fbpixel

Search icon
Search
5 τροφές που υπόσχονται ότι μειώνουν δραστικά το στρες της καθημερινότητας
WELLNESS

5 τροφές που υπόσχονται ότι μειώνουν δραστικά το στρες της καθημερινότητας

Ώρα να τις εντάξετε στη διατροφή σας, λέγοντας «αντίο» στο άγχος


Είναι αλήθεια ότι η σωστή διατροφή συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, διαδραματίζοντας εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στη μείωση του στρες της καθημερινότητας; Κι όμως, υπάρχουν και μάλιστα είναι εύκολο να τις εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα, λέγοντας «αντίο» στο άγχος που μπορεί να μας προκαλούν οι αυξημένες υποχρεώσεις και οι γρήγοροι ρυθμοί. 

Ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές και φροντίστε να τις καταναλώνετε καθημερινά!

1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα τρόφιμα που περιέχουν φολικό οξύ βρίσκονται επίσης στη συγκεκριμένη λίστα, αφού έρευνες σχετικά με το πώς επιδρά αυτό στον εγκέφαλο δείχνουν ότι βελτιώνει τη διάθεση. Υπάρχουν στοιχεία μάλιστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το σώμα μας το αξιοποιεί για την παραγωγή σεροτονίνης, έναν νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει την ψυχολογία. Εντάξτε στη διατροφή σας οποιοδήποτε φυλλώδες λαχανικό, όπως είναι το μαρούλι και το σπανάκι, απολαμβάνοντας περισσότερες σαλάτες ή και smoothies.

shutterstock-788468518.jpg

2. Blueberries

Ένας φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση του στρες είναι να έχετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γι' αυτό πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Πείτε «ναι» στα blueberries για να πάρετε τη δόση αντιοξειδωτικών που χρειάζεστε και στραφείτε και σε άλλες φυτικές τροφές, όπως ξηρούς καρπούς, γλυκοπατάτες, τσάι ή ακόμη και κρασί.

3. Μαύρη σοκολάτα

Βάσει ερευνών αποδείχθηκε πως η διάθεση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τις τροφές που περιέχουν υψηλό περιεχόμενο σκούρης σοκολάτας. Είτε σε ρόφημα είτε σε πλάκα αποτελεί μια μέθοδο που θα σας εκπλήξει με τα αποτελέσματά της. Όταν νιώθουμε down ή έχουμε άγχος, συνηθίζουμε να τρώμε γλυκά και η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο healthy επιλογή στην προκειμένη περίπτωση.

dark-chocolate.jpg

4. Σολομός

Κι όμως, ο σολομός μπορεί να συμβάλει στην προσπάθειά σας να νιώσετε καλύτερα. Μελέτες δείχνουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε αυτόν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Αποκομίστε τα θαυματουργά οφέλη, καταναλώνοντάς τον έως δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να τον συνδυάσετε με λαχανικά, ώστε να πετύχετε ένα ολοκληρωμένο και υγιεινό πιάτο.

5. Πατάτες

Οι πατάτες περιέχουν μια ένωση που καταπολεμά το λίπος, η οποία ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο και που μπορεί να βοηθήσει -πέρα από τη διατήρηση του βάρους- στην καλύτερη ψυχολογία. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση υδατανθράκων, χωρίς να υπερβάλετε στη μερίδα, αυξάνει τη παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης που σας κάνει να νιώθετε καλά, βελτιώνοντας τη συγκέντρωση και την απόδοση σε στρεσογόνες καταστάσεις.

shutterstock-1914688687.jpg

6. Μπανάνες

Οι υδατάνθρακες, τα φυσικά σάκχαρα και το κάλιο που περιλαμβάνονται σε αυτήν, βοηθούν στην τροφοδότηση του εγκεφάλου. Επίσης, με σύμμαχο το μαγνήσιο, είναι ικανή να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά σε δύο έξτρα συμπτώματα της εποχικής κατάθλιψης. Αυτά είναι το άγχος και η ποιότητα του ύπνου. Η μπανάνα δρα δραστικά εναντίον τους.

7. Βανίλια

Η λίστα αυτή συμπληρώνεται με τη βανίλια που ενδεχομένως δεν είχατε ποτέ σκεφτεί πως μπορεί να σας βοηθήσει. Και αυτό γιατί κάποιες μυρωδιές στον εγκέφαλο απελευθερώνουν τη σεροτονίνη - μια από αυτές δεν είναι άλλη από τη βανίλια. Η κατανάλωσή της αντιμετωπίζει οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα που προκαλείται από το άγχος ή ακόμα και από την κατάθλιψη. Τα drops στον καφέ σας ή στα γλυκά είναι ένας τρόπος για να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας.