fbpixel

Search icon
Search
Barbie: Τα 6 beauty tips από τον make up artist της ταινίας
BEAUTY PEOPLE

Barbie: Τα 6 beauty tips από τον make up artist της ταινίας

Αποκτήστε το τέλειο βάψιμο και το eye glow της υπέροχης Margot Robbie


Η Ivana Primorac, makeup και hair artist είπε το «ναι» στην πρόκληση ενός ρόλου που θα της άλλαζε τη ζωή. Έχοντας στο βιογραφικό της ταινίες και σειρές όπως το "The Crown" και το "Charlie and the Chocolate Factory" δεν θα μπορούσε παρά να βγάλει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και στην ταινία της Barbie. Πολλές αποχρώσεις κραγιόν, εκατοντάδες extensions και αρκετό fake tanning είναι μερικά μόνο από αυτά που μετέτρεψαν τη Margot Robbie, στην απόλυτη Barbie - ίσως στην καλύτερη Barbie που έχουμε δει ποτέ.

Barbie
@barbiethemovie
Η ομάδα της Primorac πλαισιώθηκε από 22 makeup και hair artists, αλλά ο συνολικός αριθμός των καλλιτεχνών που επιμελήθηκαν τα καλλιτεχνικά κομμάτια αποτελούνταν από 75 άτομα. Όλα θα έπρεπε να είναι υπέροχα αφού η αναζητήσεις στο internet για όρους όπως "Barbie makeup look" και "Barbie makeup ideas" είχαν αυξηθεί κατακόρυφα, ήδη από την ανακοίνωση των γυρισμάτων. Έτσι το άψογο μακιγιάζ και τα ογκώδη μαλλιά του κάθε χαρακτήρα δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τα παρακάτω tips:

Το σωστό highlighter

Το contouring μπαίνει στην άκρη καθώς η makeup artist χρησιμοποίησε στρατηγικά το highlighter για να σμιλέψει το πρόσωπο της Margot Robbie, ως Barbie. Ξεκίνησε με έμφαση στην άκρη του ματιού, για να τονίζεται αυτή η περιοχή περισσότερο και έδωσε περισσότερη προσοχή σε περιοχές που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της: πάνω από τα μάγουλα, γύρω από το στόμα, στα χείλη αλλά και στις γραμμές του χαμόγελου. 

Extra tip: Για να το αντιγράψετε, δοκιμάστε ένα κρεμώδες και ενυδατικό προϊόν που θα προσδώσει μια λεπτή δροσιά στο δέρμα.

48 διαφορετικά κραγιόν

Υπήρχαν 48 διαφορετικά κραγιόν που χρησιμοποιήθηκαν, εκ των οποίων το 40 ήταν σε αποχρώσεις του ροζ. Μπορεί, λοιπόν, όλα να έμοιαζαν παρόμοια αλλά η έμφαση δόθηκε στη λεπτομέρεια και αυτό είναι που έκανε τη διαφορά. Πάντα, οι διαφορετικές αποχρώσεις, ακόμη και αν αλλάζουν ελάχιστα μπορούν να δώσουν άλλο τόνο σε κάθε beauty look σας.

barbie-gQd4H.jpg
@margotrobbieofficial

Τα μαλλιά

Τα μαλλιά της Margot, αποτελούνταν από πολλά διαφορετικά κομμάτια extensions. Για αυτό το λόγο ήταν δύσκολο να γίνουν όλα με τη μια, και έτσι η Wet Brush που χρησιμοποιήσε η Primorac, τη βοήθησε να λειάνει τα διαφοτερικά τμήματα αποτελεσματικά. Επιπλέον το glossing σαμπουάν, η εφαρμογή του conditioner καθώς και το leave-in conditioner ήταν απαραίτητα σε κάθε λούσιμο της ηθοποιού. Τέλος, συστατικά όπως η κερατίνη και το λάδι καρύδας ήταν must, καθώς σε άλλη περίπτωση η παραμονή κάτω από τα φώτα του setting θα προκαλούσε αφυδάτωση. 

Έμφαση στο πεντικιούρ

Μια καθοριστική στιγμή για την ταινία της Barbie είναι όταν οι φτέρνες της αγγίζουν το έδαφος. Μπορεί αυτό να είχε τελικά κάποιες παρενέργειες, αλλά τα πέλματα της συνέχισαν να μοιάζουν υπέροχα. Για να αποφύγουν το να φανεί περίεργη αυτή η σκηνή το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα ωραίο πεντικιούρ αλλά και η χρήση μιας κρέμας σώματος. Όσο για το χρώμα που επιλέχθηκε ήταν ένα ημιδιαφανές nude ροζ που όλες θέλουμε να αντιγράψουμε. 

Extra tip: Για να αποκτήσετε τέλειες φτέρνες δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα βούτυρο κακάο, εμπλουτισμένο με βιταμίνη E, στις φτέρνες σας.

barbie-LiURE.jpg
@majorstreetstyle

Οι διαφορετικές ρουτίνες σώματος 

Κάθε Barbie είχε τη δική της ρουτίνα σώματος και ο λόγος για αυτό είναι ότι κάθε "κούκλα" έπρεπε να είναι διαφορετική για να αντιπροσωπεύει τις διαφορετικές εκδοχές της κάθε γυναίκας. Παρόλα αυτά, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι χρησιμοποιήθηκε σε όλες μακιγιάζ σώματος, ειδικά προσαρμοσμένο στην καθεμία.  Για να δημιουργηθεί το κατάλληλο μίγμα χρησιμοποιήθηκαν highlighter, ενυδατικά balm αλλά και άλλα συστατικά που τελικά τοποθετήθηκαν με τη βοήθεια ενός αερογράφου.

Το δέρμα της Barbie έμοιαζε αληθινό

Αν και έχουμε συνηθίσει την πλαστική εμφάνιση, το δέρμα της Barbie φαινόταν φυσικό και παράλληλα απόλυτα glowing. Σύμφωνα με την Primorac ο στόχος ήταν να μπει μακιγιάζ στα σημεία που χρειάζεται αντί να καλυφθεί όλο το πρόσωπο με περιττές στρώσεις. Ένα απαλό στρώμα foundation και μια tinted ενυδατική κρέμα έγιναν η αρχή για να πετύχει το αποτέλεσμα που ήθελε ώστε να "χτίσει" όλο το υπόλοιπο makeup.

Κεντρική φωτογραφία: @barbiethemovie