fbpixel

Search icon
Search
Balenciaga Resort '24: Ο Demna επιστρέφει και ντύνει τους «περαστικούς» παριζιάνους
TRENDS & CATWALKS

Balenciaga Resort '24: Ο Demna επιστρέφει και ντύνει τους «περαστικούς» παριζιάνους

Στην πιο καινούργια του συλλογή ο οίκος υιοθετεί την ήσυχη πολυτέλεια με ένα industrial vibe


Αν και γυρίστηκε μπροστά από την ιστορική έδρα της στη 10 Avenue George V, και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με φόντο την Place Vendôme, την Αψίδα του Θριάμβου και προσόψεις τύπου Haussmann, η τελευταία συλλογή του Balenciaga παραπέμπει σε χαρακτήρα ακριβώς αντίθετο της "Emily in Paris". Ο οίκος φαίνεται να έχει γυρίσει εντελώς στο παλιό της, διαχρονικό και πιο «σοβαρό» aesthetic - χωρίς τις barbie-core αποχρώσεις. 

Αντιθέτως, ο Balenciaga διάλεξε μια γκρίζα, θυελλώδη μέρα για το πεντάλεπτο φιλμ του, το οποίο έβαλε τα μοντέλα να πηγαινοέρχονται βιαστικά, να φωνάζουν στα κινητά τηλέφωνα και να καλούν ταξί, σταματώντας μόνο για να ενυδατώσουν τα χείλη τους, να πιουν μια γουλιά από τον καφέ τους ή να μαζέψουν ένα κέρμα από το πάτωμα - προωθόντας ένα not-so-high-fashion σκηνικό, αλλά ένα φαινομενικά ρεαλιστικό στιγμιότυπο της καθημερινότητας στο Παρίσι. 

Βέβαια, υπάρχει το επανεπεξεργασμένο soundtrack της Edith Piaf, τα ασφάλτινα πεζοδρόμια γυαλιστερά από τη βροχή, και αυτά τα card postal τύπου μνημεία που προσθέτουν ένα ρομαντικό je ne sais quoi. Ωστόσο, οι μαυροφορεμένες φιγούρες που ξεχύνονται από τις ογκώδεις ξύλινες πόρτες του οίκου υψηλής ραπτικής και αργότερα ποζάρουν σε γραφικά μπαλκόνια είναι χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν αναμφισβήτητα από τον creative director, Demna, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αναγνωρίσιμη σιλουέτα για τον Balenciaga - αισθησιακή, δραματική και εμποτισμένη με underground ενέργεια.

balenciaga-1.jpg

Ο σχεδιαστής έχει δηλώσει τη συμπάθεια του προς τα υπερμεγέθη, ακατέργαστα σακάκια, τα flowy φορέματα από jersey, hoodies που κρύβουν το πρόσωπο, γυαλιά ηλίου που μοιάζουν με μάσκες και επιδεικτικά υποδήματα. Αυτή τη φορά είδαμε επίσημα παπούτσια με έντονες εξοχές, κυρτωμένα δάχτυλα ή παντελόνια-μποτάκια που φουσκώνουν με βάτες motocross.

balenciaga-2.jpg

Δεν υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε «θέρετρο» ή «άνοιξη» σε αυτή τη σκοτεινή συλλογή, αν και οι πολύ μακριές ή παραγεμισμένες καμπαρντίνες, τα φουσκωτά πανωφόρια και τα bombers με γιακάδες που ξεχωρίζουν, ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα για μια βροχερή, θυελλώδη εποχή. Οι ταρτάν επενδύσεις και οι πολύχρωμες τσάντες από πλέγμα με κρυστάλλινα κεντήματα προσέφεραν μικρές δόσεις positivity και η τελική εμφάνιση - ένα φόρεμα πλημμυρισμένο από ασημένια κρόσσια ήταν αυτό που σίγουρα μας κέντρισε την προσοχή. 

balenciaga-3.jpg

Σκεφτείτε τη συγκεκριμένη, Resort 24 συλλογή ως μια παραλλαγή της ήσυχης πολυτέλειας, επηρεασμένη από το edginess της απλής καθημερινότητας της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου. Ενώ παρατηρήσαμε πως το streetwear aesthetic και το προφανές branding με τη χρήση logo έλειπε, ο Demna κατά τα άλλα επέμεινε στις στιλιστικές του προτιμήσεις - που θυμίζουν έντονα το brand Vetements που ο ίδιος ίδρυσε - και τον χαρακτηρίζουν απόλυτα.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω!