fbpixel

Search icon
Search
5 πρωινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν παίρνουν βάρος
WELLNESS

5 πρωινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν παίρνουν βάρος

Και μπορείτε να υιοθετήσετε και εσείς


Σίγουρα θα έχετε στον στενό σας κύκλο ανθρώπους που ενώ δεν προσέχουν τη διατροφή τους δεν παχαίνουν ποτέ. Και σίγουρα θα αναρωτιέστε πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κι ενώ οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αυστηροί γίνεται με το διατροφικό μας πρόγραμμα για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας σε φυσιολογικά επίπεδα, εκείνη απολαμβάνουν το κάθε τι. 

Φυσικά, το DNA παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για το βάρος μας, ωστόσο υπάρχουν μερικές συνθήκες που βοηθούν τόσο στην απώλεια κιλών όσο και στη διατήρησή τους. Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε την ημέρα μας συμβάλει σημαντικά στην υγεία και τον οργανισμό μας. 

Γνωρίστε τις πρωινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν παχαίνουν και εντάξτε τες στο καθημερινό σας πρόγραμμα!

1. Η ενυδάτωση είναι το παν

7438fb50af741a5f9cbf6d8dee356557.jpg

Το πρώτο πράγμα που επιλέγουν να κάνουν οι αδύνατοι άνθρωποι είναι να καταναλώσουν ένα ποτήρι νερό μόλις σηκωθούν από το κρεβάτι. Το σώμα αφυδατώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και η ενυδάτωση του θα θέσει τον μεταβολισμό μας σε σωστή λειτουργία. Plus, η ενυδάτωση θα μειώσει το αίσθημα της πείνας και θα σας οδηγήσει στην κατανάλωση μικρότερων γευμάτων.

2. Σωστό πρωινό

fb4762d4d9ac454b5768c7d7ff6025b2.jpg

Ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό είναι το παν για τη διατήρηση του βάρους μας. Αντικαταστήστε τους υδατάνθρακες και τα προϊόντα με ζάχαρη με φρούτα και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Τα αυγά, το αβοκάντο αλλά και το γιαούρτι μπορούν να μπουν στις πρωινές σας επιλογές. Εκτός όμως από λιγότερες θερμίδες θα σας χαρίσουν και την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε την ημέρα σας. 

3. Πρόγραμμα στη διατροφή 

0d326ede0684fb186d347cf32bd54fc1.jpg

Ο προγραμματισμός συμβάλει θετικά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Έτσι συμβαίνει και με το βάρος μας. Αν επιθυμείτε να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε το νούμερο στη ζυγαριά σας καλείστε να δημιουργήσετε ένα διατροφικό πρόγραμμα και να προσπαθείτε να μην παρεκκλίνετε από αυτό. Διατηρήστε συγκεκριμένες ώρες για τα γεύματά σας ενώ προσπαθείτε η εβδομάδα σας να έχει ποικιλία σε τροφές που θα εναλλάσσονται. 

4. Ποιότητα ύπνου

bbaefb5654404fb41a8ff0bda45b63ad.jpg

Γνωρίζετε ότι η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία οδηγεί σε αυξημένη όρεξη και συσσώρευση λίπους στο σώμα; Ο συνεχόμενος και αρκετός ύπνος - τουλάχιστον 6 με 8 ώρες κάθε βράδυ - εκτός από το βάρος "παίζει" σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία, η οποία συνδέεται στενά με τις υπερφαγικές τάσεις. Φροντίστε τη sleep routine σας και θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα. 

5. Η κίνηση βοηθάει 

093e1f5ab6567da84608bbf80a75ede7.jpg

Όταν αναφερόμαστε στην κίνηση, δεν εννοούμε να περνάτε ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο. Υπάρχουν μικρές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε από τις πρώτες ώρες τις ημέρας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν σημαντικά. Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές διατάσεις, οι οποίες θα σας αναζωογονήσουν. Επιπλέον, αν η απόσταση και ο καιρός σας το επιτρέπουν επιλέξτε να φτάσετε στο γραφείο με τα πόδια και όχι με το αμάξι ή κάποιο άλλο μέσο. Τέλος, προτιμήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ.