fbpixel

Search icon
Search
Κι όμως, αυτά τα λουλούδια υπόσχονται να βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία
PSYCHOLOGY

Κι όμως, αυτά τα λουλούδια υπόσχονται να βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία

Φέρνοντας ευημερία στον χώρο σας


Η επαφή με τη φύση είναι γνωστό ότι ενισχύει τη διάθεση και μειώνει το άγχος. Τα άνθη είναι ο τρόπος να μιμηθείτε και μεταφέρετε αυτή την καταπραϋντική ατμόσφαιρα στο σπίτι, που σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να βελτιώσει και την ψυχικής σας υγεία. Πέρα από την παρουσία τους στον χώρο σας που θα σας φτιάξει το κέφι, είναι η τέλεια προσθήκη για τη διακόσμησή σας, αλλάζοντας τελείως το όλο vibe.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα αυτά που αξίζουν μια θέση στο σπίτι σας!

Λεβάντα

shutterstock-1933996430.jpg

Ένα αγχολυτικό λουλούδι που βοηθάει εξαιρετικά στον ύπνο δεν είναι άλλο από τη λεβάντα. Είναι γνωστή για τις επιδράσεις της στην ανακούφιση από το άγχος και χρησιμοποιείται πιο συχνά στην αρωματοθεραπεία. Το άρωμα από τα έλαια του φυτού πιστεύεται ότι συμβάλλει στην προώθηση της ηρεμίας και της ευεξίας. Λέγεται επίσης ότι βοηθάει και στη μείωση του ήπιου πόνου.

Χρυσάνθεμα

shutterstock-2499207745.jpg

Αυτή η εποχή ανήκει στα χρυσάνθεμα, τα οποία δε «χρωματίζουν» απλώς τον χώρο σας, αλλά μπορούν να επηρεάσουν και τη διάθεσή σας. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα της ανησυχίας και του στρες, ενώ το συγκεκριμένο λουλούδι όταν λαμβάνετε ως τσάι δροσίζει και χαλαρώνει το σώμα μας.

Λυσίανθος

shutterstock-2203411113.jpg

Ψάχνετε το ιδανικό λουλούδι για τον εργασιακό σας χώρο; Μόλις το βρήκατε! Είναι γνωστό ότι ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη σκέψη. Με αυτό το λουλούδι, μπορείτε να αποκαταστήσετε τη διανοητική σας ικανότητα για να γίνετε πιο παραγωγικοί στη δουλειά αλλά και στα καθημερινά σας tasks.

Oρχιδέα

shutterstock-2483551793.jpg

Άλλο ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που θα σας χαρίσει πολλή τύχη και καλύτερη διάθεση. Λέγεται πως έχει τη μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη κι ευημερία στα ερωτικά. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρείτε την πραγματική αγάπη.

Σπαθίφυλλο

shutterstock-2470901749.jpg

Το σπαθίφυλλο, ως φυτό που καθαρίζει τέλεια τον αέρα του σπιτιού, θεωρείται ένα από τα πιο τυχερά φυτά, ενώ έμμεσα συμβάλει και στη βελτίωση της δικής σας ενέργειας. Χαρακτηρίζεται από τα γυαλιστερά μεγάλα φύλλα του, το εντυπωσιακό λευκό άνθος της, καθώς και από την έντονη ανάπτυξή της ακόμα και σε μικρές γλάστρες.

Τριαντάφυλλα

shutterstock-2108347856.jpg

Και ποιος δεν αισθάνεται όμορφα όταν του δωρίζουν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα; Στην πραγματικότητα μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να τα προσφέρεται στον ίδιο σας τον εαυτό, σαν ένδειξη αγάπης προς εσάς τους ίδιους. Η μυρωδιά τους καταφέρνει να διώχνει μακριά κάθε αρνητική σκέψη. Σκεφτείτε να ξυπνάτε κάθε πρωί και να υπάρχουν δίπλα σας σε ένα βάζο! Σε αυτήν την περίπτωση προτιμήστε τα λευκά ή τα ροζ.

Καλέντουλα

shutterstock-1516881473.jpg

Τα φωτεινά κίτρινα ή πορτοκαλί άνθη της καλέντουλας είναι γνωστά για τις αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιμυκητιασικές τους ιδιότητες. Συχνά χρησιμοποιούνται εξωτερικά για την ανακούφιση από φλεγμονές και την επούλωση πληγών και εξανθημάτων, μπορούν επίσης να λαμβάνονται εσωτερικά για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την ταχύτερη ανάρρωση από κρυολογήματα και πυρετούς.