fbpixel

Search icon
Search
Ακολουθείτε την τάση του clean eating; 7 healthy spots που την απογειώνουν στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Ακολουθείτε την τάση του clean eating; 7 healthy spots που την απογειώνουν στη Θεσσαλονίκη

Η διατροφική φιλοσοφία που ήρθε για να μείνει


Όλοι γνωρίζουμε πόσο έντονοι είναι οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας. Πολλές είναι οι φορές, στις οποίες δεν έχουμε αξιοποιήσει τον χρόνο που θα θέλαμε, για να καταφέρουμε να φροντίσουμε τον οργανισμό μας και να του παρέχουμε τις απαραίτητες τροφές, οι οποίες θα τον κρατήσουν υγιή και δυνατό. Είναι πολύ σημαντικό να μυήσουμε τους εαυτούς μας στην διαδικασία της πρόσληψης ενός ικανοποιητικού πλήθους θρεπτικών συστατικών, ακόμη και όταν οι συνθήκες μπορεί να μας περιορίζουν. Σύντομα θα παρατηρήσουμε ευχάριστες αλλαγές στην ποιότητα του δέρματός μας, στους τρόπους που λειτουργεί ο οργανισμός μας, αλλά και στη διάθεσή μας.

Η clean eating φιλοσοφία έχει γίνει το νούμερο ένα διατροφικό trend στον κόσμο. Η «καθαρή διατροφή» αφορά σε τρόφιμα, τα οποία είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση, βιολογικά και πιθανότατα με ελάχιστη χρήση χημικών πρόσθετων και συντηρητικών. Περιλαμβάνει ολόκληρα φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά λίπη, ενώ περιορίζει τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα snacks και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι. Συνδέεται με όρους όπως η φυτική διατροφή και διατροφή χωρίς ζάχαρη ή χωρίς γλουτένη.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οφέλη της για το σώμα και το πνεύμα μας είναι πολλά. Σημαντικά από αυτά αφορούν στη συμβολή τους όσον αφορά στα επίπεδα μακροζωίας, στην ενίσχυση των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στη διευκόλυνση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Καθοριστικό ρόλο παίζει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Στη Θεσσαλονίκη, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διατροφική κουλτούρα ήρθε για να μείνει. Healthy spots σε κάθε γωνιά της πόλης μας παρέχουν προϊόντα άρτιας ποιότητας, εστιασμένα στην καλή υγεία και ευεξία του οργανισμού μας. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 7 αγαπημένα μας σημεία, τα οποία ακολουθούν πιστά το nutritious way of living. Μπορεί οι προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις να είναι αρκετές φορές πιεστικές, όμως οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, έχουμε στα χέρια μας σωστές επιλογές που μας θρέφουν.

Take a look!

Ergon

1.jpeg

Με σεβασμό στα μεσογειακή κουζίνα και τα handmade products από το 2008, η Ergon κάνει πράξη την zero waste φιλοσοφία. Αποτελεί τη μόνη ολοκληρωμένη μάρκα ελληνικών τροφίμων στον κόσμο. Όραμά των ανθρώπων της είναι να γίνει ένα παγκόσμιο lifestyle brand που θα συνδέεται με τα καλύτερα premium ελληνικά προϊόντα διατροφής, τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Σε σταθερή συνεργασία με παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, γνωρίζει άρτια πώς να προσφέρει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία γευσιγνωσίας.

Για πληροφορίες διευθύνσεων πατήστε εδώ

Exereton

exeretikaproionta.jpg

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί την κεντρική του αξία. Άριστες πρώτες ύλες, βασισμένες στη μεσογειακή διατροφή συντελούν στις πιο ποιοτικές συνταγές, διαμορφωμένες με τις εξειδικευμένες συμβουλές διατροφολόγων. Το Exereton υπόσχεται καθημερινά ένα nutritious tasting experience. Μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του είναι: Μπισκότα με αμυγδαλοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, αλείμματα ξηρών καρπών, μαρμελάδα τεσσάρων εσπεριδοειδών χωρίς ζάχαρη και energy boost granola.

Info: Ι. Κούσκουρα 1, κέντρο Θεσσαλονίκης και Στ. Καζαντζίδη 46, Θέρμη. 

Foodie's Shop

275933190-140404811823739-6000858861453094633-n.jpg

Στην περιοχή της Καλαμαριάς, μια νέα bio, vegan & fluten gree boutique μας υποδέχεται, προσφέροντάς μας μια ευρεία γκάμα από προϊόντα που σέβονται τον άνθρωπο, την υγεία του και το περιβάλλον. Η ιδιοκτήτρια και chef, Bασιλική, σε μια πολυετή συνεργασία με τον σύλλογο για άτομα με κοιλιοκάκη, κατάφερε να εμπλουτίσει το main menu με πιάτα gluten free, αξιοποιώντας αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες με τον καλύτερο τρόπο. Είτε στο φυσικό είτε στο διαδικτυακό κατάστημα, στο Foodie's Shop έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια εκλεπτυσμένη σειρά από προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής μέχρι αξεσουάρ προσωπικής υγιεινής και περιποίησης.

Info: Θερμαϊκού 29, Καλαμαριά 

Το Ελληνικόν | The Green family

70242255-1185634344956337-1520190879765115359-n.jpg

Η «πράσινη οικογένεια» της Ελλάδας αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, με δέκα καταστήματα. Η Green Family διαθέτει 6.500 κωδικούς, από βότανα, μπαχαρικά και συμπληρώματα διατροφής μέχρι οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά, κρέας, ζυμαρικά, όσπρια, παιδικές τροφές, super foods, ακόμα και δικό της ψωμί χωρίς γλουτένη. Ένα στοιχείο, στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία είναι το μηδενικό αποτύπωμα, κάτι που συντελεί στο να την εμπιστευτούμε.

Info: Για πληροφορίες διευθύνσεων πατήστε εδώ.

Green House Bio

2-Mjpzy.jpg

Αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, όπου συναντιούνται οι Έλληνες βιοκαλλιεργητές με τους κορυφαίους Διεθνείς Οίκους Βιολογικών προϊόντων. Το Green House Bio στηρίζεται στις τρεις κεντρικές αρχές του βιολογικού, φυσικού και βιώσιμου. Μια σημαντική ποικιλία από bio γαλακτοκομικά προϊόντα και εποχιακά φρούτα μέχρι υποαλλεργικά, οικολογικά απορρυπαντικά και bio necessities, μας ανταποδίδει γευστικά αγαθά, απαραίτητα στην καθημερινότητά μας.

Info: Μητροπολίτου Γρηγορίου Καλλίδου 108, Καλαμαριά 

Merry Berry Health Bar

264885289-972330590305543-5399029336874862532-n.jpg

Energy και acai bowls, no sugar desserts και healthy smoothies πρωταγωνιστούν στα everyday dishes που μας χαρίζει. Το Merry Berry Health Bar έχει θέσει ως προτεραιότητα τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του superfood, acai berry, δημιουργώντας ενδιαφέροντες διατροφικούς συνδυασμούς, οι οποίοι ικανοποιούν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Info: Δημ. Γούναρη 5, Θεσσαλονίκη

Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης

93264784-3238595682830707-5147489278867013632-n.jpg

Αρώματα που μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και στο γοητευτικό παρελθόν της πόλης. Αγνά υλικά που τιμούν την ελληνική παράδοση μας ξεναγούν στον εκλεπτυσμένο χώρο του. Βιολογικό κρέας και ψάρι, ποιοτικά γαλακτομικά προϊόντα και ξεχωριστά μπαχάρια μας προσκαλούν σε εξερεύνηση στο Bio by Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης. Σημαντικό part, που συνεχώς αναβαθμίζεται, αφορά στην ασιατική κουζίνα, μέσα από μια ευρεία γκάμα εξεζητημένων προϊόντων.

Info: Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκη