fbpixel

Search icon
Search
Δύο makeup trends φτιαγμένα ειδικά για το καλοκαίρι
MAKE UP

Δύο makeup trends φτιαγμένα ειδικά για το καλοκαίρι

Το Latte Makeup του Tik Tok και η πιο σκληρή εκδοχή του είναι οι τάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε


Ανεξάρτητα από το αν είστε μια coquette princess ή ανήκετε στο team της ήσυχης πολυτέλειας, όλοι συμφωνούμε σε ένα γεγονός όσον αφορά το μακιγιάζ: το καλοκαίρι είναι η εποχή που μια bronzed goddess βγαίνει πάντα στο προσκήνιο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε μια ηλιοκαμένη λάμψη, αλλά η τελευταία τάση "Latte makeup" όπως και η πιο σκληρή της εκδοχή "Espresso makeup" έχουν κατακλύσει το Tik Tok. Είτε προτιμάτε να πιείτε έναν απολαυστικό latte είτε ένα παγωμένο cold brew, δεν έχει σημασία - εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο το latte και το espresso makeup θα είναι το go-to look σας για λαμπερή, μαυρισμένη επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι.

Latte Makeup

snapinstaapp-361604155-18396996121037292-2312770092176980343-n-1080-1.jpg

Η τάση

Η Tiktoker Rachel Rigler επινόησε πρώτη την τάση, εμπνευσμένη από μια εικόνα του 2018, όπου η makeup artist Tanielle Jai δημιούργησε ένα θερμό μπρονζέ look για μια φωτογράφιση καμπάνιας. Το μακιγιάζ Latte ορίζεται από ένα μπρονζέ combo που παρουσιάζει πλούσιους καφέ, καραμελένιους και μαυρισμένους τόνους στα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη. Όσον αφορά την επιδερμίδα, το latte μακιγιάζ είναι το Goldilocks της γυάλινης επιδερμίδας και της επιδερμίδας "του σύννεφου" - δεν είναι τόσο δροσερό ώστε να δημιουργεί ένα φινίρισμα σαν καθρέφτης, αλλά ούτε και εντελώς ματ. Αντιθέτως, η Rigler δηλώνει ότι είναι "γαλακτώδες και αβίαστο", δημιουργώντας μια λαμπερή λάμψη απαλής εστίασης, παρόμοια με ένα καλοκαιρινό μαύρισμα.

Πώς να το πετύχετε

STEP 1: Βάση

Αυτό το makeup look απαιτεί δέρμα με φυσική όψη, οπότε εφαρμόστε πρώτα μια λεπτή στρώση από το αγαπημένο σας foundation ή την κρέμα CC. Ωστόσο, η Rigler συνιστά να κρατάτε τη μύτη γυμνή, καθώς δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν φοράτε καθόλου μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο. 

STEP 2: Contour

Στη συνέχεια, απλώστε contour με κρεμώδη υφή κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας, στα ζυγωματικά σας και στη γραμμή του σαγονιού σας και αναμείξτε το προϊόν. 

STEP 3: Concealer

Επιλέξτε ένα concealer που είναι μόνο μια ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από τον πραγματικό τόνο του δέρματός σας (οτιδήποτε πολύ ανοιχτό μπορεί να μειώσει το μπρονζέ αποτέλεσμα) και εφαρμόστε το στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των κάτω από τα μάτια σας, γύρω από τη μύτη σας, στο πηγούνι σας και στο μέτωπό σας. Απλώστε το με ένα υγρό σφουγγαράκι ή ένα πινέλο για ένα διάχυτο αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, σταθεροποιήστε τις καλυμμένες περιοχές με μια ημιδιαφανή σταθεροποιητική πούδρα.

STEP 4: Bronzer

Εφαρμόστε ένα bronzer σε μορφή πούδρας στις περιοχές που έχετε διαμορφώσει το περίγραμμα. Η Rigler λέει: "Χρησιμοποιούμε λίγο πολύ αυτό το bronzer ως setting powder για τις περιοχές που δεν χρησιμοποιήσαμε concealer". Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε bronzer κατά μήκος της γέφυρας της μύτης σας για να ενισχύσετε την ηλιοκαμένη ατμόσφαιρα.

