fbpixel

Search icon
Search
Ο facialist της Kate Moss αποκαλύπτει ποιο λάθος πρέπει να αποφύγετε για τέλειο δέρμα στα 40
BEAUTY PEOPLE

Ο facialist της Kate Moss αποκαλύπτει ποιο λάθος πρέπει να αποφύγετε για τέλειο δέρμα στα 40

Γιατί οι celebrities πάντα γνωρίζουν τις λύσεις


Οι γυναίκες που έχουν την αίγλη του Hollywood και ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους δέρμα, φαίνεται να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι οι περισσότερες άνω 40. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλοι αναφέρουν πως τα 40s αποτελούν τα νέα 20s. Αν και θα περίμενε κανείς ότι οι celebrities και τα κορίτσια της μόδας στα 20 τους θα έβγαιναν με το πιο λαμπερό, νεανικό δέρμα η αλήθεια είναι πως γυναίκες όπως η Drew Barrymore, η Victoria Beckham και η Kate Moss έχουν τις πιο λαμπερές επιδερμίδες. 

nichola-joss.webp
Nichola Joss

Ευτυχώς, υπάρχει μια κυρία που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις: η Nichola Joss. Πέρα από το ότι είναι η ειδικός προσώπου ή αλλιώς facialist της Kate Moss, είναι επίσης η θεραπεύτρια ομορφιάς που επιλέγουν και άλλες celebrities όπως η Hilary Swank, η Gisele Bündchen, η Scarlett Johansson και η Gwyneth Paltrow. Όλες αυτές ορκίζονται στην τεχνογνωσία της για τη διατήρηση της υπέροχης επιδερμίδας τους. Ανάμεσα στις διάσημες πελάτισες της βρίσκεται και η Meghan Markle που κάποτε αποκάλυψε πως είναι μια από τις αγαπημένες της αισθητικούς. 

Τα πιο κοινά λάθη σύμφωνα με την ειδικό

Το πρώτο πράγμα που κάθε γυναίκα πριν τα 40 θέλει να μάθει για το δέρμα της είναι το τι μπορεί να αλλάξει για να απολαμβάνει σε αυτή την ηλικία το τέλειο αποτέλεσμα. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουν οι περισσότερες στα 20 και στα 30 που θα μπορούσαν εμποδίσουν το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Ένα από αυτά είναι η υπερβολική απογύμνωση των φυσικών ελαίων του δέρματος σας και η χρήση επιθετικών peeling. Σύμφωνα με τη Joss αυτό είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα λάθη. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι γυναίκες που υπερβαίνουν αυτό το βήμα και ξοδεύουν χρήματα και χρόνο προσπαθώντας να "αφαιρέσουν" τα περιττά έλαια μέσω ενός συνδυασμού διπλού καθαρισμού και σκληρών τονωτικών.

gwyneth-paltrow.jpg

Αμέσως μετά έρχεται η αποχή από τα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο και αντιοξειδωτικά για την προστασία. Είναι ένα ακόμη κοινό λάθος που σύμφωνα με τη facialist μπορεί να οδήγησει μακροπρόθεσμα σε κακή ποιότητα δέρματος. Το να φοράτε SPF καθημερινά σε συνδυασμό με βιταμίνη C θα σας χαρίσει το απόλυτο αποτέλεσμα. 

Πείτε "ναι" στο facial massage

Μια από τις συνήθειες τις οποίες σχεδόν καμία γυναίκα δεν ακολουθεί, ως μέρος του home skincare, είναι το μασάζ προσώπου. Η Joss αναφέρει πως αυτό πρέπει να γίνεται το βράδυ για να αφαιρέσετε την ένταση και το άγχος από την ημέρα αλλά για να επιτρέψετε στους μύες να συμπεριφέρονται πιο νεανικά. Το πρωί η προσθήκη του στη ρουτίνα περιποίησης, μαζί με τον πρωινό καθαρισμό βοηθά στο να αφυπνίσετε το δέρμα σας. Εδώ ακριβώς η προσθήκη ενός face tool όπως ένα jade roller ή ένα gua sha μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην τόνωση των μυών του προσώπου σας και στην απελευθέρωση της έντασης στο πρόσωπό σας.

hilary-swank.jpg

Οι αλλαγές που πρέπει να περιμένετε στα 40

Αν, λοιπόν, ακολουθείτε όλα τα παραπάνω βήματα κάνετε καθαρισμό, φοράτε αντηλιακή προστασία και εφαρμόζετε σωστά όλους τους ορούς στα 20 και τα 30 οι αλλαγές που θα παρατηρήσετε στα 40s θα αφορούν κυρίως την απώλεια μυϊκού όγκου. Ουσιαστικά, ο λόγος που η γήρανση του δέρματος συνδέεται συχνά με την έλλειψη σφριγηλότητας και ευκρίνειας είναι η μείωση της μυϊκής μάζας. Προσθέτωντας ένα καθημερινό μασάζ, το οποίο θα τονώσει τη ζωτικότητα και την υγεία στον μυϊκό ιστό  θα προσθέσετε φυσικό όγκο και τόνο. Για την απώλεια της ελαστικότητας, προσθέστε ενεργά προϊόντα, πεπτίδια και αντιοξειδωτικά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς και μια καθημερινή ρουτίνα μασάζ για σύσφιξη του δέρματος.

Drew Barrymore

«Για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, αντιοξειδωτικά και για την εσωτερική σας περιποίηση, προβιοτικά», είπε ο Joss. Αυτό σημαίνει ότι προσέχετε συστατικά όπως βιταμίνες C και E, πράσινο τσάι, νιασιναμίδη και σπόρους σταφυλιού όταν επιλέγετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Όσο για τα προβιοτικά, αναζητήστε ένα «καλό συμπλήρωμα υποστήριξης του ανοσοποιητικού».