fbpixel

Search icon
Search
New Year, New Titles: Τα νέα coffee table books που θα αναβαθμίσουν τη συλλογή σας
ARTS & CULTURE

New Year, New Titles: Τα νέα coffee table books που θα αναβαθμίσουν τη συλλογή σας

Οι καινούριες αφίξεις του εκδοτικού οίκου Assouline υπόσχονται να κάνουν το 2024 ακόμα πιο ενδιαφέρον


Η νέα χρονιά φέρνει τις πιο ενδιαφέρουσες και εκλεκτές προσθήκες στη συλλογή του μοναδικού εκδοτικού οίκου Assouline. Τα νέα coffee table books με την υπογραφή top δημιουργών αποτελούν ιδανική αφορμή για μία ανανέωση στη βιβλιοθήκη σας. Κάθε τίτλος ανταποκρίνεται στη δέσμευσή του οίκου πολυτελών εκδόσεων να παρουσιάζει λευκώματα που θυμίζουν έργα τέχνης, ενημερώνουν και εμπλέκουν τον αναγνώστη στις ιστορίες τους και μένουν μαζί του για μια ζωή.

The Impossible Collection of Art (2nd Edition)

ic-art-clamshellflatfront-3000x.webp

Η σύγχρονη τέχνη είναι η νέα -πνευματική- συνήθεια, η οποία προσελκύει την προσοχή των μεγιστάνων των μέσων ενημέρωσης, των διαχειριστών hedge-fund και των αγαπημένων του Hollywood, επιτρέποντάς τους την είσοδο σε μια exclusive παγκόσμια κοινότητα. Οι διάσημοι έμποροι τέχνης Philippe Ségalot και Franck Giraud επιμελήθηκαν το λεύκωμα "The Impossible Collection of Art", μια απαράμιλλη συλλογή μοντέρνας τέχνης σε μορφή βιβλίου, όπου όλα είναι πιθανά. Αυτά τα 100 εξαιρετικά δημιουργήματα, τα οποία παρουσιάζει ο Joachim Pissarro, προσφέρουν μια μοναδική προοπτική για τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα του 20ού αιώνα, είτε αυτά είναι κρυμμένα στο θησαυροφυλάκιο ενός μουσείου είτε διατίθενται σε κάποια δημοπρασία. Στη 2η έκδοση, οι Ségalot και Giraud έχουν επικαιροποιήσει το περιεχόμενο με έντεκα νέα έργα, εμπνέοντας ατελείωτες συζητήσεις και προσκαλώντας τους λάτρεις της τέχνης να φανταστούν τη δική τους ονειρεμένη Impossible Collection.

Moroccan Decorative Arts

moroccandec-slipcase-flat-front-3000x.webp

Η διαχρονική καλλιτεχνική κληρονομιά και η χειροτεχνία του Μαρόκου είναι παγκοσμίως γνωστές. Η τριετής εξερεύνηση του φωτογράφου Philippe Saharoff αποτυπώνει τη ζωντανή καλλιτεχνία του έθνους, από τη δερματουργία του Μαρακές μέχρι την ξυλογλυπτική της Εσσαουίρα. Αυτός ο τόμος 300 σελίδων παρουσιάζει ζελίγε, κεραμικά, μεταλλοτεχνία και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών φωτογραφιών από τη συλλογή του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ'. Η Μαροκινή Διακοσμητική Τέχνη είναι ο απόλυτος φόρος τιμής στη χειροτεχνία του Μαρόκου.

Dolce Vita

dolcevitacoverflatfront-3000x.webp

Απολαύστε τον τρόπο ζωής Dolce Vita - ένα μείγμα ομορφιάς, στιλ και γοητείας, εμπνευσμένο από την εμβληματική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι του 1960. Αυτός ο ιταλικός τρόπος ζωής ξεπερνά τον χρόνο και εξακολουθεί να κοσμεί την Ιταλία σήμερα. Βυθιστείτε στην ακαταμάχητη γοητεία της, που αποτυπώθηκε από τους διάσημους φωτογράφους Ferdinando Scianna και Bruno Barbey, από την Εμίλια-Ρομάνια μέχρι τη Σικελία. Γνωρίστε αξέχαστες προσωπικότητες όπως η Maria Callas, η Sophia Loren και ο Marcello Mastroianni. Με μια μαγευτική εισαγωγή από τον Cesare Cunaccia και μια επιμελημένη συλλογή εικόνων, αυτό το βιβλίο σας ταξιδεύει στην Ιταλία, αποκαλύπτοντας τις απαρχές της Dolce Vita.

Patek Philippe: The Impossible Collection

patek-philippe-clamshellflatfront-3000x.webp


Η Patek Philippe ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1839 από τους Πολωνούς πρόσφυγες Antoine Norbert de Patek και François Czapek και αποτελεί το ζενίθ της ελβετικής ωρολογοποιίας. Η αποστολή τους ήταν ξεκάθαρη: να δημιουργήσουν τα πιο εκλεκτά ρολόγια στον κόσμο. To high-fashion brand διαπρέπει για χρόνια στην αγορά, με πρωτοποριακές καινοτομίες όπως ο ρυθμιστής ακριβείας (1881) και ο μηχανισμός αέναου ημερολογίου (1889). Έχουν κατασκευάσει εμβληματικά ρολόγια, όπως το 1926 Grande Complication, το 1933 Super Complication για τον Henry Graves και το Grandmaster Chime του 2019, το οποίο έχει σπάσει ρεκόρ. Με παραγωγή λιγότερων από ένα εκατομμύριο ρολόγια από το 1839, οι δημιουργίες της Patek Philippe είναι περιζήτητες από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Στο νέο αυτό λεύκωμα θα ανακαλύψετε αποκλειστικές φωτογραφίες από διακεκριμένους συλλέκτες και θα γίνετε μέλος του κόσμου της ωρολογιακής αριστείας.

Codognato Masterpiece

codognato-slipcase-flat-front-3000x.webp

Στη μαγευτική πόλη της Βενετίας, η Casa Codognato, που ιδρύθηκε από τον Simeone Codognato το 1866, κοντά στην Piazza San Marco, έγινε γνωστή για τα σχέδια memento mori, ενώ ο Attilio Codognato εισήγαγε αρχαία intaglios και cameos σε μια εποχή σημαντικών ετρουσκικών αρχαιολογικών ανακαλύψεων. Ο Codognato αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο μοναδικούς κοσμηματοποιούς της Ευρώπης, προσελκύοντας προσωπικότητες όπως η Gabrielle Chanel, ο Jean Cocteau και η Diana Vreeland. Τα κοσμήματά τους έκαναν αίσθηση την εποχή των λαμπερών χορών της Βενετίας, κοσμώντας είδωλα όπως η Elizabeth Taylor, η Maria Callas, η Jacqueline Kennedy και η Lee Radziwill. Ο Attilio Codognato, ο δισέγγονος του ιδρυτή, συνέχισε τη δημιουργική εξέλιξη της μάρκας, αντλώντας από βυζαντινές, ρωμαϊκές και αναγεννησιακές επιρροές. Σήμερα, η Codognato παραμένει ένας stylish προορισμός φινέτσας, τον οποίο αγαπούν συλλέκτες από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων της τέχνης, της ψυχαγωγίας και της μόδας, και αυτός ο πλούσιος τόμος παρουσιάζει τα εξαιρετικά μπαρόκ κοσμήματά τους στο μαγευτικό σκηνικό της Βενετίας, μιας διαχρονικής μούσας για καλλιτέχνες και ποιητές.