fbpixel

Search icon
Search
Έχετε αμυγδαλωτά μάτια; Αυτός είναι ο τρόπος για να εφαρμόσετε το eyeliner
MAKE UP

Έχετε αμυγδαλωτά μάτια; Αυτός είναι ο τρόπος για να εφαρμόσετε το eyeliner

Ενισχύστε το φυσικό σχήμα σας με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους


Όσον αφορά την εφαρμογή μακιγιάζ, όποιες και αν είναι οι οδηγίες και οι κανόνες, είναι σημαντικό να πειραματίζεστε με προϊόντα και τεχνικές μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει πραγματικά σε εσάς. Ωστόσο, αν ανήκετε στις γυναίκες που έχετε αμυγδαλωτά μάτια, υπάρχει πιθανότατα μια συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ την οποία δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε και αυτή δεν είναι άλλη από το eyeliner. Και όμως, υπάρχουν τρόποι και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε το σχήμα των ματιών σας, ακόμη και αν μέχρι τώρα αδυνατούσατε ή ακόμη και αν δεν είστε επαγγελματίες στο μακιγιάζ. Αυτό το σχήμα, που μπορεί να χαρακτηριστεί από οβάλ μάτια ή από ένα σχήμα που μοιάζει με καρύδι είναι πιο επίμηκες προς την εξωτερική γωνία και συνήθως η ίριδα -το έγχρωμο μέρος του ματιού- αγγίζει τόσο το πάνω, όσο και το κάτω βλέφαρο.

Για να καταφέρετε να τελειοποιήσετε αυτή την εμφάνιση, συγκεντρώσαμε όλα τα tips που θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμα.  
@VALERIAFERREIRAMAKEUP
@valeriaferreriramakeup

1. Προετοιμάστε το χώρο για το μακιγιάζ σας

Αποδεικνύεται ότι, προτού καν σκεφτείτε να εφαρμόσετε το eyeliner σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή του μακιγιάζ σας είναι προετοιμασμένη και έτοιμη. Οι θεμελιώδεις ανάγκες για eyeliner είναι ίδιες για όλα τα σχήματα ματιών. Χρειάζεστε καλό φως και έναν καθρέφτη, καθώς θέλετε να βλέπετε τα μάτια σας όσο πιο φυσικά γίνεται.

2. Να έχετε σταθερό χέρι

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να τελειοποιήσετε το eyeliner σας είναι το να έχετε σταθερό χέρι. Προσπαθήστε να σταθεροποιήσετε τον αγκώνα σας σε μια επιφάνεια ή να τον βάλετε στη μέση σας. Ειδικά όταν πρόκειται για σχήματα ματιών αμυγδάλου, είναι πολύ σημαντικό να μην τραβάτε το μάτι σας όταν εφαρμόζετε την επένδυση. Αυτή η πρακτική μπορεί να το παραμορφώσει και έτσι όταν το απελευθερώσετε θα έχετε ένα διαφορετικό σχήμα. Αντ' αυτού, προσπαθήστε να κοιτάξετε ευθεία μπροστά σε έναν καθρέφτη και εφαρμόστε το eyeliner ακριβώς όπως είναι το μάτι σας.

3. Εφαρμόστε Liner στις άκρες

Για ένα εύκολο αποτέλεσμα που θα φαίνεται ομοιόμορφο στα αμυγδαλωτά μάτια σας, εφαρμόστε eyeliner στις εξωτερικές άκρες του ματιού, ξεκινώντας από τα τρία τέταρτα της διαδρομής κατά μήκος του βλεφάρου αντί να το πηγαίνετε μέχρι την εσωτερική σας γωνία. Κοιτάξτε κατευθείαν στον καθρέφτη και μετά επιμηκύνετε το eyeliner σας προς τα έξω. Θα το λατρέψετε καθώς το να δώσετε έμφαση στην εξωτερική γωνία, θα τονίσει υπέροχα το σχήμα σας.

eyeliner
@ninapark

4. Ανακατέψτε τα χρώματα

Φυσικά, τα αμυγδαλωτά μάτια έχουν αρκετά κωνικό σχήμα. Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε τα μάτια να φαίνονται ελαφρώς πιο φαρδιά ή μεγαλύτερα, τότε η ανάμειξη των χρωμάτων του eyeliner που φοράτε μπορεί να αλλάξει το σχήμα του ματιού σας. Η εφαρμογή ενός μαύρου eyeliner κατά μήκος της επάνω γραμμής των βλεφαρίδων και ενός πιο ανοιχτού χρώματος στις κάτω βλεφαρίδες σας δίνει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων, φωτεινότερων ματιών. Φυσικά, για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, μην ξεχνάτε να τοποθετήσετε αρκετή mascara στις βλεφαρίδες σας.

5. Δοκιμάστε το Tightlining

Το Tightlining είναι μια τεχνική μακιγιάζ που περιλαμβάνει την εφαρμογή eyeliner στην εσωτερική γραμμή της περιοχής των ματιών σας, για να κάνετε τη γραμμή των βλεφαρίδων σας να φαίνεται πιο πυκνή και να καθορίσετε το σχήμα των ματιών σας. Αν θέλετε πραγματικά να τονίσετε τα αμυγδαλωτά μάτια σας, τότε αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αναδείξετε το όμορφο σχήμα τους. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο φαρδιά, τότε αφαιρέστε το μαύρο χρώμα και επιλέξτε για αυτή την περιοχή κάτι πιο φωτεινό που αντανακλά το φως.

Κεντρική φωτογραφία: @hungvanngo