fbpixel

Search icon
Search
5 λάθη που κάνετε κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

5 λάθη που κάνετε κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας

Αποκτήστε μαλλιά πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ


Για τον beauty κόσμο, η ημέρα που λούζετε τα μαλλιά σας είναι μια από τις πιο σημαντικές της εβδομάδας. Αυτό συμβαίνει καθώς για τις περισσότερες αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία που σίγουρα πολλές φορές γίνεται με το λάθος τρόπο. Είτε τα μαλλιά σας είναι μακριά και λεπτά είτε κοντά και σγουρά, το βούρτσισμα, το λούσιμο, το μαλακτικό, και μετά το στέγνωμα τους μπορεί να μοιάζει με μια άνιση «μάχη». Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι υπάρχουν μερικά απλά tips, που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το κάνετε πιο εύκολο; Έχοντας ως δεδομένο πως το λούσιμο των μαλλιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς, η υιοθέτηση κάποιων απλών αλλαγών στο πρόγραμμά σας θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να δείτε μεγάλη αλλαγή!
294979456-1992808910912865-8810935145285880725-n.jpg

Διπλό Λούσιμο 

Για χρόνια, οι κομμωτές έλεγαν ότι είναι σημαντικό να λούζετε τα μαλλιά δύο φορές αν θέλετε να αποτρέψετε τη συσσώρευση λιπαρών ουσιών, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτός ο κανόνας δεν είναι γενικός. Ναι, μερικές φορές οφείλετε να το κάνετε για να τα καθαρίζετε και μετά για να προσθέτετε υγρασία ή απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Μάλιστα, το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να τα αφήσει στεγνά και να αφαιρέσει την ισορροπία από το τριχωτό της κεφαλής. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να τελειώσετε τη διαδικασία με ένα λούσιμο. 

Χωρίς ξέπλυμα

Ένα ακόμη λάθος στο πλύσιμο των μαλλιών που θα πρέπει να προσέξετε είναι το να μην ξεπλένετε σωστά το σαμπουάν και το μαλακτικό σας. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει μια πληθώρα προβλημάτων. Αν το κάνετε με το conditioner, ειδικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν πιο λιπαρά πιο γρήγορα και να έχουν περισσότερο ανεπιθύμητο «βάρος» στην αφή. Ομοίως, το να μην ξεπλένετε καλά το σαμπουάν σας μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση του τριχωτού της κεφαλής, ξηρότητα και ακόμη να συμβάλει στην πιτυρίδα. Σε μια πιο σπάνια περίπτωση μπορεί να προκαλέσει και δερματικά προβλήματα. 

296479311-729565891439592-4937078479736575158-n-O3UW6.jpg

Το conditioner

Γνωρίζετε σίγουρα ότι η αγορά προϊόντων μαλλιών δεν είναι εύκολη. Με αυτά να είναι αμέτρητα πλέον στην αγορά, το μόνο σίγουρο είναι πως καταλήγετε μπερδεμένοι ανάμεσα στις ετικέτες. Ωστόσο, η χρήση του κατάλληλου conditioner για τις ανάγκες των μαλλιών σας είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την υγεία τους. Μην παραμένετε, λοιπόν, μόνο στις ανάγκες όπως αυτές ορίζονται από τα σαμπουάν αλλά δείτε και τι προσφέρουν τα conditioner που επιλέγετε. Πολλές φορές μια απλή ενυδάτωση δεν είναι αρκετή. 

Scrub στο κεφάλι

Αν νιώθετε ότι παλεύετε συνεχώς με τις λιπαρές ρίζες, τότε σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να κάνετε κάποιο scrub. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα καθώς το κεφάλι σας θα προσπαθήσει να αναπληρώσει ότι «έχασε». Σε αυτή την περίπτωση συνίσταται να επιμένετε απλώς με το σαμπουάν σας στις ρίζες και στα μεσαία μήκη. Για αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν και κάποια καθαριστικά σαμπουάν.

Χρήση πρωτεΐνης

Σίγουρα, οι θεραπείες πρωτεΐνης είναι εξαιρετικές για τα μαλλιά που το απαιτούν. Ωστόσο, εάν τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται πρωτεΐνη, η προσθήκη της στην καθημερινή σας ρουτίνα δεν είναι αβλαβής. Η υπερφόρτωση των μαλλιών σας με πρωτεΐνη θα τα κάνει να σπάσουν καθώς οι θεραπείες αποκατάστασης των δεσμών της τρίχας είναι μόνο για αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν το χρειάζεστε μην τις εφαρμόζετε περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.