fbpixel

Search icon
Search
6 τρόποι να κάνετε τους πόρους σας να φαίνονται μικρότεροι
FACE & BODY

6 τρόποι να κάνετε τους πόρους σας να φαίνονται μικρότεροι

Μυστικά tricks για κάθε περίσταση


Οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν τρόπους για να κάνουν τους πόρους τους να φαίνονται μικρότεροι. Αν και εσείς ανήκετε σε αυτό το club, τότε θα σας πούμε πως υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από το λιπαρό δέρμα με φυσικούς τρόπους. Όλα ξεκινούν με το να κατανοήσετε το τι πραγματικά συμβαίνει. Το ανθρώπινο πρόσωπο έχει 20.000 πόρους, που είναι στην πραγματικότητα τα ανοίγματα των τριχοθυλακίων. Κάθε ένα περιέχει έναν σμηγματογόνο αδένα, ο οποίος παράγει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Είναι σημαντικό να πείτε "ναι" σε μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους ανοιχτούς πόρους στο πρόσωπο σας. 

Ο ανεπαρκής ή ο υπερβολικός καθαρισμός, η ρύπανση και το στρες μπορεί να είναι παράγοντες που φράζουν γρήγορα τους πόρους σας και σας οδηγούν σε ακμή και μαύρα στίγματα. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε μερικές δοκιμασμένες θεραπείες, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το πρόσωπο σας καθαρό.

fvlyacelik-face-skin-beauty.jpg
@fvlyacelik

Κρύο νερό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με κρύο νερό. Το ζεστό νερό κάνει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος να διογκώνονται, γεγονός που μπορεί να κάνει τους πόρους σας να φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο «ανοιχτοί». Δοκιμάστε να κάνετε πλύνετε το πρόσωπο σας με κρύο νερό ή να περάσετε ένα παγάκι από πάνω του, ειδικά από τις ζώνες που βλέπετε πιο έντονα αυτό το αποτέλεσμα. Εάν το δέρμα σας κοκκινίσει, αφού το τρίψετε απαλά με ένα παγάκι, περιμένετε μερικά λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα περιποίησης.

Καθαρίστε το δέρμα σας

Δεν μπορείτε ποτέ να ξεφύγετε με τον καθαρισμό της επιδερμίδας, καθώς για πάντα θα είναι το πιο σημαντικό βήμα για ένα υγιές δέρμα. Χρησιμοποιείστε ένα καθοριστικό για απαλό δέρμα που θα αφαιρέσει όλους του ρύπους, το μακιγιάζ, τη σκόνη, το σμήγμα και τη λιπαρότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα κρυστάλλινο, ενυδατωμένο δέρμα. 

clairerose-face-skin-beauty.jpg
@clairerose

Σαλικυλικό οξύ

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, χρησιμοποιήστε έναν ορό με σαλικυλικό οξύ. Θα κρατήσει την ακμή και τους φραγμένους πόρους μακριά, καθώς απολεπίζει ήπια το δέρμα. Άλλα οφέλη του είναι ότι βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος, στον καθαρισμό των πόρων και στην καταπολέμηση των λευκών και των μαύρων στιγμάτων.

Μάσκα μύτης και προσώπου

Μια γρήγορη και εύκολη λύση για να αποφράξετε τους πόρους της μύτης σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ταινία μύτης. Μια τέτοια λωρίδα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τυχόν μαύρα στίγματα και να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση ανοιχτών πόρων στο πρόσωπο σας, μόλις σε 15 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε μια λωρίδα οι πόροι σας θα είναι ανοιχτοί και το δέρμα σας θα έχει μια πιο ξηρή αίσθηση. Εκεί ακριβώς θα πρέπει να πείτε το "ναι" στη βαθιά ενυδάτωση. Αν από την άλλη θέλετε να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα μπορείτε να δοκιμάσετε μια sheet mask που θα αφήσει το πρόσωπο σας να απορροφήσει ομοιόμορφα όλα τα συστατικά της. 

valentinabarabuffi-skin-face-beauty.jpg
@valentinabarabuffi

Θεραπεία με αιθέρια έλαια

Όπως αναφέραμε η χρήση του σαλικυλικού οξέος για τους πόρους είναι ιδανική, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές ακόμη θεραπείες. Η χρήση ειδικών αιθέριων ελαίων είναι πολλές φορές η απάντηση στο πως θα μειώσετε τους πόρους. Η μέντα, το γεράνι, το πατσουλί, το δεντρολίβανο και το θυμάρι έχουν καθαριστικές ιδιότητες και αν αναμίξετε μια ή δύο σταγόνες με την ενυδατική κρέμα σας τότε σε λίγες μέρες θα δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείστε ατμό 

Το άτμισμα του προσώπου σας, μία φορά την εβδομάδα, είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τους ανοιχτούς πόρους. Σκύψτε πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό στο οποίο θα προσθέσετε μερικές σταγόνες από έλαιο τεϊόδεντρου. Βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και απολαύστε τον απόλυτο καθαρισμό, από την άνεση του σπιτιού σας. Η θερμότητα θα βοηθήσει τους πόρους σας να απελευθερώσουν ακαθαρσίες και τυχόν υπερβολικό σμήγμα, ενώ το τεϊόδεντρο θα καθαρίσει σε βάθος τους ανοιχτούς πόρους στο πρόσωπό σας.

Κεντρική φωτογραφία: @clairerose