fbpixel

Search icon
Search
5+1 νέες τάσεις στα μαλλιά και το makeup που προβλέπεται να δούμε σε όλη την Εβδομάδα Μόδας
EDITORS' CHOICE

5+1 νέες τάσεις στα μαλλιά και το makeup που προβλέπεται να δούμε σε όλη την Εβδομάδα Μόδας

Από τη Νέα Υόρκη έως το Παρίσι


Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια έχουν περάσει από την αποφοίτησή σας - η αρχή του Σεπτεμβρίου θα μοιάζει πάντα με μια νέα αρχή. Σίγουρα, μπορεί να μην συγκρίνετε το πρόγραμμα μαθημάτων του νέου εξαμήνου με τους φίλους σας και να μην πάτε σε ένα επίσημο back-to-school shopping trip, αλλά πιθανότατα εξακολουθείτε να έχετε σχέδια για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας για τη σεζόν που έρχεται. Το ίδιο ισχύει και για την αναβάθμιση του κουρέματος, του χρώματος και της εναλλαγής των μακιγιάζ σας. Ακόμα και η βιομηχανία της μόδας δεν είναι ανεπηρέαστη από αυτή την ανεξήγητη παρόρμηση του επαναπροσδιορισμού της αισθητικής με την έναρξη του φθινοπώρου. Ευτυχώς, η σεζόν των επιδείξεων μόδας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 είναι προ των πυλών. Ενώ συνήθως πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη σεζόν για να φορέσετε τις συλλογές στις πασαρέλες, μπορείτε να δοκιμάσετε τα beauty looks - ή αλλιώς τις επόμενες μεγάλες τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ - τώρα αμέσως.

Με την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης να έχει ήδη ξεκινήσει τον μαραθώνιο τεσσάρων πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, το GLOW.GR επισημαίνει τις αναδυόμενες τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που αναπόφευκτα θα κάνουν την εμφάνισή τους στις πασαρέλες και στα αστέρια του street style εκτός της επίδειξης. Έτσι, αν χρειάζεστε έμπνευση για ένα νέο χρώμα χειλιών που θα γίνει η φθινοπωρινή σας υπογραφή ή ένα φρέσκο αξεσουάρ μαλλιών που θα απογειώσει έναν κλασικό χαμηλό κότσο, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Έξι ξεχωριστές τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που θα γνωρίσουν εκρηκτική δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της σεζόν S/S '25 στην πασαρέλα - και όχι μόνο!

1. Bold Blush

Μετά από μερικές δεκαετίες που το eyeliner, η σκιά ματιών και το κραγιόν βρίσκονταν στο επίκεντρο, το ρουζ έχει επιτέλους τη δική του πρωταγωνιστική στιγμή. Από το boyfriend μέχρι το sunset blush, υπάρχουν διάφορες τεχνικές εφαρμογής που έχουν γίνει viral σε όλο το 2024 και δεν υπάρχουν σημάδια ότι η δημοτικότητα του προϊόντος θα μειωθεί σύντομα.

Όσον αφορά το πώς να το φορέσετε στο μέλλον, θεωρήστε το ως την "Choose Your Own Adventure" των τάσεων του μακιγιάζ. Το Haute Couture Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 του Robert Wun με το δραματικό ρουζ και αυτό το απαλό ρουζ που είδαμε σε μια καλεσμένη στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο είναι μόνο δύο παραδείγματα πέρα από τον αλγόριθμο του TikTok.

2. Εξαιρετικά μακριές αφέλειες

Θεωρητικά, οι αφέλειες είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα, επειδή οποιοδήποτε στιλ φράντζας θα μεταμορφώσει εντελώς το υπάρχον κούρεμά σας, ανεξάρτητα από το στιλ ή το μήκος. Η πραγματικότητα είναι ότι η εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλά στεγνά σαμπουάν για να διορθώσετε τις λιπαρές, κομματιασμένες αφέλειες και φυσικά, τα συνηθισμένα περιποιημένα κουρέματα. Ωστόσο, πασαρέλες όπως η Balenciaga Haute Couture Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 και η Dries Van Noten Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 συνηγορούν στο να ακυρώσετε τα τακτικά προγραμματισμένα φρεσκάρισμά σας. Ναι, οι μακριές αφέλειες επέστρεψαν - και είναι πολύ πιο χαμηλής συντήρησης. Ενώ αυτοί οι σχεδιαστές έδειξαν ακραίες εκδοχές αυτής της εμφάνισης, οι πιο πρακτικές επιλογές περιλαμβάνουν μήκη κάτω από το φρύδι και αφέλειες στο πλάι που θυμίζουν Y2K.

