fbpixel

Search icon
Search
Διακοπές αλλιώς: 5 ελληνικά νησιά μακριά από την πολυκοσμία
TRAVEL

Διακοπές αλλιώς: 5 ελληνικά νησιά μακριά από την πολυκοσμία

Δημιουργήστε νέες εικόνες και εμπειρίες


Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν την έντονη night-life κι επιλέγουν για τις διακοπές τους, τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς της Ελλάδας. Υπάρχουν όμως κι αυτοί, που στο διάστημα αυτό θέλουν να κάνουν ένα break από όλους κι από όλα. Θέλουν να αποφορτιστούν πλήρως, να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, να ζήσουν μακριά από την πολυκοσμία και να δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις, σε μαγευτικά τοπία, δίπλα στα καταγάλανα νερά και κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τα must-visit ελληνικά νησιά, για όσους αγαπούν τις low-profile vacations και ψάχνουν την ιδανική επιλογή. 

Ένα καλοκαίρι όπως ακριβώς το ονειρεύεστε!

Σίκινος

shutterstock-2240436897.jpg

Ένα μικρό, ήρεμο νησί που βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων. Ένα νησί που φημίζεται για τις όμορφες παραλίες, τα άγρια τοπία και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα του. Ένα νησί με πολύ ιδιαίτερα, super-χαλαρωτικά vibes, που μοιάζει ικανό να σαγηνεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Η Σίκινος, θεωρείται ένα από τα πιο ήσυχα νησάκια των Κυκλάδων κι αυτός ακριβώς, είναι κι ο λόγος που την κάνει να μοιάζει τόσο ελκυστική. Το μέρος αυτό, έχει μία σπάνια, παρθένα ομορφιά και συνδυάζει με τον πιο μαγικό τρόπο το κυκλαδίτικο στοιχείο, με την απλότητα και την παράδοση κι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου, με τα βότσαλα, τη χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά θεωρείται must-visit, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άγιο Παντελεήμωνα. Πρόκειται για μία παραλία με άγρια ομορφιά, γεμάτη με βότσαλα, ενώ η θάλασσα διαθέτει βραχώδη βυθό, που προσφέρεται για εξερεύνηση. Ίσως να είναι λίγο δύσκολο να την προσεγγίσετε, αλλά η εικόνα που θα αντικρίσετε φτάνοντας σε αυτήν, θα σας αποζημιώσει.

Ψαρά

shutterstock-771819037.jpg

Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, απέναντι από τη Χίο κι ακόμη δεν έχει συγκεντρώσει τη λάμψη που του αξίζει, ωστόσο, μοιάζει σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί ο αριθμός των visitors που θα φτάνουν σε αυτό κάθε καλοκαίρι. Το νησί των Ψαρών, φημίζεται για την πλούσια ιστορία και την άγρια ομορφιά του, με τις υπέροχες παραλίες με τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και την πεντανόστιμη γαστρονομία του, να αποτελούν... extra bonus γι' αυτό. Η ήρεμη ατμόσφαιρα και ο χαλαρός χαρακτήρας του, το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους μακριά από όλους κι από όλα, αλλά και τις βουτιές τους στα δροσερά νερά του Αιγαίου. Ο Κάτω Γιαλός, είναι μία παραλία που προσφέρεται για πλήρη απομόνωση και βρίσκεται στη νότια ακτή των Ψαρών, στον δρόμο για τη Μαύρη Ράχη, ενώ στην bucket-list όσων επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί, πρέπει να βρίσκεται και το Φανάρι. Η παραλία αυτή, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και είναι η νοτιότερη των Ψαρών, με τα γαλάζια νερά, το ψιλό βότσαλο και τα εντυπωσιακά μαύρα βράχια να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