snapinstaapp-357523983-256481457080809-5265513023948214607-n-1080.jpg

STEP 5: Μάτια

Το βλέμμα αφορά μια διακριτικά smokey σκίαση, χρησιμοποιώντας πλούσιους τόνους και μια πινελιά λάμψης. Αρχικά, χρησιμοποιήστε μια σκούρα καφέ σκιά σε ψυχρούς τόνους για να δημιουργήσετε μια βάση, αναμειγνύοντας το προϊόν σε όλο το βλέφαρο και την πτυχή και συνδέοντας το προϊόν με το κόκαλο των φρυδιών. Έπειτα, απλώστε μια καφέ σκιά πούδρας σε θερμό τόνο πάνω από την υγρή σκιά με ελαφρύ χέρι και εφαρμόστε μια χρυσή σκιά με λάμψη στην εσωτερική γωνία, αναμειγνύοντας το χρώμα προς τα πάνω και προς τα έξω μέχρι το εσωτερικό τρίτο της πτυχής. Αν θέλετε να εντείνετε το μπρονζέ χρώμα, χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ πινέλο ανάδειξης προσώπου για να διαχύσετε το μπρονζέ από το εξωτερικό-v του ματιού σας προς τον κρόταφο. Μετά από αυτό, η Rigler συνιστά να προσθέσετε σκίαση στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων με ένα stick σκιών χρώματος taupe, να επενδύσετε τη γραμμή του νερού με ένα σκούρο καφέ μολύβι και να επενδύσετε το εξωτερικό τρίτο της άνω γραμμής των βλεφαρίδων με μια σκούρα καφέ σκιά. Τέλος, ολοκληρώστε τα μάτια με μια στρώση μάσκαρα.

STEP 5: Χείλη

Για τα χείλη, αποφύγετε οτιδήποτε είναι πολύ ροζ - αν διαπιστώσετε ότι τα χείλη σας είναι φυσικά αναψοκοκκινισμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε concealer για να καλύψετε τυχόν ρόδινες αποχρώσεις. Τέλος, απλώστε ένα nude μολύβι χειλιών και ολοκληρώστε με ένα λαμπερό lip gloss για ένα look που φωνάζει "Ναι, θα περάσω όλο το καλοκαίρι στην παραλία".

Espresso makeup

snapinstaapp-21689277-282419212258817-5083186914001944576-n-1080.jpg

Η τάση

Ο "σκληρός" συγγενής του Latte makeup ακολούθησε σύντομα το κορυφαίο trend και είναι εδώ για να σας δώσει μια πιο βαθιά, σκοτεινή, πιο σέξι απόδοση του look, ειδικά σε περίπτωση που η grunge glam αισθητική είναι περισσότερο του στυλ σας. Η δημιουργός περιεχομένου, Danielle Marcan δημοσίευσε ένα βίντεο στο Tik Tok με τίτλο "η grunge αδελφή του latte makeup".

Πώς να το πετύχετε

STEP 1: Βάση

Για αυτό το look η επιδερμίδα είναι ημι-ματ και διάφανη, οπότε ξεκινάω με ένα skin tint", ανέφερε η Danielle στο βίντεό της καθώς το εφάρμοζε στο προσωπό της το skin tint και το concealer της. Η εστίαση είναι όλη στα μάτια, αλλά θέλουμε το δέρμα να είναι ομοιόμορφο.

STEP 2: Contour & Bronzer

"Πολύ μπρονζάρισμα και περίγραμμα επίσης", εξήγησε, χρησιμοποιώντας ένα stick περιγράμματος. "Θα κάνω bake μόνο κάτω από τα μάτια μου και γύρω από τη ζώνη Τ και μετά στο υπόλοιπο πρόσωπο απλά θα πασπαλίσω λίγη πούδρα. Αλλά δεν απλώνω πάρα πολύ, γιατί θέλεις ακόμα να βλέπεις αυτή τη λάμψη, σαν ένα ημι-ματ φινίρισμα", είπε η Danielle. "Στη συνέχεια περνάω με μια σκιά περιγράμματος, την οποία χρησιμοποιώ και ως ρουζ".

snapinstaapp-339677998-248682827530305-8414203760491699207-n-1080.jpg

STEP 3: Μάτια

"Τώρα το διασκεδαστικό μέρος, για τα μάτια, θα ξεκινήσουμε με ένα καφέ μολύβι. Θα περάσω από το μισό βλέφαρο μου και στη συνέχεια απλά θα το αναμείξω. Το ίδιο και για το κάτω βλέφαρο. Στη συνέχεια, παίρνω μια σκιά ματιών σε απόχρωση κακάο και την τοποθετώ απλώνοντάς την έως το φρύδι. Θα χρειαστείτε ένα μαύρο μολύβι. Δημιουργήστε μια πινελιά στην άκρη του ματιού σας και απλά χρησιμοποιείστε το στο περίγραμμα του ματιού σας. Προσθέστε το και στην κάτω γραμμή των ματιών σας. Τέλος, θα το σβήσουμε", ολοκλήρωσε.

STEP 4: Μάσκαρα & Χείλη

Για αυτό το look, σε αντίθεση με το Latte makeup, θα χρειαστούμε πολλή μάσκαρα. "Για τα χείλη θέλουμε την καφέ απόχρωση, οπότε χρησιμοποιώ το μολύβι φρυδιών μου και ένα nude κραγιόν. Και αυτό είναι όλο, το μακιγιάζ espresso", εξήγησε η Danielle. 

Έτσι, αν αναζητείτε για μια πιο σκούρα εκδοχή της τρέχουσας αγαπημένης τάσης του TikTok, του latte μακιγιάζ, το espresso μακιγιάζ μας κερδίζει. Ωστόσο, όποιο look και να επιλέξετε, σε κάθε περίπτωση θα είστε μια bronzed goddess!