fbpixel

Search icon
Search
Bookcase in the making: Πώς να οργανώσετε με κομψό τρόπο τη βιβλιοθήκη σας
INTERIORS

Bookcase in the making: Πώς να οργανώσετε με κομψό τρόπο τη βιβλιοθήκη σας

Όλα τα pro tips για να το πετύχετε


Η εποχή αυτή είναι συνώνυμη με αλλαγές και τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε από το σπίτι μας! Οι μικρές αλλαγές, άλλωστε, στους προσωπικούς μας χώρους είναι ο ιδανικός τρόπος για να απογειώσουμε τη διάθεσή μας και να να νιώσουμε το πολυπόθητο συναίσθημα της ανανέωσης. Πιο συγκεκριμένα, σκεφτείτε να αλλάξετε τη βιβλιοθήκη σας με κάποιες διακοσμητικές πινελιές, ποντάροντας στην οργάνωση αλλά και την κομψότητα.

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις και ξεκινήστε τις αλλαγές!

Βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει

krywickiinteriordesign-092419-04-ab4ce1758ddf4621ae313967fcd4010d.jpg

Πρώτα απ' όλα πρέπει να βρείτε το στιλ της βιβλιοθήκης που ταιριάζει με τη δική σας αισθητική και φυσικά με τον χώρο σας. Εάν θέλετε να δώσετε μια πινελιά χρώματος στον χώρο σας, τότε επιλέξτε έναν πιο pop τόνο, όπως είναι το μπλε. Σε περίπτωση που θέλετε να κινηθείτε σε πιο μινιμαλιστικά μονοπάτια, διαλέξτε κάτι πιο ουδέτερο, όπως το λευκό ή το καφέ. Είτε εντάξετε τη βιβλιοθήκη σας στο σαλόνι είτε σε κάποιο άλλο μέρος της κατοικίας σας, να θυμάστε πως πρέπει να ταιριάζει με την αισθητική των χώρων σας.

Οργανώστε τα βιβλία σας με βάση το χρώμα και το ύψος τους

0915-ad-dlam02-01.jpg

Ώρα για ένα ξεκαθάρισμα στα βιβλία σας, ώστε να καταλήξετε ποια αξίζουν πραγματικά μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Οργανώστε τα με βάση το χρώμα και το ύψος του, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη εικόνα. Επίσης, για δική σας διευκόλυνση χωρίστε τα σε κατηγορίες για να εντοπίζετε πιο εύκολα κάποιο συγκεκριμένο όταν θέλετε να ανατρέξετε σε αυτό.

Αφήστε χώρο για τα διακοσμητικά

benjamin-benschneider-otto-27067-dl9g5s.jpg

Μη σκέφτεστε πως η μόνη επιλογή διακόσμησης είναι η τοποθέτηση βιβλίων. Ακόμα κι εσείς που δεν έχετε πολλά στη συλλογή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά που θα χαρίσουν δόσεις πολυτέλειες να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Ακουμπήστε πάνω και δίπλα στα βιβλία σας κηροπήγια, μεταλλικά αντικείμενα, καλάθια αποθήκευσης και ό,τι άλλο θεωρείτε πως ταιριάζει.

Προσθέστε φυτά

e246f73559fca6449ef2cb767fd0bbcc.jpg

Πέρα από τα διακοσμητικά, σημαντική επίσης είναι η παρουσία των φυτών, ώστε να «σπάσει» η μονοτονία. Με αυτόν τον τρόπο θα προσδώσετε διάσταση αλλά και μια αίσθηση ζωντάνιας, η οποία μπορεί να εναρμονιστεί φανταστικά με τα βιβλία σας, αλλά και με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία. Σε αυτήν την περίπτωση, τέλεια ιδέα είναι τα αναρριχώμενα φυτά για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μην παραλείψετε τον φωτισμό

8e679b94-d559-41ca-b88a-fe5704525edf-scaled-1.jpg

Σε γενικές γραμμές, ο φωτισμός στο σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντικός για το τελικό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τη βιβλιοθήκη σας. Προσθέστε κρυφό φωτισμός, ο οποίος θα εξασφαλίσει διάσταση και πιο ατμοσφαιρική αίσθηση. Θα δείτε κατευθείαν τον χώρο σας να απογειώνετε και τα βιβλία σας να αναδεικνύονται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.