fbpixel

Search icon
Search
6 βήματα για να δημιουργήσετε ένα αψεγάδιαστο soft glam
MAKE UP

6 βήματα για να δημιουργήσετε ένα αψεγάδιαστο soft glam

Τελειοποιήστε το πιο διαχρονικό μακιγιάζ με τα tips των ειδικών


Από το pumpkin spice latte makeup look έως το strawberry makeup της Hailey Bieber, οι τάσεις στο μακιγιάζ έρχονται και φεύγουν με ταχύτητα φωτός. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα makeup looks τα οποία έρχονται για να μείνουν χάρη στην αδιαμφισβήτητη διαχρονικότητά τους, όπως το αήττητο soft glam. Όχι ακριβώς full glam και όχι ακριβώς φυσικό, το συγκεκριμένο μακιγιάζ επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία. Όταν χρειάζεστε μια εμφάνιση που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο δραματικό και το καθημερινό, το soft glam είναι η λύση. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει στις καρδιές μας: Δεν είναι δύσκολο να τελειοποιηθεί. Με τα κατάλληλα προϊόντα, ένα ελαφρύ χέρι και λίγη υπομονή, ένα διακριτικό αλλά εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα είναι εύκολα εφικτό. 

Ανακαλύψτε παρακάτω τα 6 steps για να πετύχετε το τέλειο soft glam makeup look! 

1. Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας

Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι απαραίτητη για κάθε μακιγιάζ, ειδικά όταν θέλετε η επιδερμίδα σας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο λαμπερή. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα καθαρό, ενυδατωμένο πρόσωπο. Για αυτή την εμφάνιση, επιθυμητή είναι μια δροσερή επιδερμίδα, οπότε προτείνουμε να ξεκινήσετε με μια ενυδατική μάσκα, ακολουθούμενη από την ενυδατική σας κρέμα, για να αποκτήσει η επιδερμίδα σας όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένη εμφάνιση.

Μόλις η περιποίηση της επιδερμίδας σας απορροφηθεί πλήρως -θυμηθείτε, θέλετε να αφήσετε σε κάθε ένα από τα προϊόντα προετοιμασίας σας αρκετό χρόνο για να απορροφηθεί από το δέρμα σας, ώστε να μην εφαρμόσετε πάρα πολύ νωρίς και να μην αντιμετωπίσετε πηχτές κηλίδες- εφαρμόστε ένα primer για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας στη θέση του για όσο χρονικό διάστημα θα είστε βαμμένοι. Το primer είναι απαραίτητο για να βοηθήσει το μακιγιάζ να εφαρμοστεί καλύτερα και να διαρκέσει περισσότερο μέσα στην ημέρα.

2. Χτίστε και αναμείξτε το complexion σας

Αφού εφαρμόσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας και το primer, ήρθε η ώρα για το foundation. Εφαρμόστε το foundation σας με ένα υγρό σφουγγάρι ή ένα πινέλο, αφήνοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια ανέγγιχτη (ή διορθώνοντας το χρώμα αν χρειαστεί). Το κλειδί είναι η απρόσκοπτη ανάμειξη, οπότε θέλετε να αναμειγνύετε μέχρι το foundation να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο άψογο.

shutterstock-2138893085.jpg

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να φορέσετε ένα foundation με πλήρη κάλυψη για ένα απαλό glam look, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε κάτι με ελαφρώς μεγαλύτερη κάλυψη από μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Αυτό σας δίνει λίγο μεγαλύτερη κάλυψη, αλλά εμπίπτει στις παραμέτρους του φινιρίσματος που μοιάζει με δέρμα και σχετίζεται με το soft glam μακιγιάζ. Αφού εφαρμόσετε το foundation, μπορείτε να αναμείξετε το concealer κάτω από τα μάτια για να βοηθήσετε να φωτιστούν και να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι.

3. Προσθέστε διάσταση σμιλεύοντας και τονίζοντας

Αφού εφαρμόσετε το concealer, ήρθε η ώρα να δώσετε σχήμα στο πρόσωπο. Ενώ οι περισσότερες glam εμφανίσεις έχουν ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα και highlight, το soft glam είναι λίγο διαφορετικό, χρησιμοποιώντας bronzer και highlight που εφαρμόζονται ελαφρά και αναμειγνύονται για να σμιλεύσουν το δέρμα χωρίς να φαίνονται πολύ εμφανή. Εφαρμόστε μια μικρή δοσολογία από bronzer στο μέτωπο, τα ζυγωματικά και το σαγόνι και ρουζ στα μήλα των μάγουλών σας. Μην ξεχνάτε να κινείστε απαλά στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιείστε το highlighter σας στο πάνω μέρος των ζυγωματικών, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και ακριβώς κάτω από το φρύδι, στο κόκκαλο του φρυδιού.

4. «Προσδιορίστε» τα μάτια σας

Για απαλά λαμπερά μάτια, οι experts συνιστούν να ξεκινάτε με μια ουδέτερη βάση που εφαρμόζεται σε όλο το βλέφαρο και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε μια πιο σκούρα απόχρωση κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και της πτυχής. Προσθέστε μια πιο σκούρα απόχρωση σκιάς κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και όταν είστε έτοιμες να τονίσετε, προσθέστε λίγη στις εσωτερικές γωνίες και κάτω από το κόκαλο των φρυδιών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε eyeliner για περισσότερη έμφαση. Είτε πρόκειται για υγρό είτε για μολύβι, το liner δεν πρέπει όμως να φαίνεται μουτζουρωμένο ή smokey, για να μην ξεφύγετε πολύ από την περιοχή των smoky eyes.

shutterstock-1849645336.jpg

Αφού εφαρμόσετε το liner, περάστε στις βλεφαρίδες σας και εφαρμόστε μερικές στρώσεις της αγαπημένης σας μάσκαρα. Μετά από αυτό το βήμα, μπορείτε να περάσετε λίγο τζελ φρυδιών στα φρύδια σας για να τα βουρτσίσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι για να συμπληρώσετε τυχόν κενά.

5. Δώστε σχήμα στα χείλη σας

Για τα χείλη, ξεκινήστε με ένα ουδέτερο ροζ ή καφέ μολύβι χειλιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κρεμώδες κραγιόν, προσθέτοντας λάμψη με μια πινελιά gloss, αν αυτό είναι η προτίμησή σας.

6. Είστε έτοιμοι

Μόλις ολοκληρώσετε την εμφάνισή σας και δεν έχετε άλλες διορθώσεις, ψεκάστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σπρέι σταθεροποίησης (setting spray) στο πρόσωπο και αφήστε το να στεγνώσει για να «κλειδώσει» τα προϊόντα σας και να αποτρέψει το να μουτζουρωθείτε και να ξεφλουδιστείτε. Μόλις το σπρέι σας στεγνώσει πλήρως, είστε έτοιμες να επιδείξετε το απαλό glam look σας!