fbpixel

Search icon
Search
7 beauty λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αυτήν την άνοιξη
FACE & BODY

7 beauty λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αυτήν την άνοιξη

Μήπως αναγνωρίζετε και τον εαυτό σας σε κάποιο από αυτά;


Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα ακόμη άρθρο που θα σας αναφέρει τα οφέλη του πόσιμου νερού, της αλλαγής της μαξιλαροθήκης και του καθαρισμού των πινέλων του μακιγιάζ σας. Αντιθέτως, θα επιμείνει σε πράγματα τα οποία μπορεί να μη θεωρείτε δεδομένα και θα σας τοποθετήσει στο επόμενο level της beauty συνειδητότητας. Έτσι, ακόμη και αν προσέχετε υπερβολικά το δέρμα σας υπάρχει η πιθανότητα μερικά να σας ξεφεύγουν. Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε αυτά που δεν εφαρμόζετε κάνοντας ένα challenge με τον εαυτό σας πώς θα τα ακολουθήσετε για τον επόμενο ένα μήνα. 

washing-face.jpg

1. Ίδια πετσέτα χεριών και προσώπου

Χάρη στον COVID-19, είναι πιθανό να πλένετε τα χέρια σας περισσότερο από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι η πετσέτα χεριών που κρέμεται στο μπάνιο σας χρησιμοποιείται πολύ. Ακριβώς επειδή σκουπίζετε τα καθαρά σας χέρια πάνω της όλη μέρα δεν σημαίνει ότι εκεί θα πρέπει να ακουμπάτε και το πρόσωπο σας. Επιλέξτε μια υφασμάτινη πετσέτα από μικροΐνες ή μουσελίνα που χρησιμοποιείται ειδικά για το πρόσωπο. Αν μάλιστα έχετε ευαισθησίες τότε κρατήστε και μερικά βαμβακερά επαναχρησιμοποιούμενα pads για να στεγνώνετε ελαφρά το πρόσωπο σας. 

Extra tip: Ωστόσο, μην υποτιμάτε τη δύναμη της εφαρμογής της υπόλοιπης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας σε βρεγμένο δέρμα. Πολλά προϊόντα, ειδικά το υαλουρονικό οξύ, προσκολλώνται στο νερό και είναι σημαντικά πιο αποτελεσματικά όταν εφαρμόζονται σε βρεγμένο δέρμα.

2. Χρήση λούφας

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να πλένουν το σώμα τους με λούφα. Αυτό είναι ένα λάθος καθώς δε χρειάζεται να κάνετε απολέπιση κάθε φορά που κάνετε ντους και αν θέλετε να κάνετε απολέπιση, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα scrub. Έτσι δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε να το αντικαθιστάτε συνεχώς όπως θα κάνατε με ένα γάντι απολέπισης ή μια λούφα. Ακόμη καλύτερα επενδύστε στη χημική απολέπιση που κάνει θαύματα.

best-brightening-serums-vfjs0.jpg

3. Συστατικά που αλληλεπιδρούν

Η έρευνα για τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης που βάζετε στο πρόσωπό σας είναι πολύ πιο απαραίτητη από όσο νομίζετε. Όταν οι influencers και οι εταιρείες, ακόμα και οι φίλοι σας μοιράζονται συνεχώς τα προϊόντα στα οποία ορκίζονται, είναι εύκολο να σκεφτείτε πως αν τα χρησιμοποιήσετε θα αποκτήσετε και εσείς καταπληκτικό δέρμα. Αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Πρώτον, το να έχετε ένα απόθεμα πολλαπλών προϊόντων στο οπλοστάσιό σας μπορεί να κάνει εξαιρετικά μη αποτελεσματικό συγκριτικά με το να αναπτύξετε μια σταθερή ρουτίνα. Ορισμένα οξέα και συστατικά περιποίησης του δέρματος ταιριάζουν πολύ καλά μαζί (για παράδειγμα, βιταμίνη C και φερουλικό οξύ ή βιταμίνη C και αντηλιακό), αλλά άλλα πρέπει να αποφεύγετε επειδή μπορούν είτε να μειώσουν την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος είτε να προκαλέσουν μεγάλο ερεθισμό (όπως η ρετινόλη και τα AHAs).

4. Η υπερβολική απολέπιση

Ρετινόλη, AHA, BHA, bakuchiol – η βιομηχανία περιποίησης της επιδερμίδας μας έχει κατακλύσει με επιλογές για την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την αποκάλυψη φωτεινότερου, υγιέστερου δέρματος. Αλλά οι λάτρεις της περιποίησης θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα, κάτι που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε απολέπιση, αφήνουν το δέρμα αφυδατωμένο και ερεθισμένο. Μια με δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές και αυτό θα πρέπει να αποτελεί κανόνα. 

5. Δεν πλένετε συχνά το πάπλωμα

Μια προσθήκη που δεν είναι τόσο εμφανής όσο αυτή της μαξιλαροθήκης είναι αυτή του παπλώματος. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται με το πάπλωμα κοντά στο πρόσωπο τους λίγοι είναι αυτοί που το καθαρίζουν συχνά. Σκεφτείτε το ξανά και αξιολογήστε το αν θα πρέπει -τελικά- να επενδύσετε λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτό. 

makeup-face-woman.jpg

6. Έντονη κάλυψη σε όλο το πρόσωπο

Η εφαρμογή του μακιγιάζ σας θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διαύγεια του δέρματος σας. Σκεφτείτε, λοιπόν, να ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα κάλυψης μόνο εκεί που το χρειάζεστε. Αν και αυτό δεν είναι εφικτό κάθε φορά τις στιγμές που γνωρίζετε πως μπορείτε να αφεθείτε στα οφέλη του τοπικού makeup, κάντε το! Και μην ξεχνάτε πως το δέρμα κανενός δεν καλύπτεται εξ ολοκλήρου. Οι κηλίδες και οι ατέλειες είναι μέρος του συνόλου σας. 

7. Σπυράκια και χέρια

To να σκάτε τα σπυράκια με τα δάχτυλα σας είναι μια από τις συνηθέστερες πρακτικές όλων των ανθρώπων. Επομένως το να το αποβάλλετε από τη μια μέρα στην άλλη ίσως είναι μη εφικτό. Θα σας αφήσει ουλές, θα μεγαλώσει την περιοχή στην οποίο εκτείνονται και σίγουρα θα δημιουργήσει μολύνσεις κάνοντας τελικά το πρόβλημα πιο έντονο. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών και αφήστε τις δικές σας παρεμβάσεις.