fbpixel

Search icon
Search
5 types of manicure: Aπό το ημιμόνιμο μέχρι το gel βρείτε ποιο είναι για εσάς
HAIR & NAILS

5 types of manicure: Aπό το ημιμόνιμο μέχρι το gel βρείτε ποιο είναι για εσάς

Επιλέξτε το ιδανικό ανάλογα με την περίσταση


Κάποτε, υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να φτιάξετε τα νύχια σας και αυτός ήταν τα μανό που έχετε στο σπίτι. Πλέον, όμως, οι δυνατότητες για αυτή την τέχνη είναι αμέτρητες, εισάγοντας τεχνικές που -πριν κάποια χρόνια- ούτε μπορούσατε να φανταστείτε. Από είδη που δίνουν μεγάλη διάρκεια μέχρι άλλα που επικεντρώνονται στο λαμπερό αποτέλεσμα, είναι όλα υπέροχα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τους πιο up-to-date τύπους μανικιούρ που πρέπει να γνωρίζετε και είμαστε σίγουρες πως θα βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει περισσότερο.

nails.png

Απλό βερνίκι

Σκεφτείτε το απλό βερνίκι σαν την καθημερινή σας επιλογή αν ανήκετε στις γυναίκες που θέλουν να αλλάζουν χρώμα συχνά. Αν το κάνετε σε κάποιον ειδικό, φυσικά θα καθαρίσει τα πιτσάκια σας, θα λιμάρει τα νύχια σας και θα τα διαμορφώσει όμως θέλετε για να εφαρμόσει τη βάση, δύο έως τρεις στρώσεις βερνίκι νυχιών και στη συνέχεια μια τελική επίστρωση. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως χρειάζεται να περιμένετε περίπου 20 με 30 λεπτά για να στεγνώσει. Όσο για τη διάρκεια, αυτή εξαρτάται από το πόσο συχνά πλένετε τα χέρια σας, από το αν ασχολείστε με οικιακές δουλειές ή ακόμη και από το αν θα τα ακουμπήσετε κατά λάθος σε κάποιο υλικό που βοηθάει στην αφαίρεση τους. 

Σε ποιον απευθύνεται:
Τα απλό βερνίκι είναι μια τέλεια επιλογή για εσάς που σας αρέσει να κάνετε τα νύχια σας στο σπίτι, για εσάς που θέλετε κάτι πιο οικονομικό ή για όσες αγαπάτε τη γρήγορη και εύκολη αφαίρεση στο σπίτι.

Μαλακό gel

Εάν μόλις σκέφτεστε ότι τα νύχια σας θα χαλάσουν με το παραμικρό σας πιάνει άγχος τότε το soft gel είναι μια αρκετά καλή επιλογή για εσάς. Αυτό αποτελεί μια από τις πιο κοινές επιλογές στην αγορά και συνήθως έχει το βασικό χρώμα και την τελική εμπίστρωση. Φυσικά, όπως γνωρίζετε, "στεγνώνει" κάτω από τη λάμπα με το υπεριώδες φώς.

Σε ποιον απευθύνεται: Το μαλακό gel είναι η τέλεια επιλογή όσους αναζητάτε μηδενικό χρόνο στεγνώματος και μανικιούρ μεγάλης διάρκειας που παραμένει λαμπερό. Συνήθως κρατάει περίπου δύο εβδομάδες αλλά εάν η nail artist σας είναι άριστα εκπαιδευμένη τότε θα διαρκέσει περισσότερο.

black-nails.jpg

Άκρες από μαλακό gel

Τα όμορφα, μακριά νύχια που είναι βλέπετε στις φωτογραφίες του pinterest συνήθως θέλουν ένα δυνατό κράτημα. Για αυτό το λόγο πλέον πολλές εταιρίες βγάζουν έτοιμα νύχια που είναι ιδανικά για να προστεθούν στις άκρες των δικών σας. Για να το καταλάβετε, σκεφτείτε μια μύτη που απλώς εφαρμόζει στο φυσικό σας νύχι και στη συνέχεια από πάνω προστίθεται το gel ή το ακρυλικό βερνίκι. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ABS και διαρκούν περίπου τρεις εβδομάδες. Μετά μπορείτε να τις αφαιρέσετε ή να "γεμίσετε" την άκρη του νυχιού σας.

Σε ποιον απευθύνεται: Ενώ θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ιδανικές για την καθεμία από εσάς, είναι ιδιαίτερα must για όσες θέλετε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο μοντέρνα νύχια της σεζόν καθώς προσθέτουν μήκος, το οποίο παρέχει περισσότερη επιφάνεια για σχέδια. Το θετικό είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε σε όποιο σχήμα ή μέγεθος θέλετε. 

Σκληρό gel

Το σκληρό gel είναι πολύ πιο παχύρρευστο από το μαλακό. Είναι είτε διαφανές, είτε έχει nude ή ροζ χρώμα για να μοιάζει με το χρώμα του νυχιού σας. Όπως το μαλακό τζελ, χρησιμοποιεί μια βασική επίστρωση, χρώμα και τελική επίστρωση, τα οποία σκληραίνουν κάτω από φως UV ή LED. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να περιμένετε να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, αλλά μερικές φορές έως και ένα μήνα. Φυσικά, με τη φυσική ανάπτυξη του νυχιού, πιθανότατα θα θέλατε να τα αφαιρέσετε.

Σε ποιον απευθύνεται: Το σκληρό τζελ, χάρη στο ότι είναι πολύ πιο παχύ, είναι ιδανικό για όποια θέλει να δυναμώσει τα νύχια της ή να γεμίσει τυχόν ραβδώσεις για πιο ομαλή εμφάνιση.

cover-nails-bluejpg-antighrafo.jpg

Γνωρίζατε πως λόγω του φωτός που χρησιμοποιείται από τις λάμπες είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό χεριών όταν έχετε ραντεβού για manicure;

Ακρυλικό

Το ακρυλικό είναι ένας συνδυασμός υγρού (μονομερούς) και σκόνης (πολυμερούς) που αναμιγνύονται μεταξύ τους και όταν εφαρμόζονται στο νύχι, η φόρμουλα σκληραίνει από μόνη της για να σχηματίσει το νύχι. Ενώ το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με σκληρό τζελ, για όσους ξέρουν είναι πολύ διαφορετικό. Σε αντίθεση με το απλό ημιμόνιμο που χρειάζεται τη υπεριώδη ακτινοβολία, το ακρυλικό στεγνώνει μόνο του κατά 95% μέσα σε 3 λεπτά και στη συνέχεια κατά 100% μέσα στο επόμενο 24-ωρο.

Για ποιον απευθύνεται: Τα ακρυλικά είναι τα ιδανικά για όσες από εσάς αγαπάτε τα πραγματικά σκληρά νύχια που μοιάζουν σαν ψεύτικα