To brunch είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα μέσα στην ημέρα, ώστε να γεμίσουμε δυνάμεις για να αδράξουμε την ημέρα. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα που έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι η ιδανική αφορμή για να απολαύσουμε υπέροχα brunches με φίλους, χωρίς στρες και το άγχος της καθημερινότητα. Ανακαλύψτε τις super tasty συνταγές που καταγράψαμε για εσάς!
Pancakes από παντζάρι
Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 300 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 1 αβγό, μέτριο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα παντζάρια (κρατάμε ένα για το σερβίρισμα) με 2 κ.σ. από το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του πουρέ παντζαριού. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα μεταξύ τους. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι και προσθέτουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και το βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε 2 κ.σ. του χυλού μέσα στο τσέρκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το τσέρκι, γυρνάμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά το pancake. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Avocado toast
Υλικά:
- Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης
- Ένα avocado
- Αλατοπίπερο
- Ελαιόλαδο
- Αβγό
Eκτέλεση:
Φρυγανίζουμε το ψωμί. Λιώνουμε το avocado με ένα πιρούνι και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Βράζουμε το αβγό ή φτιάχνουμε μια ομελέτα. Αλείφουμε το μείγμα του avocado πάνω στο ψωμί και τοποθετούμε επάνω το αβγό. Καλή απόλαυση!
Power bowl με γιαούρτι και φρούτα
Υλικά:
- Γιαούρτι
- Φρούτα εποχής
- Βρώμη
- Σταφίδες
- Ξηροί καρποί
Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος ή μικρό μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε να γλυκάνει περισσότερο βάζουμε λίγο μέλι. Συνοδεύουμε το με χυμό, smoothie, τσάι ή τον καφέ της επιλογής σας.
Tacos
Υλικά:
- 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 4 φέτες γαλοπούλα ή bacon
- 1 κομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Πάπρικα
- 1κ.σ. ανάλατο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 6 μεγάλα αβγά
- 2κ.σ. γάλα φυτικής ή ζωικής προέλευσης της επιλογής σας
- Τορτίγιες
- Τυρί της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες για 5-10 λεπτά και μόλις κρυώσουν κόψτε τες σε κομματάκια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη γαλοπούλα ή το bacon και αφήσουμε το να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και το κομμένο σε κομμάτακια bacon και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αβγά με το αλάτι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, στο οποίο έχουμε ρίξει βούτυρο ή λάδι, ώστε να μαγειρευτούν. Μόλις είναι έτοιμα, βάζουμε τις τορτίγιες σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω όλα τα υλικά.