ελληνικών νησιών βρίσκονται islands όπως η εντυπωσιακή Ζάκυνθος, η Αμοργός με το απέραντο γαλάζιο, οι Παξοί, η Λευκάδα, η μυθική Ιθάκη, η παραδοσιακή Τήνος, η μυστηριακή Πάτμος με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και η γραφική Σύμη. 

shutterstock-2291169293.jpg
Τήνος

Είναι μία χώρα που έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Είναι μία χώρα γεμάτη με πανέμορφα μέρη και τοπία και το σίγουρο είναι πως ό,τι κι επιλέξει κανείς, σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρεθεί, θα αναπτύξει από την πρώτη στιγμή μία ιδιαίτερη σχέση μαζί της και θα δημιουργήσει απίστευτες αναμνήσεις. Η Ελλάδα μοιάζει να είναι ευλογημένη. Έχει περάσει πολλά, έχει δει ακόμη και τους δικούς της ανθρώπους να της γυρίζουν την πλάτη, ωστόσο, δε χάνει τη λάμψη της. Με κάποιον μαγικό τρόπο τα συνδυάζει όλα... Το καλό φαγητό, την πλούσια γαστρονομία, τον καυτό ήλιο, τις απέραντες αμμουδιές. Είναι μαγική, είναι σαγηνευτική και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξανά βρίσκεται στο επίκεντρο...