fbpixel

Search icon
Search
Οι top καταρράκτες στα νησιά της Ελλάδας που αποτελούν «οάσεις» δροσιάς
TRAVEL

Οι top καταρράκτες στα νησιά της Ελλάδας που αποτελούν «οάσεις» δροσιάς

Πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης


Το γεγονός πως η Ελλάδα είναι συνώνυμη με τη φυσική ομορφιά αποτελεί μια αλήθεια την οποία όλοι γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τα καλοκαίρια. Ο συνδυασμός του μπλε με το πράσινο είναι η επιτομή της summer season στη χώρα μας, με τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να υποκλίνονται στη μαγεία των τοπίων. Ακόμη, η Ελλάδα διαθέτει εντυπωσιακούς καταρράκτες, που προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα και περιμένουν να τους εξερευνήσετε, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά την άγρια ομορφιά τους.

Ετοιμάστε την travel bag σας κι επιλέξτε το ιδανικό μέρος για εσάς!

Kαταρράκτης της Νεράιδας, Κύθηρα

neraida.jpg

Τα Κύθηρα είναι μια Ελλάδα από μόνα τους... Η γοητεία αυτού του νησιού ξεπερνά τη φαντασία, ενώ σαγηνεύει at first sight ακόμη και τους πιο απαιτητικούς travelers. Εάν βρεθείτε εκεί αυτό το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον περίφημο καταρράκτη της Νεράιδας, ο οποίος δίνει την αίσθηση πως ξεπρόβαλε από καλοκαιρινό πίνακα. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στο φαράγγι του Τσάκωνα, που προσφέρεται για πεζοπορία, ξεκινώντας από την πλατεία των Μητάτων. Μπορεί οι συγκεκριμένες διαδρομές να μην είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμες, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Επτά Πηγές, Ρόδος

shutterstock-612424226.jpg

Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια travel list! Έστω και μια φορά στη ζωή σας οφείλετε να επισκεφθείτε τη Ρόδο, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την απερίγραπτη ομορφιά της. Αξιοθέατα, γοητευτικά σοκάκια και breathtaking παραλίες συνθέτουν έναν επίγειο παράδεισο, που αξίζει να εξερευνήσει κανείς από κοντά. Ένα τέτοιο μαγικό μέρος είναι οι Επτά Πηγές και το τούνελ που οδηγεί σ' έναν μικρό παράδεισο, που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου. Οι πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ποτάμι και τελικά καταλήγει σε μία λίμνη, μέσα από ένα εντυπωσιακό τούνελ που δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο.

Φονιάς, Σαμοθράκη

shutterstock-2050159466.jpg

Τι να πει κανείς για την απέραντη ομορφιά της Σαμοθράκης... Ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση, εκεί όπου η ηρεμία και η γαλήνη καλούν τους επισκέπτες να βιώσουν μια από τις αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες της ζωής τους. Κάπου εκεί, το ποτάμι του Φονιά δημιουργεί θεαματικούς καταρράκτες, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είναι στην Κλείδωση, με ύψος που φτάνει τα 35 μέτρα. Ένας παράδεισος με γαλαζοπράσινο χρώμα, που αποτελεί τρανό παράδειγμα του συνδυασμού νερού και φύσης.

Άμπελος, Σάμος

waterfall-ampelos-village.jpg

Κατευθυνόμαστε στο υπέροχο νησί της Σάμου, ιδανικό για χαλαρωτικές διακοπές με οικογένεια ή φίλους. Ακόμη ένας τόπος συγκλονιστικής ελληνικής ομορφιάς, όπου τα φυσικά αξιοθέατα θα σας κλέψουν την καρδιά. Στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο χωριό Άμπελος δεσπόζει η σπηλιά της Αμπέλου. Για να τη διαβεί κανείς, θα πρέπει να σκύψει, καθώς είναι μικρή σε ύψος, ενώ στην πορεία το φως λιγοστεύει, όμως λίγα μέτρα από την έξοδό οι μαγευτικοί καταρράκτες δικαιώνουν την προσπάθεια των περιηγητών.

Νυδρί, Λευκάδα

nidri1.jpg

Κρυστάλλινα νερά, αυθεντική φιλοξενία και απέραντη θέα: Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη Λευκάδα έναν must-visit καλοκαιρινό προορισμό. Οι καταρράκτες στο Νυδρί της Λευκάδας αφήνουν τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό - και όχι άδικα! Ένα σκηνικό που θα σας δώσει την αίσθηση πως βρίσκεστε στη ζούγκλα, σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο του νησιού. Πλούσια βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά ανάμεσα στους βράχους απαρτίζουν μια όαση δροσιάς, που ξετρελαίνει τους nature lovers.

Escape the ordinary!

Κεντρική φωτογραφία: Φονιάς Σαμοθράκης