fbpixel

Search icon
Search
5+1 healthy mindsets για να σκέφτεστε πάντα θετικά
PSYCHOLOGY

5+1 healthy mindsets για να σκέφτεστε πάντα θετικά

Δείτε τη ζωή με άλλο μάτι και αλλάξτε state of mind


Το μόνο εύκολο είναι να αναφερόμαστε συνεχώς σε έναν πιο υγιή πνευματικό τρόπο ζωής και σε επίπονες περιόδους να συμβουλεύουμε, λέγοντας πως χρειάζεται λίγη αισιοδοξία και όλα θα αλλάξουν. Ωραία στα λόγια, όμως στην πράξη τι συμβαίνει; Πώς γίνεται να ζούμε στην πραγματικότητα, βασιζόμενοι στην θετικότητα; Πώς θα καταφέρουμε να πορευτούμε, αφήνοντας στην άκρη τον αρνητισμό; H καθημερινότητα είναι απαιτητική, οι υποχρεώσεις πολλές, κι εμείς προσπαθούμε συνεχώς να τα προλάβουμε όλα. Έρχεται όμως εκείνη η στιγμή που η ψυχολογία μας «πέφτει» και όλα μοιάζουν απίθανα. Γι αυτόν τον λόγο, χρειαζόμαστε στη ζωή μας healthy mindsets. Υιοθετώντας μια πλήρη υγιεινή ρουτίνα, όχι μόνο στο φαγητό και στην γυμναστική, αλλά κυρίως στο βαθύτερο «εγώ» μας, θα μας βοηθήσει να ζήσουμε, με όλη την σημασία της λέξης. Σίγουρα, δεν είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται από την μία μέρα στην άλλη, αλλά απαιτείται διαρκής προσπάθεια. 

Όλοι αξίζουμε μια καλύτερη ζωή, γεμάτη χαρά, μαθαίνοντας να δίνουμε σημασία εκεί που πρέπει – όταν πρέπει, να μην παρατάμε τους στόχους μας, να μην φοβόμαστε το αύριο και να μην ζούμε για τους άλλους. Μια φράση του συγγραφέα Vex King μάς βοηθάει να εστιάσουμε στην ουσία «Στόχος της ημέρας: Να γίνω καλύτερος άνθρωπος από αυτόν που ήμουν χθες». 

731288-800w.jpg
Γνωρίστε τα 5+1 healthy mindsets που θα σας βοηθήσουν!

Αποδεχτείτε και αγαπήστε αυτό που πραγματικά είστε

    Στην εποχή των social media που το photoshop κυριαρχεί, ο κόσμος γύρω μας έχει άποψη για όλους και όλα. Τι χρειάζεται να κάνουμε; Να βρούμε όλα εκείνα που μας αρέσουν και μας ευχαριστούν, να αντιληφθούμε ότι είμαστε μοναδικοί και δεν υπάρχει κάποιος άλλος σαν κι εμάς και να «κοιτάξουμε» βαθύτερα τον εαυτό μας. Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει πως τον αποδέχομαι γι αυτό που εγώ θέλω να είμαι, ενώ παράλληλα αγωνίζομαι για όσα πιστεύω πως αξίζω. Για παράδειγμα, πολλοί αντιμετωπίζουν θέματα με το σώμα τους. Σε αυτήν την περίπτωση, δεχόμαστε τη σιλουέτα μας και προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην ακόμη καλύτερη εκδοχή της, ώστε να ανταποκρίνεται σε υγιή πλαίσια.

    Να περιβάλλεστε από θετικούς ανθρώπους

      Μη διστάσετε να αποχωριστείτε άτομα που σας προσφέρουν πικρία, στεναχώρια και γενικότερα αρνητικά συναισθήματα. Επιλέξτε να συναναστρέφεστε με όποιον σας βοηθάει να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και σας εμπνέει. Όταν τα άτομα γύρω μάς προκαλούν ευχάριστα feelings, τότε είναι πιο εφικτό να ενισχύσουμε την αισιοδοξία, το κουράγιο και την διάθεσή μας. Αφιερώστε αρκετές ώρες μες την εβδομάδα για να κανονίσετε τις εξόδους σας, να δοκιμάσετε νέες δραστηριότητες και να αφεθείτε στην διασκέδαση.

      zim-f21-campaign-hi-res-4.jpg

      Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα

        Οι περισσότεροι σε αυτήν την covid εποχή έχουμε αντιληφθεί την σημασία που έχουν οι πιο απλές και καθημερινές μας συνήθειες. Επενδύστε σε οτιδήποτε «μικρό», μπορεί να αποτελεί την πιο απολαυστική σας ρουτίνα. Αυτό μπορεί να είναι ένα φλιτζάνι καφές, μία έξοδος με φίλους, η πρωινή γυμναστική και η αγαπημένη σας μουσική… χαλαρώστε and enjoy!

        Δώστε, χωρίς να περιμένετε

          Οι πράξεις που έχουν αντίκτυπο στην ευτυχία του άλλου είναι κι αυτές που μας βοηθούν να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Όταν μαθαίνουμε να δίνουμε, χωρίς αντάλλαγμα, τότε πετυχαίνουμε και την αξία της αλληλεγγύης. Άλλωστε οι περισσότεροι μαχόμαστε για την ανιδιοτελή αγάπη. Σ΄αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η προσφορά έχει μεγαλύτερη επίδραση σ΄αυτόν που την κάνει απ' ότι σε εκείνον που την λαμβάνει. 

          Εκμεταλλευτείτε την «αποτυχία» για την μετέπειτα επιτυχία

            Αν έχετε διαπιστώσει ότι απογοητεύεστε κάθε φορά που δεν καταφέρνετε όσα θέλετε, τότε δείτε το ως εναρκτήριο λάκτισμα για την επόμενη σας επιτυχία. Μπορεί να νιώθουμε έντονα πως θέλουμε να τα παρατήσουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα σημαντικά μαθήματα που παίρνουμε, καθώς από τα λάθη μας μαθαίνουμε και την επόμενη φορά θα επιτύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μην επιτρέπετε να φοβάστε την κάθε αποτυχία, αλλά να τολμάτε. You got this!

            malgosia-bela-mango-fall-2020-00.jpg

            Μιλήστε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας

              Όταν δεν εκφράζουμε όσα νιώθουμε και τα κρατάμε μέσα μας, αυτομάτως μας ασκούν πίεση. «Ανοίξτε» την καρδιά σας και συζητείστε όσα σας προβληματίζουν, αντιμετωπίζοντας τις σκέψεις σας. Εάν δεν νιώθετε ασφαλής να μιλήσετε με τους δικούς σας, τότε επισκεφθείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας προσφέρει αυτό ακριβώς που αποζητάτε.

              Friendly Reminder: Good vibes, Good life.