fbpixel

Search icon
Search
Body lotion: Πώς να τη χρησιμοποιήσετε σαν να είστε δερματολόγος
FACE & BODY

Body lotion: Πώς να τη χρησιμοποιήσετε σαν να είστε δερματολόγος

Υπάρχουν tips και tricks που σίγουρα πρέπει να ανακαλύψετε


Η ενυδάτωση είναι ένα από εκείνα τα βήματα περιποίησης που είναι εξίσου βασικά, αλλά και εξαιρετικά σημαντικά για όλη την επιδερμίδα σας. Η απλή εφαρμογή μιας κρέμας ή μιας λοσιόν -ακόμη και κάποιας που δεν είναι εμπλουτισμένη με ενεργά συστατικά- μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρήσετε το δέρμα σας εξαιρετικά υγιές. Παρόλα αυτά ακόμη και οι πιο συνεπείς -ανάμεσα μας- με το skincare πολλές φορές παραμελούν την ενυδάτωση από το πηγούνι και κάτω. Από σήμερα, όμως, ήρθε η στιγμή αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λοσιόν σώματος πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε το δέρμα τον ονείρων σας.

body-lotion-woman.webp

Τα οφέλη της λοσιόν σώματος

Το κύριο πλεονέκτημα της λοσιόν σώματος είναι ότι παρέχει ενυδάτωση στο δέρμα, δημιουργώντας ένα στρώμα που παγιδεύει νερό και θρεπτικά συστατικά, αποτρέποντας έτσι την ξηρότητα και προάγοντας τη συνολική υγεία του δέρματος. Αυτός είναι πραγματικά ο πιο απλός και θεμελιώδης σκοπός της, αν και αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλές φόρμουλες που ξεπερνούν το επιθυμητό καθήκον τους. Αυτό συμβαίνει καθώς στην περιποίηση σώματος, πλέον, η χρήση ενεργών συστατικών που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, η ακμή του σώματος, ακόμη και καταστάσεις όπως το έκζεμα και η κεράτωση pilaris είναι πιο συχνή από ποτέ.

Κάνοντας την κατάλληλη επιλογή

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματός σας - δηλαδή πόση ακριβώς ενυδάτωση χρειάζεται η επιδερμίδα σας. Πιο συγκεκριμένα, εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, αναζητήστε πιο παχύρρευστη φόρμουλα με βάση το λάδι με υψηλότερες συγκεντρώσεις μαλακτικών και αποφρακτικών συστατικών. 

best-smelling-body-lotions-1.jpg

Έχετε ισορροπημένο έως ξηρό δέρμα;

Πιθανότατα μπορείτε να πείτε «ναι» σε ελαφρύτερες επιλογές με βάση το νερό. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσετε τα δύο προϊόντα είναι ο εξής: Οτιδήποτε πιο παχύρρευστο ή πλούσιο είναι πιο πιθανό να ονομάζεται κρέμα ή βάλσαμο, ενώ οι ελαφρύτερες φόρμουλες χαρακτηρίζονται ως λοσιόν. Επίσης, συνήθως οι πιο λεπτές, λοσιόν με βάση το νερό βρίσκονται σε μπουκάλια με τις χαρακτηριστικές αντλίες, ενώ οι πιο παχύρρευστες φόρμουλες βρίσκονται πιο συχνά σε βαζάκια.

Τα κατάλληλα συστατικά

Οι τρεις πιο κοινές κατηγορίες που βρίσκονται σε ενυδατικές κρέμες, οποιουδήποτε είδους, είναι τα ενυδατικά, τα μαλακτικά και τα αποφρακτικά συστατικά, καθένα από τα οποία λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

  • Τα υγραντικά είναι συστατικά που προσελκύουν το νερό και το παγιδεύουν στο δέρμα, και το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη είναι από τα πιο κοινά. 
  • Τα μαλακτικά είναι συστατικά που μαλακώνουν την αίσθηση και εξομαλύνουν την όψη του δέρματος, δίνοντας σας την αίσθηση άμεσης ενυδάτωσης που οραματίζεστε κάθε φορά οπό σκέφτεστε μια λοσιόν. Συστατικά όπως το λάδι jojoba και το σκουαλάνιο είναι κοινά παραδείγματα.
  • Τα αποφρακτικά συστατικά όπως τα βούτυρα τα κεριά, ακόμη και οι σιλικόνες είναι συστατικά που λειτουργούν δημιουργώντας ένα στρώμα στην κορυφή του δέρματος που πραγματικά σφραγίζει και κλειδώνει την υγρασία, ελαχιστοποιώντας αυτό που είναι γνωστό ως διαεπιδερμική απώλεια νερού.
best-smelling-body-lotions-2.jpg

Ιδανικά θέλετε όντως έναν συνδυασμό και των τριών χαρακτηριστικών ενωμένα σε μια καλή σύνθεση ενυδατικής κρέμας. Αλλά και πάλι, αυτό εξαρτάται από το πόσο αφυδατωμένο είναι το δέρμα σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να λάβετε υπόψη την περιοχή του σώματός που ενυδατώνετε. Ενώ πρακτικά μπορείτε να εφαρμόζετε τα πάντα -σχεδόν παντού- είναι σημαντική η επιλογή μιας πολύ παχύρρευστης, αποφρακτικής φόρμουλας στα άκρα των χεριών και των ποδιών. Το δέρμα στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών είναι το πιο παχύ στο σώμα και υπόκειται στις πιο σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Πιο παχύρρευστα και πιο αποφρακτικά σκευάσματα γίνονται ανεκτά από το δέρμα σε αυτές τις περιοχές και βοηθούν να κλειδωθεί η υγρασία στα πολλά στρώματα των κυττάρων.

Πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε μια λοσιόν σώματος

Η λοσιόν σώματος πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ιδανικά μετά το ντους. Το ζεστό νερό και ο ατμός μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν το δέρμα, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και η ενυδάτωση αμέσως μετά βοηθά επίσης να κλειδώσετε την υγρασία που υπάρχει ήδη σε αυτό, διατηρώντας το απαλό και ενυδατωμένο. Εν ολίγοις, όχι μόνο η ενυδάτωση μετά το ντους είναι ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε να την κάνετε μέρος της ρουτίνας σας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της εκάστοτε ενυδατικής κρέμας.