fbpixel

Search icon
Search
Autumn Flowers: Τα πιο όμορφα λουλούδια που θα ανανεώσουν τη διακόσμησή σας τη νέα σεζόν
INTERIORS

Autumn Flowers: Τα πιο όμορφα λουλούδια που θα ανανεώσουν τη διακόσμησή σας τη νέα σεζόν

Οι καλύτερες επιλογές που ανθίζουν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου


Τα λουλούδια και, γενικότερα, τα φυτά αποτελούν στοιχείο αναπόσπαστο από τη διακόσμηση κάθε σπιτιού, ανεξαρτήτως εποχής. Έχουν τη μαγική ικανότητα να προσδίδουν χρώμα και ζωντάνια όπου κι αν τα τοποθετήσουμε, αλλάζοντας τελείως την αύρα των χώρων μας. Υπάρχουν ορισμένα λουλούδια που ανθίζουν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, εναρμονισμένα με τα vibes της εποχής, που σε λίγο καιρό θα είναι η ιδανική προσθήκη στο decor της κατοικίας μας.

Ανακαλύψτε τα...

Χρυσάνθεμο

shutterstock-2495562899.jpg

Το χρυσάνθεμο βρίσκεται στην κορφή της λίστας με τα πιο αγαπημένα λουλούδια για το φθινόπωρο και όλοι μας το έχουμε άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτήν την εποχή του χρόνου. Έχει χαρακτηριστικά άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες και είναι, επίσης, γνωστό με την ονομασία αγιοδημητριάτικο. Πρώιμες ποικιλίες που ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού και όψιμες ποικιλίες που ανθίζουν μέχρι και τα τέλη της άνοιξης. Οι χαμηλές ποικιλίες χρυσάνθεμων που φέρουν μεγαλύτερα άνθη φυτεύονται σε μικρές γλάστρες, ενώ τα ψηλά ανθεκτικά χρυσάνθεμα, τα οποία δημιουργούν πολλά μικρά άνθη φυτεύονται στον κήπο.

Κατιφές

shutterstock-167522591.jpg

Ένα λουλούδι που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, παρά μόνο ελάχιστο πότισμα, μία με δύο φορά την εβδομάδα. Με καταγωγή από το Μεξικό, ο κατιφές προσφέρει υπέροχα κίτρινα και πορτοκαλί κυρίως άνθη, που ξεχωρίζουν για το μικρό μέγεθός τους. Τα φθινοπωρινά του χρώματα θα διακοσμήσουν υπέροχα το σπίτι σας, ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για συνθέσεις σε βάζο.

Καλαχόη

shutterstock-2452326075.jpg

Άλλο ένα λουλούδι που ευδοκιμεί κυρίως του κρύους μήνες του χρόνου. Η καλαχόη χρειάζεται αμμώδες χώμα και νερό όταν το έδαφος είναι στεγνό. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα από τη φροντίδα του συγκεκριμένου φυτού είναι ότι δεν είναι μόνο εύκολο να τα φροντίσετε αλλά και να πολλαπλασιαστούν εύκολα. Διαθέτει μικρά άνθη σε χρώμα κυρίως ροζ, πορτοκαλί, λευκό και κόκκινο.

Γαρύφαλλο

shutterstock-2300355233.jpg

Μια ακόμη επιλογή με διαχρονική αξία. Τα γαρύφαλλα ανθίζουν από την αρχή της άνοιξης μέχρι τον Νοέμβριο, και είναι ιδανικά για τη διακόσμηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της κατοικίας σας. Τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε ποικίλουν: λευκό, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί ροζ κ.ά. Bonus: Η μοναδική μυρωδιά τους!

Ντάλια

shutterstock-2393432839.jpg

Ένα λουλούδι με πραγματικά ξεχωριστή ομορφιά, με τα εντυπωσιακά άνθη του να έχουν διάμετρο 20-30 cm και αναπτύσσονται πάνω σε μακριά ανθικά στελέχη. Η ντάλια έχει μεγάλη ποικιλία σε ό,τι αφορά στα χρώματά της, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τον δικό σας χώρο. Κάποια από αυτά είναι το λευκό, το κρεμ, το κίτρινο, το ροζ, το μοβ, καθώς και ο συνδυασμός πολλών από αυτά μεταξύ τους.

Αμαρυλλίς

shutterstock-1678078495.jpg

Αυτό ίσως να είναι και το πιο εντυπωσιακό λουλούδι αυτής εδώ της λίστας. Τα πιο γνωστά χρώματά του είναι το κόκκινο και το λευκό, που πολλές φορές τα βλέπουμε και μαζί. Εάν το επιλέξετε για τον χώρο σας, πρέπει να γνωρίζετε πως χρειάζεται λίγο πότισμα (μία φορά την εβδομάδα αρκεί), ενώ το ιδανικό σημείο για να το τοποθετήσετε είναι μπροστά από φυσικό φως. Τέλεια επιλογή ακόμη και για να τη δωρίσετε σε κάποιον αγαπημένο σας.

Κεντρική φωτογραφία: York Avenue