fbpixel

Search icon
Search
6 hacks για να πετύχετε το τέλειο "no makeup" makeup look
MAKE UP

6 hacks για να πετύχετε το τέλειο "no makeup" makeup look

Ένα μοναδικό look που όλες λατρεύουμε να αντιγράφουμε


Ένα από τα αγαπημένα είδη μακιγιάζ είναι το no makeup, makeup. Δημιουργεί υπέροχα vibes, έρχεται σε αντίθεση με τα τυπικά looks του Instagram και φυσικά αναδεικνύει την πιο ωραία πλευρά του εαυτού σας, την πιο φυσική. Αφήστε στην άκρη τα τολμηρά φρύδια, την πλήρη κάλυψη και όλα όσα γνωρίζατε μέχρι στιγμής και «αγκαλιάστε» τα παρακάτω βήματα εφαρμογής που όλοι λατρεύουν.

Αναλύσαμε τις καλύτερες συμβουλές και tricks για αυτή τη φυσική τάση, και κάντε εύκολα και γρήγορα το no makeup look.

1. Υποστηρίξτε το υγιές δέρμα για ελάχιστο μακιγιάζ

Αυτή η εμφάνιση έχει να κάνει με την επίτευξη φυσικής λάμψης. Ο ευκολότερος τρόπος να το πετύχετε; Στην πραγματικότητα θα πρέπει να έχετε φυσικά ένα λαμπερό δέρμα. Αν και δεν έχουν όλοι την εκπληκτική νεανική λάμψη της Amal Clooney ή της Jennifer Aniston, υπάρχουν τρόποι για να φτάσετε κοντά σε αυτό. Έτσι, πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια για το no makeup look, αφεθείτε στη σωστή προετοιμασία του δέρματος. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα προσώπου πριν κάνετε μακιγιάζ και αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ένα ελαστικό και ενυδατωμένο αποτέλεσμα.

beauty face
@lucywilliams02

2. Χρησιμοποιήστε primer στη βάση σας

Όταν θέλετε μια minimal εμφάνιση, ένα primer είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε μια λεία βάση.  Θα κρατήσει το μακιγιάζ στη θέση του, χωρίς να γλιστράει και έτσι θα διαρκέσει όλη μέρα. Μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο primer, ανάλογα με τον τύπο και το χρώμα της επιδερμίδας σας. Θα λειάνει και θα γεμίσει τους πόρους σας χωρίς να τους φράζει, όπως θα έκανε ένα παχύ foundation. Μάλιστα, ένα illuminating primer θα σας κάνει να φαίνεστε ακόμη πιο ενυδατωμένες.

3. Μη το παρακάνετε με την κάλυψη

Απομακρυνθείτε από παχιά foundations πλήρους κάλυψης για αυτό το look. Μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα, μια κρέμα BB, η μια κρέμα CC στην απόχρωση του δέρματος σας μπορεί να σας δώσει λίγη επιπλέον ενυδάτωση, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει σε μερικές από τις φακίδες, τις κοκκινίλες και τις ατέλειές σας να λάμψουν. Αν επιμένετε στο foundation, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα υγρό προϊόν με ελάχιστη κάλυψη που δε θα δημιουργεί το ανεπιθύμητο cakey look. 

snapinstaapp-342710385-1665434973937804-6068139830459219553-n-1080.jpg
@lucywilliams02

4. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ concealer για τις ατέλειες

Εάν δεν έχετε συνηθίσει να αφήνετε ακάλυπτες τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους σας, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ στρώμα ενυδατικού concealer. Ανακατέψτε το με τα δάχτυλά σας και θα δείτε πως η θερμότητα θα κάνει το προϊόν να λιώσει αμέσως, αφήνοντας ένα φυσικό φινίρισμα.

5. Οι κρεμώδες υφές είναι ιδανικές για φυσικό μακιγιάζ

Οι κρεμώδεις υφές κάνουν τα πάντα να αναμειγνύονται και να βυθίζονται αμέσως στο δέρμα. Ακόμη, τείνουν να φαίνονται πιο φυσικές από τις πούδρες. Αφού εφαρμόσετε το foundation και το concealer σας, ανακατέψτε ένα cream bronzer με ένα υγρό σφουγγάρι. Αν επιθυμείτε πιο έντονο αποτέλεσμα, τότε συνδυάστε το με ένα bronzer σε πούδρα και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα διαρκέσει όλη μέρα. Μάλιστα, μπορείτε να το «κλειδώσετε» και με ένα setting spray. 

Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν και στα βλέφαρά σας ως σκιά ματιών για να δημιουργήσετε επιπλέον διάσταση και να κάνετε το βλέμμα πιο έντονο, χωρίς όμως να υπερβάλλετε. 

6. Το dewy effect είναι αυτό που χρειάζεστε

Η προσθήκη του dewy effect στις κορυφές των ζυγωματικών μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται φυσικό αλλά και απόλυτα λαμπερό. Αντί να προτιμάτε ένα παραδοσιακό λαμπερό highlighter, επιλέξτε μια κρέμα με καθαρή βάση. Ουσιαστικά μοιάζει με απόλυτα φυσική λάμψη που κάνει το δέρμα πιο δροσερό και αναδεικνύει όλα τα προηγούμενα βήματα, στο έπακρον.

Featured Media: @chiaraferragni