    Δονούσα

    shutterstock-1779720596-tTzsR.jpg

    Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και σήμα κατατεθέν της, αποτελούν εδώ και χρόνια τα καταγάλανα νερά, οι εντυπωσιακές παραλίες και τα τοπία που κόβουν την ανάσα. Η Δονούσα δεν είναι ένα νησί όπως όλα τα άλλα. Είναι το απόλυτο μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι το ιδανικό μέρος γι' αυτούς που δεν αγαπούν τους έντονους ρυθμούς, γι' αυτούς που λατρεύουν την ηρεμία και την απόλυτη γαλήνη. Το μικρό, αυτό, νησάκι που βρίσκεται στα ανατολικά των Κυκλάδων, με τις ονειρεμένες παραλίες, την τρομερή φιλοξενία των ντόπιων και τα αμέτρητα τοπία, θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας, αν το γνωρίσετε από κοντά και σίγουρα, δε θα θέλετε να το αποχωριστείτε και θα επιστρέφετε σε αυτό κάθε καλοκαίρι. Η παραλία Λιβάδι, που είναι προσβάσιμη από ένα μονοπάτι ή με καΐκι, είναι από τις πιο ερημικές, ενώ must-visit θεωρούνται το Σαπουνόχωμα κι η Τρυπητή, που βρίσκονται κοντά στον οικισμό της Καλοταρίτισσας, στο βόρειο άκρο του νησιού.

      Λέρος

      shutterstock-739776142.jpg

      Ένας καταπράσινος παράδεισος στα Δωδεκάνησα. Ένα νησί που ξυπνά τις αισθήσεις, που δε μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Η Λέρος είναι σαγηνευτική και το καλοκαίρι, αποκτά μία ομορφιά πολύ-πολύ ιδιαίτερη. Παλαιότερα, αρκετοί την θεωρούσαν ιδανική για family-vacations, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς πρόκειται για ένα νησί που μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες, με τα πολλά, διαφορετικά πρόσωπά του. Το νησί της Αρτέμιδος είναι γεμάτο με μαγευτικές παραλίες, γραφικούς οικισμούς με πανέμορφη αρχιτεκτονική και αξιοθέατα, ωστόσο, έχει και μία άλλη, πιο fun πλευρά. Αν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν τα γαλάζια νερά και τις βουτιές, μην παραλείψετε να βρεθείτε στον Άγιο Σπυρίδωνα. Πρόκειται για μία μικρή παραλία με άμμο και βοτσαλάκια, στην οποία θα συναντήσετε ένα ναυαγισμένο καραβάκι στην ακτή, με την ομορφιά της να είναι πραγματικά απερίγραπτη! Εξίσου εντυπωσιακή, είναι και η Αγία Κιούρα. Είναι μία τελείως απομονωμένη παραλία, ιδανική για γαλήνιες στιγμές και δροσερές βουτιές. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

      Παξοί

      shutterstock-1272352891.jpg

      Last but not least, από τη συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Παξοί, που -κατά γενική ομολογία- είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά συνολικά της Ελλάδας. Το στολίδι, αυτό, του Ιονίου Πελάγους με τις ενετικές επιρροές, είναι το ιδανικό μέρος για χαλαρωτικές διακοπές κι όσοι το έχουν ήδη επισκεφθεί, έχουν αναπτύξει μία πολύ ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Τα γραφικά ψαροχώρια, οι μαγευτικές παραλίες, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων με τα βενετσιάνικα στοιχεία, αλλά και η πυκνή βλάστηση, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, με τους locals να μοιάζουν πάντα έτοιμοι να υποδεχθούν με την καλύτερη διάθεση τους visitors. Ο Ερημίτης είναι μία παραλία, που έχει σταθερά μία θέση ψηλά στη λίστα όλων όσων καταφθάνουν στο νησί. Βρίσκεται στα δυτικά των Παξών και δημιουργήθηκε μετά από κατολίσθηση, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο να αποτελούν σήμα κατατεθέν της, ενώ εφόσον βρεθείτε σε αυτήν, αξίζει να παραμείνετε εκεί μέχρι και το ηλιοβασίλεμα. Η εικόνα που θα αντικρίσετε, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά σας. Must-visit είναι και η παραλία Γαλάζιο, που έχει πάρει το όνομά της από τα καταγάλανα νερά της. Βρίσκεται στο άγριο, δυτικό τμήμα του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσαφένια αμμουδιά να δημιουργούν μία μαγική εικόνα.

      Enjoy!