fbpixel

Search icon
Search
5 αντικείμενα που πρέπει να αφαιρέσετε από την κατοικία σας την άνοιξη
INTERIORS

5 αντικείμενα που πρέπει να αφαιρέσετε από την κατοικία σας την άνοιξη

...και με τι να τα αντικαταστήσετε


Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή, που δεν είναι άλλη από την άνοιξη, η οποία μας ωθεί στο να θέλουμε να προβούμε σε αλλαγές στη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων, αλλάζοντας έτσι διάθεση και υιοθετώντας ένα διαφορετικό στιλ. Πέρα από όλες τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που πρέπει σε πρώτη φάση να απομακρύνετε από το σπίτι σας, τώρα που η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει.

Ας δούμε ποια είναι αυτά ένα προς ένα, καθώς και όσα μπορούν να τα αντικαταστήσουν...

1. Χοντρά χαλιά

7896479474db32a8158499b0d5a28a44.jpg

Νο1 κι ένα από τα πιο βασικά είναι να αλλάξετε τα χαλιά στους χώρους σας. Αυτήν την εποχή λέμε «όχι» στις χοντρές επιλογές και στις πιο χειμερινές υφές, όπως είναι το βελούδο και οι fluffy επιφάνειες. Ώρα να τα αντικαταστήσετε με πιο ανοιξιάτικα υφάσματα και πιο λεπτή πλέξη, ενώ μια ωραία και super stylish ιδέα είναι η ψάθα σε ανοιχτά χρώματα, όπως το μπεζ ή ακόμα και το λευκό. Τους επόμενους μήνες, όταν η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το στρώσιμο χαλιών, εάν φυσικά το επιθυμείτε. Θα δείτε το σπίτι σας να «αναπνέει» ξανά!


2. Χειμερινά covers στους καναπέδες, τα κρεβάτια και τα μαξιλάρια

vlx3883-v2-819x1024jpg.webp

Όπως στο πρώτο tip, έτσι κι εδώ, τα ριχτάρια και τα καλύμματα με χειμερινές υφές πάνω στους καναπέδες, τα κρεβάτια και τα μαξιλάρια, το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτήν την εποχή είναι να «κλείσουν» τον χώρο και να τον κάνουν να δείχνει πιο σκοτεινός. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή, λοιπόν, για να τα αφαιρέσετε τελείως ή να στραφείτε σε seasonal λύσεις (όπως σατέν και βαμβακερά items), που θα διακοσμήσουν κατάλληλα κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Το ίδιο ισχύει και για τις κουρτίνες.


3. Items σε σκούρες αποχρώσεις

3-hillary-swank-paris-apartment-desk-by-window.jpg

Μπορεί τα σκούρα χρώματα να αποτελούν τάση στο interior design, αλλά δεν είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου. Να θυμάστε πως η ισορροπία είναι το «κλειδί» της επιτυχίας, γι' αυτό επιλέξτε μόνο τα απαραίτητα items που είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν αντίθεση και «σπάστε» τη μονοτονία με πιο pop χρωματικές λύσεις και, φυσικά, με λευκά pieces που είναι διαχρονικά και δεν έχουν συγκεκριμένη εποχή.


4. Κεριά και diffusers με βαρύ άρωμα

745eef469a6f4a28fbd7808dd1fb7d3c2f16adff.webp

Οι έντονες μυρωδιές στα κεριά και τα diffusers ανήκουν στον χειμώνα. Για να ολοκληρώσετε το ανοιξιάτικο vibe σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, προτιμήστε πιο ελαφριά και ουδέτερα αρώματα, που δεν «πνίγουν» την ατμόσφαιρα του χώρου σας, αλλά αντιθέτως την ανανεώνουν με τον πιο ευχάριστο και διακριτικό τρόπο. Τα φρέσκα άνθη και αργότερα οι θαλασσινές νότες θεωρούνται must!


5. Τα περιττά πράγματα στα μπαλκόνι σας

1314009-72dpi-3af4cea7ac7dafd38c7457c89c03dd0a.jpeg

H εποχή που περνάμε περισσότερες ώρες της ημέρας στο μπαλκόνι έχει φτάσει και αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για ένα decluttering. Το πιο πιθανό είναι να αφήνατε για μήνες προσωρινά τα προσωπικά σας αντικείμενα στους εξωτερικούς σας χώρους. Τώρα που η άνοιξη είναι εδώ, τα αντικείμενα αυτά πράγματα αυτά πρέπει να φύγουν από το μπαλκόνι και να αποθηκευτούν σωστά, ώστε να το προετοιμάσετε για το επόμενο διάστημα και να χαρείτε εκεί κάθε σας στιγμή - είτε μόνοι είτε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.