fbpixel

Search icon
Search
Baby it's cold outside: Tips για να προστατευτείτε από το κρύο αυτές τις ημέρες
WELLNESS

Baby it's cold outside: Tips για να προστατευτείτε από το κρύο αυτές τις ημέρες

Είτε έχει χιονίσει στην περιοχή σας είτε όχι


Οι κρύες ημέρες του χειμώνα μάς κάνουν να πρέπει να προστατευτούμε, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοχές στη χώρα μας που έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Κάθε χειμώνα το σώμα μας εκτίθεται σε σκληρές κλιματικές αλλαγές, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος να αλλάζουν γρήγορα προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν υπόψη τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει ταλαιπωρημένη, ερεθισμένη και πολλές φορές ξηρή και αφυδατωμένη. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας ορισμένες συμβουλές τις οποίες συγκεντρώσαμε παρακάτω, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ανακαλύψτε τα θαυματουργά tips!

Βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνεστε καθημερινά

Η εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας είναι πολύ σημαντική αυτές τις ημέρες που ο καιρός γίνεται όλο και πιο κρύος. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε την υγρασία της επιδερμίδας σας σε λογικά επίπεδα και το πρόσωπό σας δε θα εμφανίσει κανένα ίχνος ξηρότητας. Όσο για το lip balm σας; Φροντίστε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά τόσο σε γυμνά χείλη όσο και πριν το κραγιόν για extra ενυδάτωση.

unnamed-2-yqNoj.jpg
Image source: @kokobrico

Να είστε προσεκτικοί με τα υφάσματα των ρούχων που επιλέγετε

Είναι σημαντικό να παραμένετε stylish ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, μερικά είδη υφασμάτων, όπως το πλεκτό, μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του σώματός σας ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο τύπο. Πόσες φορές έχετε νιώσει να σας «τσιμπάει» η αγαπημένη σας πλεκτή μπλούζα; Αντ' αυτού φροντίστε να μη φοράτε καθημερινά τέτοια tops, ενώ εάν θέλετε μπορείτε να βάζετε από μέσα ένα άλλο λεπτό μπλουζάκι για να προστατεύεστε.

Χαρείτε στο έπακρο κάθε στιγμή

Απολαύστε κάθε χειμερινή στιγμή με τον τρόπο που εσάς σας ευχαριστεί. Τι θα λέγατε για μια βόλτα σε winter resort κοντά στην περιοχή σας; Μια super ιδέα για εσάς και την παρέα σας, προκειμένου να αξιοποιήσετε με τον πιο ευχάριστο τρόπο κάθε στιγμή. Είτε ανήκετε σε αυτούς που προτιμούν το σκι είτε απλώς συνηθίζετε να χαλαρώνετε στο chalet, το μόνο σίγουρο είναι πως περάσετε απίθανα στο χειμερινό σκηνικό.

unnamed-1-vlVcp.jpg
Image source: @darina_wittmann

Μην ξεχνάτε το κασκόλ και τα γάντια σας

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε με κάθε τρόπο την επιδερμίδα σας από το κρύο που επικρατεί εκεί έξω. Φορέστε τα γάντια σας, το σκουφάκι ή το καπέλο σας και τυλίξτε στον λαιμό σας ένα fancy κασκόλ. Έτσι θα αποφύγετε και πιθανά κρυολογήματα.

Απολαύστε ένα καυτό μπάνιο στο σπίτι

Τι καλύτερο από ένα καυτό μπάνιο και μερικές στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι! Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και σαπουνάδα, και αφεθείτε στην απόλυτη χαλάρωση που μπορεί να σας προσφέρει η παραμονή σας εκεί. Αδειάστε το μαυλό σας από τα άγχη της καθημερινότητας και μείνετε όσο μπορείτε μέσα, ώστε να κρατηθείτε ζεστοί και μακριά από κινδύνους.

unnamed-u263k.jpg

Ενυδατωθείτε αμέσως μετά το μπάνιο

Οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί μετά το μπάνιο, οπότε τα συστατικά της κρέμας σώματός σας θα εισχωρήσουν βαθύτερα. Επίσης, προσπαθήστε να μην τρίβετε το σώμα σας με την πετσέτα σας γιατί θα το «γδάρετε» τελείως. Αντιθέτως, κάντε ταμποναριστές κινήσεις, που είναι πιο φιλικές για το δέρμα.

Μη βάζετε τη θέρμανση στο maximum

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σας και να την κάνει να δείχνει πιο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη μετά από μέρες. Ο σκοπός είναι να κρατάτε το σώμα σας και άρα το δέρμα σας σε φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας γιατί διαφορετικά «σοκάρεται» από τις συχνές εναλλαγές από το υψηλό στο χαμηλό και προκαλείται ξηρότητα.

hbz-coziest-editorials-bazaar-39-4.jpg

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια σούπα που θα σας ζεστάνει

Οι κρύες ημέρες του χειμώνα μάς κάνουν να θέλουμε να γευτούμε πιάτα, που θα μας κρατήσουν ζεστούς. Η καλύτερη ιδέα δεν είναι άλλη πέρα από τις σούπες και ιδίως οι σούπες λαχανικών, που γεμίζουν τον οργανισμό με βιταμίνες και είναι πεντανόστιμες. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε!

Κρατήστε στα χέρια σας ένα ζεστό ρόφημα

Με τα κρύα να είναι εδώ, πολλοί από εμάς λαχταρούμε την απόλαυση ενός ζεστού ροφήματος που θα μας συντροφεύσει μπροστά από την τηλεόραση ή το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου. Από μια κούπα καφέ, μέχρι σοκολάτα ή ένα πιο ιδιαίτερο τσάι, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε. It's up to you!