fbpixel

Search icon
Search
6 τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το χρώμα-trend της σεζόν
INTERIORS

6 τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το χρώμα-trend της σεζόν

Ανακαλύψτε ιδέες που θα προσφέρουν έμπνευση


Η χρήση τερακότας στο design δεν είναι κάτι καινούριο - στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη απόχρωση μετράει πολλές εμφανίσεις σε κατοικίες, από το ένδοξο παρελθόν στο σήμερα. Αν και το χρώμα αυτό δεν έφυγε ουσιαστικά ποτέ από τη μόδα, έχει αναβιώσει πρόσφατα χάρη στην καταπραϋντική και προσγειωμένη αίσθηση που προσφέρει, και αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε όλοι!

Παρακάτω, σας δείχνουμε 5+1 τρόπους να εντάξετε το χρώμα-trend στους χώρους του σπιτιού σας...

Τι είναι η τερακότα;

Σκεφτείτε το χρώμα αυτό θυμίζει τον ψημένο πηλό από τον οποίο πήρε το όνομά του: μια «ζεστή», πλούσια, κοκκινωπή-πορτοκαλί απόχρωση με μια πινελιά καφέ. 

1. Σε ριχτάρι ή κουβέρτα

1-CCBe6.jpg

Για να ξεκινήσετε να προσθέτετε το συγκεκριμένο χρώμα στο σπίτι σας, βάλτε μια πινελιά από αυτό στους χώρους σας - όπως μια κουβέρτα/ριχτάρι σε απόχρωση τερακότα στο κρεβάτι ή τον καναπέ σας. Ένα statement αξεσουάρ, όχι μόνο αποτελεί ένα άνετο κομμάτι για να «αγκαλιάσετε», αλλά μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα είδη των τόνων, όπως όλα τα neutrals.

2. Στις κουρτίνες 

13.jpg

Δύσκολα θα βρείτε πιο κομψές κουρτίνες από τις υπερμεγέθεις σε απόχρωση τερακότα. Το πλούσιο αυτό χρώμα απογειώνει τον χώρο, τόσο σε αίσθηση, όσο και σε ύψος, αφού τραβούν το μάτι σας μέχρι το ταβάνι. Κάνουμε επίσης λόγο για ένα ευέλικτο είναι χρώμα, αφού συνδυάζεται εύκολα με τους άλλους τόνους του δωματίου, όπως το ιβουάρ, το μοβ και το καφέ.

3. Στην ταπετσαρία 

23.jpg

Ένας ξεχωριστός τρόπος για να ενσωματώσετε την τερακότα σε μια κρεβατοκάμαρα είναι να καλύψετε το κεφαλάρι του κρεβατιού σας με το γήινο αυτό χρώμα, καθώς συνδυάζεται άψογα με όλα τα είδη των αποχρώσεων του ξύλου - και ακόμα καλύτερα αν είναι σε ταπετσαρία. Η τερακότα έχει μια οργανική αίσθηση που λειτουργεί με δημοφιλείς αποχρώσεις ξύλου, όπως η καρυδιά και η φυσική δρυς. Έχει επίσης ένα βάθος που λείπει από τις πιο ζωηρές αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί - είναι πιο καταπραϋντική και επομένως μπορεί να προκαλέσει ήρεμο οπτικά αντίκτυπο χωρίς να φαίνεται σκληρή.

4. Σε δερμάτινα κομμάτια  

2-UwI9e.jpg

Η τερακότα μπορεί να προστεθεί στους χώρους σας μέσω όλων των ειδών των υλικών, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Πάρτε για παράδειγμα αυτές τις δερμάτινες καρέκλες τραπεζαρίας. Προσδίδουν πλούσιο χρώμα και υφή και ένα πολυτελές στιλ που θα φαίνεται καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια.

5. Σε ένα statement έπιπλο 

6.jpg

Για μια μεγάλη δόση τερακότας, επιλέξτε ένα ξεχωριστό έπιπλο, όπως αυτή η περιστρεφόμενη πολυθρόνα. Είναι πιθανόν πιο εύκολο να συνδυαστεί με τα υπάρχοντα έπιπλά σας απ' ό,τι αρχικά φαντάζεστε. Τα έπιπλα στο χρώμα της τερακότας είναι ευέλικτα και προκαλούν μια αίσθηση «ζεστασιάς» και θαλπωρής στο σαλόνι, ενώ ταυτόχρονα έχουν μια γήινη χροιά. 

6. Κάνοντας mix and match 

6-u7iLT.jpg

Έχουμε ήδη διαπιστώσει πόσο εύκολα μπορεί να προστεθεί η τερακότα σε ένα υπνοδωμάτιο, ειδικά στα σεντόνια σας. Αν ψάχνετε κομμάτια για να προσθέσετε στο κρεβάτι σας, πάρτε σημειώσεις από αυτόν τον χώρο παραπάνω. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν μαξιλάρια και όλα τα είδη bedding pieces σε χρώμα τερακότας σε διάφορα μοτίβα και υφές, δημιουργώντας μια συνεκτική και πολυεπίπεδη εμφάνιση.