fbpixel

Search icon
Search
5 must-visit προορισμοί για μία χειμερινή απόδραση μακριά από όλους κι από όλα
TRAVEL

5 must-visit προορισμοί για μία χειμερινή απόδραση μακριά από όλους κι από όλα

Ετοιμάστε την travel-bag σας κι απολαύστε την εξόρμησή σας


Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλούς, μαγικούς προορισμούς που προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις. Η winter-season είναι πλέον προ των πυλών και όλοι μας, αισθανόμαστε όλο και περισσότερο την ανάγκη για μία σύντομη εξόρμηση σε κάποιο από τα μαγικά μέρη που βρίσκονται κοντά μας. Με το θερμόμετρο να έχει πέσει πλέον αρκετά και την αντίστροφη μέτρηση για την περίοδο των γιορτών να έχει ξεκινήσει, εμείς ξεχωρίσαμε τους must-visit χειμερινούς προορισμούς, που μοιάζουν ιδανικοί για ένα short-trip, super αναζωογονητικό διάλειμμα, μακριά από όλους κι από όλα.

Απολαύστε το ταξίδι σας!

Ελάτη

shutterstock-2123748524.jpg

Καταπράσινο σκηνικό, πανύψηλα έλατα, εντυπωσιακά λιβάδια, πετρόχτιστοι ξενώνες... Μεθυστικό τοπίο, μαγικές εικόνες. Η Ελάτη δε θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς οι παραμυθένιες εικόνες διαδέχονται η μια την άλλη, με το μοναδικό κλίμα σε συνδυασμό με το γεγονός πως έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, να συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μία απόδραση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σας. Περιηγηθείτε στα στενά της και μην παραλείψετε να σταματήσετε στα παραδοσιακά, μικρά μαγαζάκια, στα οποία θα βρείτε τοπικά προϊόντα, αφήνοντας τους locals να σας ξεναγήσουν με τον δικό τους τρόπο στον τόπο και την παράδοσή τους. Ανάμεσα στα βουνά Κόζιακας και Ίταμος υπάρχει ένα όμορφο, τοξωτό, γεφύρι που τα ενώνει κι αποτελεί ταυτόχρονα ένα μοναδικό spot για φανταστικές φωτογραφίες αλλά και για ένα ταξίδι στο παρελθόν και φυσικά, θεωρείται must-visit, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Η Ελάτη βρίσκεται σε απόσταση 3 μόλις ωρών από την πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα μαγικό τριήμερο, που θα σας γεμίσει με πραγματικά πανέμορφες εικόνες.

    Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

    shutterstock-1871565628.jpg

    Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο hot και δημοφιλείς προορισμούς για τον χειμώνα κι αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία και να ανακαλύψετε την πραγματική ομορφιά του, τότε μάλλον τώρα είναι η πιο ιδανική περίοδος για να οργανώσετε το ταξίδι σας. Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος προσφέρεται για ένα σύντομο, χαλαρωτικό break και φαντάζει ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση με πολλές, χειμερινές δραστηριότητες. Τα γραφικά καλντερίμια, οι ξενώνες, τα σοκάκια και τα παραδοσιακά κτίσματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και σε αυτό, έρχεται να προστεθεί κι η μαγευτική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Ο παραδοσιακός, αυτός, οικισμός βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν σε υψόμετρο 1200 μέτρων κι απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από την Έδεσσα, ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, αλλά και τα πετρόσπιτα σπίτια που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή. Περιηγηθείτε στα -θαυματουργά- στενάκια του και αφήστε τους ντόπιους να σας μάθουν όλα τα μυστικά τους, προκειμένου να ανακαλύψετε τον αυθεντικό χαρακτήρα αυτού του τόπου, που είναι σίγουρο πως θα σας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή της άφιξής σας σε αυτόν.

