fbpixel

Search icon
Search
5+1 low profile παραλίες στα Επτάνησα που αξίζουν μία θέση στην bucket-list σας
TRAVEL

5+1 low profile παραλίες στα Επτάνησα που αξίζουν μία θέση στην bucket-list σας

Μαγικά μέρη στα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας


Η Ελλάδα μοιάζει πιο όμορφη, πιο ελκυστική το καλοκαίρι. Αποκτά νέα χρώματα, νέα αρώματα, είναι σαγηνευτική! Η χώρα μας αποτελεί go to προορισμό για ανθρώπους από όλη την Ευρώπη -κι όχι μόνο- που καταφθάνουν σε αυτήν, επιλέγοντας κυρίως τα νησιά της, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Το κάθε ένα από αυτά έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Άλλα, ξεχωρίζουν για τον κοσμοπολίτικο αέρα τους, άλλα, προσφέρονται για χαλάρωση κι αναζωογόνηση κι άλλα, τα συνδυάζουν όλα με έναν μοναδικό τρόπο.

Αυτή τη φορά, κάνουμε focus στα Επτάνησα και σας παρουσιάζουμε της must-visit παραλίες των νησιών, που θεωρούνται ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους, βιώνοντας την απόλυτη summer experience, μακριά από την πολυκοσμία. Αυτές είναι οι low-profile παραλίες που ξεχωρίσαμε...

Απολαύστε το καλοκαίρι!

Πλατιά Άμμος, Κεφαλονιά

shutterstock-1811019154.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους και σήμα κατατεθέν της, αποτελεί η πολύ ιδιαίτερη, αρχοντική ομορφιά της. Η Κεφαλονιά, είναι το κατάλληλο νησί για τους φυσιολάτρεις, αλλά και γι' αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα break από τη ζωή της πόλης και τις απαιτητικές υποχρεώσεις τους. Παράλληλα -όμως- συγκαταλέγεται και στους κοσμοπολίτικους προορισμούς των Επτανήσων, καθώς προσφέρει πλήθος διαστηριοτήτων στους visitors. Θέλετε να κολυμπήσετε σε καταγάλανα νερά, να απολαύσετε την πιο χαλαρωτική beach day και να γευτείτε μοναδικές, ελληνικές γεύσεις στα μικρά ταβερνάκια που θα συναντήσετε στο δρόμο σας; Το νησί αυτό, θα σας προσφέρει όσα ζητάτε κι ακόμη περισσότερα. Πάνω από όλα όμως, θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας χάρη στις εντυπωσιακές του παραλίες. Μία από αυτές, είναι η Πλατιά Άμμος. Για να φτάσετε σε αυτήν, θα χρειαστεί να κατεβείτε περίπου 400 σκαλοπάτια, ωστόσο, αξίζει -πραγματικά- τον κόπο, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς, με καταγάλανα διαυγή νερά, βότσαλα, επιβλητικούς βράχους και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα που μπορείτε να φανταστείτε!

Στελάρι, Κέρκυρα

shutterstock-491786344.jpg

Ένα νησί με πλούσια ιστορία, ένας τόπος με σπάνια ομορφιά και μοναδικά vibes. Αυτή είναι η Κέρκυρα! Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες και τα καταπράσινα τοπία της, αλλά και για τους γαστρονομικούς της θησαυρούς, που σαγηνεύουν τους visitors σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι ειδικά, στην summer season. Η Κέρκυρα είναι ένα νησί με πολλά πρόσωπα, με γραφικούς οικισμούς, με πυκνή βλάστηση και με μία ενετική αρχιτεκτονική, που το καθιστά πολύ-πολύ ιδιαίτερο. Ο περίπατος στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO θεωρείται must, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά τα επιβλητικά αρχοντικά που θα σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή. Αν βρεθείτε στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παραλία Στελάρι. Είναι ερημική και παραπέμπει σε ένα μέρος εξωτικό, πολύ ιδιαίτερο, με τα βότσαλα, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και το καταπράσινο τοπίο να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θάλασσας και μπορείτε, είτε να νοικιάσετε βάρκα, είτε να πάρετε το καΐκι που εκτελεί τη διαδρομή.

