fbpixel

Search icon
Search
Beauty of Summer: 5+1 θεραπείες για την φροντίδα της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι
MAGAZINE

Beauty of Summer: 5+1 θεραπείες για την φροντίδα της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι

Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου προτείνει μια σειρά από θεραπείες για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και λαμπερό


Η καλοκαιρινή περίοδος απαιτεί ειδική φροντίδα για την επιδερμίδα μας, λόγω της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επηρεάζουν την υγεία και την εμφάνισή της.

Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου προτείνει μια σειρά από θεραπείες για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και λαμπερό!

1. Προστασία από την Ηλιακή Ακτινοβολία

Η αντηλιακή προστασία είναι ζωτικής σημασίας για την καλοκαιρινή φροντίδα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 30 καθημερινά, ανανεώνοντάς το κάθε δύο ώρες, ιδιαίτερα μετά από κολύμβηση ή έντονη εφίδρωση. Προτιμήστε προϊόντα με φυσικά φίλτρα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου για άμεση και ασφαλή προστασία.

2. Ενυδάτωση

Η έκθεση στον ήλιο και η ζέστη προκαλούν αφυδάτωση του δέρματος. Τα ελαφριά, μη λιπαρά ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ βοηθούν στην κατακράτηση της υγρασίας. Επίσης, οι οροί με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, μπορούν να το προστατεύσουν από τις ελεύθερες ρίζες.

shutterstock-2254241185.jpg

3. Θεραπείες Αναζωογόνησης

Για λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες:

• Μικροδερμοαπόξεση: Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και προάγει την αναγέννησή της. Ειδικά σχεδιασμένες θεραπείες μικροδερμοαπόξεσης με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά προϊόντα μπορούν να προσφέρουν ένα άμεσο αποτέλεσμα λάμψης και φρεσκάδας.

• Χημικά Peels: Τα ήπια χημικά peels, όπως αυτά με γλυκολικό ή λακτικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωσή της και στη μείωση των υπερμελαγχρώσεων που προκαλεί ο ήλιος.

4. Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα, αποκαθιστώντας την υγρασία και βελτιώνοντας την ελαστικότητά του, προσφέροντας μια υγιή και νεανική όψη.

5. Αντιμετώπιση της Υπεριδρωσίας

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να επιδεινωθεί το καλοκαίρι. Η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης (Botox) σε περιοχές όπως οι μασχάλες, οι παλάμες και τα πέλματα τη μειώνει σημαντικά, προσφέροντας ανακούφιση για αρκετούς μήνες.

shutterstock-2024422271.jpg

6. Αντιμετώπιση της Φωτογήρανσης

Η συνεχής έκθεση στον ήλιο προκαλεί φωτογήρανση, η οποία εκδηλώνεται με ρυτίδες, δυσχρωμίες και απώλεια ελαστικότητας. Οι θεραπείες με laser, όπως το Fractional, ανανεώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του.

Συμβουλές για Καθημερινή Φροντίδα:

- Καθαρισμός: Χρησιμοποιήστε απαλά καθαριστικά που δεν ξηραίνουν.

- Ενυδάτωση: Επιλέξτε ελαφριά ενυδατικά προϊόντα που δε φράζουν τους πόρους.

- Διατροφή και Ενυδάτωση: Καταναλώστε αρκετό νερό και τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως φρούτα. Με την κατάλληλη φροντίδα και θεραπείες, μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι διατηρώντας το δέρμα μας υγιές και όμορφο.

11-pkorw.jpg

Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., που ειδικεύθηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technisches Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της, παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Info: 

• Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ.: 2310 272255

• Τζαβέλλα 12, Εύοσμος, τηλ.: 2313018056 

radopouloudermatology.business.site

Instagram: @elenarado.dermatology