fbpixel

Search icon
Search
5 νέοι τρόποι για να φορέσετε το καφτάνι σας
STYLING TIPS

5 νέοι τρόποι για να φορέσετε το καφτάνι σας

Styling tips για όλες τις ώρες και περιστάσεις


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το resort wear κυριαρχεί και τα καφτάνια, με τη σειρά τους, αποτελούν το βασικό σχέδιο. Σήμα κατατεθέν του boho style, έχουν μετατραπεί σε κλασικό και διαχρονικό κομμάτι, με τα luxury fashion brands να μας χαρίζουν κάθε χρόνο υπέροχες δημιουργίες που όλες θέλουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας. Εκτός όμως από το στιλ, μας χαρίζει απλόχερα άνεση και δροσιά με τις αέρινες σιλουέτες του. Το συναντάμε τόσο σε μονοχρωμίες όσο και σε παιχνιδιάρικα μοτίβο και εμπριμέ σχέδια για πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η δυναμική του άρχισε να αυξάνεται τη δεκαετία του 1950 και 1960, όταν οι διάσημοι σχεδιαστές Christian Dior και Cristóbal Balenciaga το ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας κάθε γυναίκα της Δύσης να θέλει να έχει ένα στη συλλογή της. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τους super fresh τρόπους για να φορέσετε τα καφτάνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Έντονα χρώματα

04f4aac081c3ea77548354343f051ffb.jpg

Τα έντονα χρώματα συνεχίζουν να κερδίζουν την προσοχή μας, διότι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της περιόδου που διανύουμε. Από μονοχρωμίες μέχρι πιο printed items, η προσθήκη του θα προσφέρει ανανέωση στη γκαρνταρόμπα σας ενώ θα συμβάλει σημαντική και στην ψυχολογία σας. Συνδυάστε τα με μία raffia tote bag, boho κοσμήματα κι ένα ζευγάρι espadrilles και μόλις έχετε δημιουργήσει το πιο καλοκαιρινό day to night σύνολο.

Μινιμαλισμός

b9d57abf6508d972a61877096a06b3b0.jpg

Δεν υπάρχει πιο ασφαλής και επιτυχημένος τρόπος για να αναδείξετε ένα κομμάτι, από το να ακολουθήσετε την μινιμαλιστική οδό. Το ίδιο ισχύει και για το kaftan dress. Δε χρειάζεται να κάνετε πολλά για να το παρουσιάσετε όπως πρέπει. Επιλέξτε κλασικές και ουδέτερες αποχρώσεις που ταιριάζουν στο καλοκαίρι, όπως είναι οι τόνοι του μπεζ. Συνδυάστε το για τις πρωινές σας βόλτες με slides και μία overiszed tote bag. Για περισσότερο λάμψη, τα χρυσά κοσμήματα, βραχιόλια αλλά και μεγάλα σκουλαρίκια, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. 

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

282704687-551347336709162-5936064457738078687-n.jpg
Image source: @laura_eguizabal

Πολλές φορές για να εντυπωσιάσετε, χρειάζεται απλά μια μικρή πινελιά ή αλλιώς ένα εντυπωσιακό detail είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά και θα χαρίσει έξτρα πόντους στο στιλ σας. Τα κοσμήματα θα γίνουν ο καλύτερός σας σύμμαχος. Τη φετινό σεζόν οι oversized εκδοχές έχουν την τιμητική τους, όπως και τα χρωματιστά designs, τα οποία θα απογειώσουν την καλοκαιρινή σας διάθεση. Από την άλλη πλευρά, μη διστάσετε να κινηθείτε στο κλασικό ασπρόμαυρο kaftan dress και να κάνετε πιο έντονη τη δυναμική σας με έντονα χρώματα στην τσάντα σας. 

City look

kaftania-i-pio-hot-tasi-ghia-to-kalokairi-the-cover.jpg
Image source: @alexandralapp

Κι όμως, το kaftan dress σας θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε το καλοκαίρι στα καθημερινά city looks; Μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανεξαρτήτως περίστασης και στιλ. Για πιο εντυπωσιακά looks, κινηθείτε σε πολύχρωμες ή printed επιλογές και statement bags. Ένα ζευγάρι από strappy sandals θα σας προσφέρουν ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Office looks

kaft5-1.jpg

Ποιος είπε ότι το καφτάνι δε μπορείτε να το επιλέξετε και για τις εμφανίσεις σας στο γραφείο; Για όλα έχει σημασία το σχέδιο αλλά και το styling. Είναι ιδανική επιλογή για όλες εσάς που δε θέλετε να αποχωρίζεστε την άνεση και εκτός σπιτιού. Διαλέξτε ένα λαμπερό design και «παντρέψτε» το μ’ ένα sandals ή sneakers για περισσότερη άνεση. Ολοκληρώστε μ' ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μία shopping bag για να μπορείτε να έχετε περισσότερα από τα απαραίτητα.