3. Gothic Glamour

Αν το Brat Summer μας δίδαξε κάτι, είναι ότι η κοινωνία είναι συλλογικά έτοιμη να γίνει λίγο ακατάστατη. Όσον αφορά την ομορφιά, αυτή η νοοτροπία μεταφράζεται στο να εγκαταλείπουμε τα κλασσικά "καθαρά κοριτσίστικα" looks για πιο ακραία στιλ που συνήθως συνδέονται με την επανάσταση. Εισάγετε το gothic glamour. Αν προτιμάτε το τολμηρό μακιγιάζ ματιών, δοκιμάστε το γραφικό μαύρο winged-liner από το σόου του Versace για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024. Και για όσες αγαπούν τα χείλη, επιλέξτε μια ματ μαύρη απόχρωση. Το μακιγιάζ της πασαρέλας του Valentino για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024 θα χρησιμεύσει ως υλικό αναφοράς σας.

4. Μαντήλια ως αξεσουάρ μαλλιών

Το μαντήλι που πρωτοεμφανίστηκε στις πασαρέλες Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 των Anna Sui, Tory Burch και Sandy Liang τον Μάρτιο, έχει γίνει από τότε ένα από τα μεγαλύτερα αξεσουάρ μαλλιών του καλοκαιριού. Το λαμπερό αν και πρακτικό look είναι μια τάση που το fashion crowd δεν θα σταματήσει να φοράει. Ένα μεταξωτό μαντήλι όχι μόνο κρατάει τα μαλλιά στη θέση τους, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως statement κομμάτι ή να δέσει ένα σύνολο. Ακόμα καλύτερα, κάθε τύπος μαλλιών ή μήκος μπορεί να φορέσει ένα.

5. Άγρια άνθη

Καθώς το πανδαιμόνιο των φιόγκων καταλαγιάζει, τα λουλούδια ανθίζουν σε δημοτικότητα. Ενώ τα scrunchies με πέταλα, τα κλιπς και τα bobby pins έχουν γίνει δημοφιλείς τρόποι για να δώσετε έμφαση στα κλασικά χτενίσματα αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι, η επόμενη γενιά της τάσης είναι οι μοναδικές τοποθετήσεις λουλουδιών. Στο σόου Haute Couture Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 του Giambattista Valli τον Ιούνιο, τα μοντέλα είχαν τα δροσερά τους πρόσωπα στολισμένα με φρέσκα πέταλα, ενώ μια παρευρισκόμενη στο σόου χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά αξεσουάρ μαλλιών για να μετατρέψει τον χαμηλό κότσο της σε μπουκέτο λουλουδιών. Καθώς αποχαιρετούμε το φθινόπωρο, τα λουλούδια θα κάνουν αναπόφευκτα μερικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του μήνα της μόδας. Επιπλέον, οι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις συλλογές τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 και τα λουλούδια πάνε χέρι-χέρι με αυτή την εποχή του χρόνου.

6. Black Cherry Lips

Μια φυσική εξέλιξη του candy apple red, του πιο δημοφιλούς χρώματος της μόδας πέρυσι, το μαύρο κεράσι είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η μεγαλύτερη απόχρωση του δεύτερου μισού του 2024. Ενώ οι φθινοπωρινές συλλογές των αγαπημένων σας εμπόρων λιανικής πώλησης είναι γεμάτες με αυτή τη μελαγχολική απόχρωση, αυτή η απόχρωση μπαίνει και στις εμφανίσεις ομορφιάς. Πριν το χρώμα αρχίσει να εμφανίζεται σε λογαριασμούς μανικιούρ στο Instagram αυτό το καλοκαίρι, ήταν το χρώμα των χειλιών στην πασαρέλα της Giada για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024 τον Φεβρουάριο και το είδαμε σε πολλούς συμμετέχοντες στην Εβδομάδα Μόδας Haute Couture τον Ιούλιο. Ενώ το μαύρο κεράσι μπορεί αρχικά να διαβάζει κρύο καιρό, είναι σε καλό δρόμο για να γίνει άλλη μια απόχρωση χωρίς εποχή.