    Μέτσοβο

    shutterstock-1828112579.jpg

    Ένας ακόμη all time classic προορισμός για τον χειμώνα, αλλά και το φθινόπωρο. Ένα ακόμη μαγικό μέρος, γεμάτο με εικόνες σπάνιας ομορφιάς και μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη και μεθυστική αύρα. Το γραφικό, Μέτσοβο, είναι το ιδανικό μέρος για ένα break μακριά από όλους και δεν είναι τυχαίο, ότι το επισκέπτονται κάθε χρόνο visitors από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Οι ατελείωτες βόλτες στα στενά σοκάκια του και στην πλατεία, τα μαγευτικά τοπία και οι μικροί γαστρονομικοί θησαυροί, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορεί να απολαύσει κανείς, φτάνοντας σε αυτό. Αν είστε λάτρεις της εξερεύνησης και της φύσης, η διαδρομή προς τον Αβερώφειο Κήπο θα σας συναρπάσει, με το καταπράσινο τοπίο να είναι πραγματικά πανέμορφο. Πρόκειται -ουσιαστικά- για ένα εντυπωσιακό πάρκο, με πλούσια χλωρίδα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Αβέρωφ και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη -γενικότερα- της περιοχής. Το Μέτσοβο βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη και φαντάζει ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο τριήμερο!

      Αρναία 

      shutterstock-730936918.jpg

      Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Χολομώντα και φτάνοντας σε αυτήν, συναντά κανείς ένα τοπίο γεμάτο με καταπράσινα δάση και πλούσια βλάστηση. Η Αρναία, χάρη στη σπάνια ομορφιά της, θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς της Χαλκιδικής κι όσο κι αν φαντάζει περίεργο -για όσους δε γνωρίζουν πραγματικά την περιοχή- είναι ένας πολύ-πολύ όμορφος προορισμός, ιδανικός για μία σύντομη χειμερινή απόδραση. Αυτή την περίοδο, το μέρος αυτό αποκτά μία άλλη, μία πιο ιδιαίτερη ομορφιά... Τα στενά σοκάκια και τα λιθόστρωτα στενάκια, οι πλατείες που συνδυάζουν την παράδοση με τη σπάνια, φυσική ομορφιά, αλλά κι η θέα που κόβει την ανάσα, αποτελούν μερικούς -μόνο- από τους λόγους που καθιστούν την Αρναία must-visit place, ενώ οι ντόπιοι φημίζονται για τη ζεστή φιλοξενία τους. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει, ανακαλύπτοντας την αυθεντική της ομορφιά, περπατήστε στα στενάκια της και δοκιμάστε τις μαγικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Οι εικόνες που θα συναντήσετε, φτάνοντας σε αυτήν θα σας συντροφεύουν για πάντα...

      Ζαγοροχώρια

      shutterstock-1011541267-qPOBW.jpg

      Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες κι εντυπωσιακές ορεινές περιοχές της Ελλάδας και ειδικά αυτή την περίοδο, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να την επισκεφθούν. Τα Ζαγοροχώρια ανήκουν στο νομό Ιωαννίνων κι αποτελούνται από 46 μικρά χωριά, που το κάθε ένα από αυτά έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Τα πετρόκτιστα σπίτια, τα γεφύρια, οι ιστορικές εκκλησίες και τα γραφικά σοκάκια αποτελούν σήμα κατατεθέν τους, με το Μονοδένδρι, τη Βίτσα, το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο και το Ελατοχώρι να είναι τα πιο γνωστά. Αν επιλέξετε να κάνετε αυτό το ταξίδι, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μία βόλτα στα πετρόχτιστα, τοξωτά γεφύρια που κατασκευάστηκαν το 18ο και τον 19ο αιώνα και φυσικά, να βρεθείτε στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου. Μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στις πηγές του Βοϊδομάτη, ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Βίκος, για να φτάσετε στο εκκλησάκι της Παναγίας, καθώς το ειδυλλιακό τοπίο που θα συναντήσετε θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή.

      Τι καλύτερο από μία σύντομη απόδραση;