fbpixel

Search icon
Search
5+1 designer-approved τρόποι για να χαρίσετε fresh αέρα στην κατοικία σας
INTERIORS

5+1 designer-approved τρόποι για να χαρίσετε fresh αέρα στην κατοικία σας

Μικρές πινελιές για να ανανεώσετε εύκολα τον χώρο σας


Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι μετά τη δουλειά μάς κάνει να θέλουμε να ανανεώσουμε τον χώρο μας, μετατρέποντάς τον στο προσωπικό μας καταφύγιο. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να επιλέγουμε όμορφες λεπτομέρειες που έχουν τον τρόπο να απογειώνουν τη διάθεσή μας και να μας χαρίζουν το απαραίτητο motivation. Για εσάς που δε γνωρίζετε πώς ακριβώς να κινηθείτε, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω όλους τους designer-approved τρόπους για να το πετύχετε.

Ανακαλύψτε τους!

1. Διακοσμήστε το coffee table σας

jk-coffee-table-1.jpg

Το coffee table κάνει τη διαφορά στο σαλόνι, ειδικά αν είναι διακοσμημένο σωστά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Για να το διακοσμήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήστε έναν κομψό δίσκο, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε κεριά, ένα μπουκέτο λουλούδια, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα, εάν το επιθυμείτε. Επίσης, όσοι αγαπάτε τα διακοσμητικά βιβλία, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι σας για ένα fashionable αποτέλεσμα.

2. Ταπετσαρίες στους τοίχους

living-room-16-1559140863.jpg

Ένας τρόπος για να αναδείξετε περισσότερο την προσωπική σας αισθητική είναι να τοποθετήσετε στον χώρο σας ταπετσαρίες. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας τολμηρό, τότε τα έντονα prints και χρώματα είναι για εσάς. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να προτιμήσετε pastel αποχρώσεις και όμορφα σχήματα, προσδίδοντας έτσι με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρον στον χώρο. Σκεφτείτε out of the box, κι επιλέξτε ταπετσαρίες ακόμα και για το μπάνιο ή την κουζίνα. Μια ωραία επιλογή ακόμα και για το γραφείο του σπιτιού σας.

3. Τοποθετήστε λουλούδια

ee3cf73a1090ef203efc16bd8560a2a6.jpg

Τα λουλούδια είναι συνώνυμα της καλής διάθεσης και χαρίζουν ένα αίσθημα ευεξίας, γι' αυτό και τα θέλουμε παντού γύρω μας όλες τις εποχές του χρόνου. Έχουν τον τρόπο να προσδίδουν χρώμα και «ζωή» σε κάθε χώρο του σπιτιού κι αποτελούν must ακόμα και για τους πιο πετυχημένους interior designers, που τα προτείνουν ανεπιφύλακτα. Τοποθετήστε τα στην τραπεζαρία, στο καθιστικό ή και στην κουζίνα σας κι αφήστε τα να κάνουν το θαύμα τους.

4. Προσθέστε μαξιλάρια

3-d2ycw.jpg

Τα μαξιλάρια, σε πολλά, διαφορετικά μεγέθη αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο ή το living room του σπιτιού σας. Επιλέξτε ιδιαίτερα prints, μη διστάσετε να παίξετε με τα χρώματα και τις υφές και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία στο κάθε δωμάτιο. Ολόκληρος ο χώρος θα μοιάζει αμέσως εντελώς διαφορετικός και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και cozy. 

5. Έντονα, φωτεινά χρώματα

1666083869top-interior-design-trends-banner.jpg

Τα έντονα, φωτεινά χρώματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καλή διάθεση και, αποδεδειγμένα, επιδρούν θετικά στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγείτε από την comfort zone σας και να προχωρήσετε σε δραστικές αλλαγές, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό. Τα μικρά αξεσουάρ μπορούν σίγουρα να κάνουν σημαντική διαφορά, όμως αν είστε έτοιμοι για το big step, ήρθε η ώρα να τολμήσετε κάτι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν εντυπωσιακό καναπέ για τον χώρο του καθιστικού ή για το υπνοδωμάτιο. Ακόμα καλύτερα, επιλέξτε μία έντονη απόχρωση για έναν από τους τοίχους της κατοικίας σας, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του εσωτερικού της.

6. Προτιμήστε τις vintage κορνίζες

gallery-wall-1200px-1-7-scaled.jpg

Τα vintage στοιχεία έχουν επανέλθει δυναμικά στη διακόσμηση εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να πείτε «ναι» στο mix & match, συνδυάζοντας παλιό με νέο design. Για να το πετύχετε, προτιμήστε vintage κορνίζες για τις φωτογραφίες και τα posters σας ή ακόμα κι εντυπωσιακούς πίνακες και μεγάλους καθρέφτες, που θα απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα.