fbpixel

Search icon
Search
Clean Eating: Η διατροφή που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Anna Wintour
TASTE

Clean Eating: Η διατροφή που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Anna Wintour

Τα healthy gastronomy μυστικά της Σιδηράς Κυρίας της μόδας


Ένα street food «heart attack» αποτέλεσε την αρχή μιας επικίνδυνης γευστικής πρόκλησης εις βάρος της «Σιδηρά Κυρίας» της αμερικάνικης Vogue από τον δημοφιλή Άγγλο παρουσιαστή, James Corden στο τηλεοπτικό του παιχνίδι αλήθειας - θάρρους «Spill Your Guts or Fill Your Guts». Με την επιλογή της, η Anna Wintour αναγκάστηκε αμέσως να φάει την dirty πίτσα τυλιγμένη με μπέικον όταν της ζητήθηκε να κατατάξει τέσσερις κορυφαίους σχεδιαστές από τον καλύτερο στο χειρότερο, με την ίδια να επιμένει πριν πάρει μια μπουκιά, λέγοντας: «Όλοι είναι κύριοι του σύμπαντος τους! Είναι καλυμμένο με λίπος».

Πειθαρχία, αυτοέλεγχος, απλότητα και ισορροπία αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία του «healthy» τρόπου ζωής της που αποδεικνύονται ακόμη και από την πρωινή ρουτίνα της. Ακολουθώντας πιστά το καθημερινό strict πρόγραμμά της, διατηρείται πάντα υγιής και σε φόρμα, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο γευστικής ατασθαλίας να παραμένει μετέωρο. Ξυπνώντας κάθε μέρα στις πεντέμισι το πρωί, ξεκινάει απευθείας την ωριαία της προπόνηση τένις. Η συνθήκη αυτή είναι πάντα σταθερή και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγής της ακόμη και στην περίπτωση, όπου έχει ταξιδέψει μακριά από το σπίτι. Αποτελεί τον νούμερο ένα «golden» κανόνα της για να παραμένει αδύνατη μέχρι και σήμερα, στα 72 χρόνια της, στοιχείο, το οποίο είναι φανερά εντυπωσιακό!

Πώς η Εditor-in-Chief της αμερικάνικης Vogue μας εισάγει στους κανόνες του «clean eating»;

Stop στους υδατάνθρακες

shutterstock-490159273.jpg

Η Wintour αποφεύγει όλα τα συστατικά που ενδέχεται να συνδέονται με την αύξηση βάρους. Για εκείνη, αυτό σημαίνει να κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή της και να τρώει μόνο άπαχο κρέας χωρίς λίπος. Αυτή προφανώς δεν είναι μια δίαιτα για όλους, αλλά προφανώς λειτουργεί καλά για την ίδια, δεδομένης της φυσικής της κατάστασης και της υγείας της. Μια σειρά από δημοφιλείς δίαιτες, όπως η κετογονική δίαιτα, επικεντρώνονται σε αυτήν την προσέγγιση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στα γεύματα. Αυτά στοχεύουν στην εκπαίδευση του σώματος να χρησιμοποιεί το δικό του λίπος ως καύσιμο αντί να βασίζεται στην πρόσληψη υδατανθράκων.

Η Anna Wintour έχει μιλήσει δημόσια για την αποφυγή των υδατανθράκων στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι αποφεύγει ένα πρόγραμμα διατροφής με τοστ ή δημητριακά το πρωί. Το πρωινό της γεύμα σερβίρεται μεταξύ της πρωινής γυμναστικής άσκησης και της έναρξης της δουλειάς στο γραφείο. Το main dish περιλαμβάνει κυρίως ομελέτα με σολωμό. Δεν ξεχνά όμως ποτέ στο δρόμο για τη δουλειά την αγαπημένη της στάση στα Starbucks.

shutterstock-219088591.jpg

Η επιλογή του καθημερινού της lunch παραμένει σταθερή, επίσης, υποστηρίζοντας τον τύπο διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Συχνά αυτό θα είναι μια μπριζόλα ή ένα χάμπουργκερ χωρίς το ψωμάκι και τις σάλτσες. Θα επιλέξει να προσθέσει επίσης ένα μπολ σαλάτα για να κερδίσει μερικές από τις σημαντικές φυτικές ίνες και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά. Λόγω του μεγαλύτερου αυτού γεύματος της ημέρας, το βραδινό της είναι πάρα πολύ απλό και σε μικρή ποσότητα. Είναι συνήθως ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορεί να περιλαμβάνει λίγο άπαχο βοδινό κρέας ή ψάρι. Περιστασιακά, παραδίνεται σε έναν παγωμένο καφέ ή μια μικρή μερίδα παγωτού, αλλά λόγω της φυσικής της εμφάνισης, αυτό δεν θα είναι τόσο συχνά.

Φυσικά boosts και βιταμίνες

shutterstock-1201784629.jpg

Λόγω ενός απαιτητικού προγράμματος, είναι επιλεκτική και σε όλα αυτά τα στοιχεία που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού της και θα διατηρήσουν με επιτυχημένο τρόπο τον οργανισμό της υγιή. Επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ενίσχυση της βιταμίνης D, η οποία είναι κρίσιμη για υγιή οστά, μύες και ανοσία με την χρήση natural συμπληρωμάτων της με κυρίαρχη την Super Green Powder, την κλασική πράσινη σκόνη, με φυλλώδη πράσινα, φύκια ή φύκια μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της πεπτικής υγείας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού της. Επίσης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα Ωμέγα - 3 καλά λιπαρά. Σε τακτική βάση επιλέγει να τρώει ψάρι όμως ενισχύει ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό της με μερικές κάψουλες ωμέγα-3.