fbpixel

Search icon
Search
5 μη προφανείς λόγοι που τα χείλη σας σκάνε τόσο πολύ
FACE & BODY

5 μη προφανείς λόγοι που τα χείλη σας σκάνε τόσο πολύ

Βρείτε τις αιτίες και δοκιμάστε τα κατάλληλα προϊόντα


Τα σκασμένα χείλη εμφανίζονται κάθε χειμώνα με μαθηματική ακρίβεια, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε οι μόνοι που το αντιμετωπίζετε. Το κακό είναι πως είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα ίδια τα χείλη, τα οποία δεν αντέχουν στις ακραίες θερμοκρασίες, καθώς σε αντίθεση με το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα, δεν περιέχουν αδένες λίπους. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα στα χείλη είναι πιο λεπτό, ευαίσθητο και επιρρεπές στην ξηρότητα. Έτσι, αν και είναι πιο κοινό κατά τους κρύους μήνες, τα σκασμένα χείλη μπορεί να τα παρατηρήσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ανάλογα με την περιποίησης της επιδερμίδας σας αλλά και σύμφωνα με άλλους παράγοντες. 

hattiebourn-beauty-skin-face-W7RbW.jpg
@hattiebourn

Ευτυχώς, τα σκασμένα χείλη είναι κοινά σε όλους και μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με ένα μαλακτικό balm για τα χείλη ή με μια θεραπεία. Παρόλα αυτά αν το πρόβλημα επιμένει, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε αιτίες που μπορεί να μη γνωρίζατε αλλά οδηγούν σε αυτή την ενοχλητική κατάσταση.

Το να γλείφετε τα χείλη σας

Πολλές φορές πιάνετε τον εαυτό σας να γλείφει αμυδρά τα χείλη του; Αν και αυτό μπορεί να σας κάνει πρόσκαιρα να νιώθετε καλά, πρακτικά το σάλιο αφαιρεί την υγρασία από τα χείλη και έτσι μακροπρόθεσμα είναι προτιμότερο να μην κάνετε τίποτα μέχρι να εφαρμόσετε ένα πλούσιο balm που θα χαρίσει βαλούδινο αποτέλεσμα.

Το να τοποθετείτε συγκεκριμένα συστατικά

Αν και εσείς αγαπάτε τα ενεργά συστατικά και τα εντάσσετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως ορισμένα από αυτά πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή. Αποφύγετε να βάζετε ρετινόλη, άλφα υδροξυοξέα, βήτα υδροξυοξέα και άλλα απολεπιστικά ενεργά πάνω ή γύρω από την περιοχή των χειλιών. Το μόνο που θα πετύχουν είναι να στεγνώσουν το δέρμα σας.

Το να ενδίδετε σε lip plumpers

Ενώ τα balms για τα χείλη δεν προκαλούν κανένα προβλήματα, άλλα προϊόντα για τα χείλη μπορούν να δώσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αυτό το "γεμάτο" αποτέλεσμα που βλέπετε αφού εφαρμόσετε το αγαπημένο σας lip plumper, τελικά μπορεί να καταλήξει σε σκασμένα χείλη. Ορισμένα συστατικά όπως η μενθόλη και η καμφορά, τα οποία μερικές φορές βρίσκονται σε αυτά τα προϊόντα μπορεί να ερεθίσουν και να στεγνώσουν περαιτέρω τα χείλη σας. Πριν πείτε το "ναι" προσέξτε τη λίστα συστατικών για να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τη μεθανόλη, τις αλκοόλες, τα αιθέρια έλαια και τα αρώματα.

elisebak-beauty-skin-face.jpg
@elise.bak

To να πλένετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμες με άρωμα

Μια οδοντόκρεμα με άρωμα θα μπορούσε να δημιουργήσει δερματίτιδα στην περιοχή. Με άλλα λόγια, να γίνει μια αντίδραση σε κάτι με το οποίο ήρθαν σε επαφή τα χείλη σας. Αυτή η επίμονη ξηρότητα, λοιπόν, μπορεί να προκληθεί από την οδοντόκρεμα σας. Μερικά παραδείγματα ακόμη μπορεί να είναι οι οδοντόκρεμες για λεύκανση καθώς και αυτές που έχουν γεύση κανέλας. 

Το να παραλείπετε το αντηλιακό

Εάν έχετε σκασμένα χείλη που δεν θεραπεύονται ακόμη και όταν εφαρμόζετε συχνά balms, ίσως το δέρμα σας θέλει κάτι να σας πει. Η έκθεση στον ήλιο, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ξηρότητα. Έτσι το να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για τα χείλη μπορεί να σας σώσει από επίμονες καταστάσεις. Αναζητήστε ένα προϊόν που σας ταιριάζει και μη το αποχωρίζεστε ποτέ. 

Κεντρική φωτογραφία: @brookehogan