    Γαλάζιες Σπηλιές, Ζάκυνθος

    shutterstock-1371474158.jpg

    Η Ζάκυνθος θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Επτανήσων κι ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω της. Πρόκειται για ένα νησί που ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές του παραλίες, αλλά και τη φυσική του ομορφιά. Για έναν τόπο που προσφέρει στους visitors πολλές διαφορετικές επιλογές, καθώς διαθέτει spots με αρκετό κόσμο, αλλά και μέρη που μοιάζουν ιδανικά για χαλάρωση, για αποφόρτιση, για αναζωογόνηση. Το Θαλάσσιο Πάρκο, θεωρείται ένα από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ελλάδα για την προστασία της χελώνας Caretta Caretta και της μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus και πραγματικά αξίζει να το προσθέσετε στην bucket-list σας, ενώ μία βόλτα στα σοκάκια της, θα σας χαρίσει μία σειρά από εικόνες, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. Οι Γαλάζιες Σπηλιές, είναι η ιδανική παραλία για τους λάτρεις του low-profile τρόπου ζωής και βρίσκονται στη βορειοδυτική ακτή της Ζακύνθου. Οι αντανακλάσεις του φωτός χαρίζουν στο νερό ένα βαθύ, γαλάζιο χρώμα και μπορείτε να φτάσετε εκεί, με το καραβάκι. Το σκηνικό που θα συναντήσετε, φτάνοντας εκεί, θα σας αποζημιώσει.

    Αγιοφύλλι, Λευκάδα

    shutterstock-327704486.jpg

    Εντυπωσιακά φυσικά τοπία, παραμυθένιες παραλίες, μοναδικές γεύσεις. Αν όλα αυτά, σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τότε η Λευκάδα είναι ο απόλυτος προορισμός για εσάς! Συνδυάζει την ηρεμία με τη διασκέδαση, την κοσμοπολίτικη αύρα της με την σαγηνευτική απλότητα... Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο νησί, με πολλές διαφορετικές παραλίες, που είναι γνωστές παγκοσμίως, αλλά αν βρεθείτε σε αυτό, αξίζει να εξερευνήσετε τα μέρη που δε συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο κι έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε. Η παραλία Αγιοφύλλι είναι μία από τις πιο όμορφες της Λευκάδας, με τα λευκά βότσαλα, τα τιρκουάζ νερά και τους ψηλούς, επιβλητικούς βράχουν να συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς. Είναι προσβάσιμη είτε με καραβάκι, είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας -αρχικά- τον χωματόδρομο και μετά το μονοπάτι. Η Λευκάδα είναι γνωστή ως «στεριανό νησί» καθώς συνδέεται με τη στεριά και πιο συγκεκριμένα με την Πρέβεζα κι αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αξίζει να την επισκεφθείτε.

    Πλατιά Άμμος, Ιθάκη

    shutterstock-1889157631.jpg

    Η Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα, θεωρείται παραδοσιακά ένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα νησιά του Ιονίου και φημίζεται για τις εντυπωσιακές θάλασσες και τα φυσικά τοπία με την πυκνή βλάστηση, αλλά και για τις μαγικές διαδρομές, που χαρίζουν στους visitors εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους. Πρόκειται για το δεύτερο μικρότερο νησί των Επτανήσων μετά τους Παξούς, με περίπου 3.000 μόνιμους κατοίκους και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει -πια- αρκετά γνωστό, έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό του χαρακτήρα και δε θυμίζει σε τίποτα κανένα άλλο. Η Ιθάκη -όμως- διαθέτει και μοναδικές παραλίες. Μία από αυτές, είναι η Πλατιά Άμμος. Μία παραλία με εξωτική ομορφιά, ψιλή κατάλευκη άμμο και καταγάλανα νερά, που δεν είναι οργανωμένη και δε συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της θάλασσας, παίρνοντας κάποιο από τα τοπικά καϊκάκια ή με σκάφος κι αξίζει να παραμείνετε σε αυτήν μέχρι το ηλιοβασίλεμα, για να θαυμάσετε από κοντά τα απίστευτα χρώματα που θα σας χαρίσουν ο ουρανός κι η θάλασσα.

    Πλάκες, Παξοί

    shutterstock-766036405.jpg

    Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αποζητούν τη χαλάρωση, τις chill days, την απόλυτη ηρεμία, τότε οι Παξοί είναι ακριβώς το νησί που σας ταιριάζει. Ο γαλάζιος, αυτός, παράδεισος του Ιονίου θα σας προσφέρει όλα τα παραπάνω και σίγουρα, θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας. Πρόκειται για ένα νησί γεμάτο χρώματα, γραφικά ψαροχώρια, πανέμορφες παραλίες και τοπία που κόβουν την ανάσα!Πρωτεύουσα των Παξών και κεντρικό λιμάνι είναι ο Γάιος, όπου συναντά κανείς πολλά μικρά ταβερνάκια, που μοιάζουν ιδανικά για πεντανόστιμα breaks μέσα στην ημέρα. Μία από τις παραλίες που ξεχωρίζουν, είναι οι Πλάκες. Πρόκειται για ένα απομονωμένο μέρος, μακριά από όλους κι από όλα, με ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, με τα σκούρα επιβλητικά βράχια, να δεσπόζουν περιμετρικά και να δημιουργούν μία πολύ ιδιαίτερη αίσθηση. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά φτάνοντας, θα συναντήσετε ένα μαγικό τοπίο.

    Enjoy!