fbpixel

Search icon
Search
Ιδέες για να κάνετε styling στα φυτά εσωτερικού χώρου ώστε να φαίνονται κομψά
INTERIORS

Ιδέες για να κάνετε styling στα φυτά εσωτερικού χώρου ώστε να φαίνονται κομψά

Κι όμως είναι πολύ σημαντικό οι γλάστρες σας να φαίνονται καθαρές και περιποιημένες


Το να έχετε μία μεγάλη plants collection είναι σπουδαίο, αλλά ακόμη και κάτι τόσο όμορφο όσο ένα ανθισμένο φυτό μπορεί να μοιάζει ακατάστατο. Είτε έχετε πληθώρα γλαστρών, είτε όχι, είναι πάντα θεμιτό αυτές να φαίνονται κομψές και περιποιημένες μέσα στο σπίτι σας. Κάνοντας σωστό styling στα φυτά σας, τα μετατρέπεται αυτομάτως σε όμορφα αξεσουάρ στο design σας. Χρησιμεύουν ως ένα οργανικό στοιχείο διακόσμησης που είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε υφή, θυμίζει γλυπτό και προσθέτει πολυτέλεια και μια αίσθηση φυσικότητας. 

Για να κάνετε τα φυτά σας να ξεχωρίζουν στο σπίτι σας (με την καλή έννοια!), ανακαλύψτε τις συμβουλές των experts για το πώς να διαμορφώσετε τα φυτά ώστε να μοιάζουν με επιτηδευμένο κομψό decor. 

Συνδυάστε τις γλάστρες με το στιλ της διακόσμησής σας 

Όπως δεν θα επιλέγατε μια τυχαία κορνίζα για να κρατήσετε μια αγαπημένη σας φωτογραφία, έτσι δεν θα πρέπει να διαλέξετε μια οποιαδήποτε γλάστρα για να κρατήσετε ένα φυτό. Η γλάστρα θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ταιριάζει με το στιλ του σχεδιασμού σας. Κοιτάξτε τη χρωματική σας παλέτα και την αισθητική σας για να καθορίσετε την επιλογή σας. Ίσως μια mat μαύρη ή λευκή γυαλιστερή βάση για μοντέρνους χώρους με mix&match στοιχεία, engraved ορείχαλκος για πολυτελή σπίτια ή μια κεραμική γλάστρα για πιο mid-century κατοικίες. 

shutterstock-2308251983.jpg

Χρησιμοποιήστε τη Χρυσή Τομή για το μέγεθος της γλάστρας

Εκτός από το στιλ της γλάστρας, θα πρέπει να επιλέξετε μία που να έχει το κατάλληλο μέγεθος, τόσο για το φυτό και τις ρίζες του, όσο και για τον χώρο. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχει το κατάλληλο μέγεθος για τη βινιέτα σας και συνήθως κλίνετε προς τη Χρυσή Τομή: με το φυτό να έχει το 1/3 ή τα 2/3 του μεγέθους της γλάστρας - και όχι ακριβώς το ίδιο. Το στιλ είναι σημαντικό, αλλά δεν υπάρχει κάτι λιγότερο κομψό από ένα φυτό που μαράθηκε από σήψη των ριζών. 

shutterstock-2414054473.jpg

Δημιουργήστε βινιέτες

Η τοποθέτηση των γλαστρών συχνά υπαγορεύεται από το πού πέφτει το φως σε ένα δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συλλογές φυτών που συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία. Αλλά ανεξάρτητα από το πού θα τα τοποθετήσετε εντέλει, μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται όμορφα δημιουργώντας μια βινιέτα. Σκεφτείτε να ομαδοποιήσετε φυτά σε δύο ή τρεις γλάστρες και ποικιλίες διαφόρων μεγεθών. Διακοσμήστε τα σε έπιπλα όπως τραπέζια και σκαμπό για πρόσθετο ύψος και «γλυπτική» αντίθεση! Ένα μεμονωμένο φυτό μπορεί επίσης, να αποτελέσει μέρος μιας βινιέτας. Μην ξεχνάτε ότι έχετε πάντα τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το design του καθιστικού σας, προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό statement φυτό! Extra tip: μην το βάλετε εντελώς στη γωνία. Τοποθετήστε το λίγο μακριά από τον τοίχο για να το κάνετε να φαίνεται σκόπιμο και καλλιτεχνικό.

shutterstock-2393280513.jpg

Σκεφτείτε τα φυτά εσωτερικού χώρου ως «γλυπτικές πινελιές» στο design

Αντιμετωπίστε ένα φυτό όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε μορφή γλυπτικής διακόσμησης. Μια ελιά πρόκειται να προσθέσει ένα διαχρονικό, charming στοιχείο, συχνά σύμφωνα με αυτή τη φυσική ή νέα μεσογειακή αισθητική, ενώ ο φίκος είναι εδώ και καιρό αγαπημένο των σχεδιαστών για πιο boho vibes και mid-century σπίτια. Τα snake plants μοιάζουν πιο μοντέρνα, ενώ η πλούσια monstera ή ο pothos φέρνουν μια πιο wild, οργανική αίσθηση σε κάθε χώρο. Πριν παραγγείλετε ένα φυτό που ταιριάζει στην αισθητική σας, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας μπορεί να φιλοξενήσει τις ανάγκες του σε φως και υγρασία. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε αν είστε σε θέση να καλύψετε τις ανάγκες του σε νερό, λίπασμα, κλάδεμα και μεταφύτευση.