fbpixel

Search icon
Search
Island hopping: 5 ονειρικές παραλίες των Επτανήσων για να «χαθείτε» στα νερά τους
TRAVEL

Island hopping: 5 ονειρικές παραλίες των Επτανήσων για να «χαθείτε» στα νερά τους

Μια ματιά σε καταγάλανες οάσεις που σαγηνεύουν και αξίζουν μια θέση στη φετινή visit list σας


Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με την ελληνική γοητεία και τα μπλε νερά της χώρας μας. Τα Επτάνησα φιγουράρουν στη λίστα με τους must-visit προορισμούς κάθε summer season και μετατρέπονται σε επίγειο παράδεισο για όποιον θέλει να «χαθεί» στο βαθύ μπλε των θαλασσών, να γοητευτεί από το απίστευτα αξιοθέατα, να αφουγκραστεί την ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα και να απολαύσει τη φιλοξενία του κάθε τόπου μέσα από τη ζεστασιά των ντόπιων. Από τη Λευκάδα μέχρι την Κεφαλονιά και από την Κέρκυρα μέχρι τα Κύθηρα, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γοητεία της Ελλάδας, η οποία αποτελεί μονόδρομο για ακόμα ένα καλοκαίρι.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις top five παραλίες των Επτανήσων & ετοιμάστε βαλίτσες για να ζήσετε το απόλυτο summer dream!

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

shutterstock-1270940818.jpg

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το Πόρτο Κατσίκι στη μαγευτική Λευκάδα ξεχωρίζει για την breathtaking ομορφιά του, τον υπέροχο συνδυασμό της «άγριας» γοητείας με την γαλήνια όψη του μπλε της θάλασσας, αλλά και για τη χαλαρωτική αύρα που κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Το έντονο μπλε των νερών του Ιονίου μπλέκεται με το χρυσαφένιο χρώμα της ακρογιαλιάς και των βράχων που την περιβάλλουν, δημιουργούν μια εικόνα πανέμορφου φυσικού κάλλους και μετατρέπονται στον απόλυτο προορισμό εάν τυχόν βρεθείτε στα καλντερίμια του νησιού.

Κουτσουπιά, Κεφαλονιά

12019859-10156131409260457-1078743827596558521-n.jpg

Κατάλευκη άμμος με βότσαλα, κρυστάλλινα νερά που μαγνητίζουν, βράχια που δίνουν μια πιο wild αίσθηση στο κατά τα άλλα ονειρικό σκηνικό και με ηρεμία που είναι πραγματικά ασυναγώνιστη. Η γνωστή παραλία Κουτσουπιά συναντάται στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς, με κατεύθυνση από Σάμη προς Πόρο, και προσεγγίζεται μόνο από τη θάλασσα. Ακόμα κι αν δεν έχετε το δικό σας σκάφος, επιλέξτε να περάσετε μια από τις ημέρες των διακοπών σας σε κρουαζιέρα, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» στις mini εκδρομές που διοργανώνονται εν πλω.

Σπαραγαρίο, Κύθηρα

sparagario.jpg

Κι όμως, τα Κύθηρα ανήκουν και αυτά στα Επτάνησα και αποτελούν top προορισμό για εσάς που αποζητάτε ημέρες χαλάρωσης και απόλυτη επαφή με το φυσικό στοιχείο. Το νησί αυτό φημίζεται για τις φανταστικές παραλίες του, με το Σπαραγαρίο να φιγουράρει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές. Και πάλι η εικόνα είναι σαν να έχει βγει απευθείας από παραμύθι: βράχια να δίνουν την αίσθηση πως προστατεύουν την παραλία, λεία ακτή και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως για να την προσεγγίσει κανείς πηγαίνει μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και από εκεί θα χρειαστεί να κατέβει κάποια σκαλάκια.

Βουτούμι, Αντίπαξοι

maxresdefault.jpg

Και ποιος μπορεί να αντισταθεί στην παραμυθένια ατμόσφαιρα των Αντίπαξων; Γαλαζοπράσινα νερά γίνονται ο επίγειος παράδεισος για τους περιηγητές, καταπράσινες βουνοκορφές, πολυτελή resorts και traditional γεύσεις, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συναντά κανείς με το που πατήσει το πόδι του στο νησί. Κι αν βρίσκεστε στην αναζήτηση της απόλυτης παραλίας, το Βουτούμι είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για βουτιές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Η συγκεκριμένη παραλία προσεγγίζεται με ιστιοπλοϊκό ή σκάφος, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο μοναδική χάρη στο privacy που προσφέρει. 

Paradise, Κέρκυρα

shutterstock-471290630.jpg

Στην προκειμένη περίπτωση, η έννοια του παραδείσου φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά! Η Κέρκυρα δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα, καθώς οι παραλίες της ανήκουν σε μερικές από τις πιο κορυφαίες της χώρας μας -και όχι μόνο. Για να την προσεγγίσετε θα πάρετε τα καραβάκια που αναχωρούν από την Παλαιοκαστρίτσα ή την ακτή Λιαπάδων και σε λίγα λεπτά ένας επίγειος παράδεισος με «διάφανα» νερά και απόκοσμα βράχια θα βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας.

Feel the summer magic!