fbpixel

Search icon
Search
Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης που θα σας χαρίσουν το απαραίτητο new year's motivation
PSYCHOLOGY

Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης που θα σας χαρίσουν το απαραίτητο new year's motivation

Self-improvement αναγνώσματα για να ξεκινήσετε δυναμικά το 2024


Ο ερχομός της νέα χρονιάς φέρνει καινούριες ευκαιρίες, και αυτή φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία για να ανανεωθούμε και να σκεφτούμε θετικά για όλα όσα βρίσκονται μπροστά μας. Στη διαδικασία αυτή, τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι ένας εύκολος και χαλαρωτικός τρόπος που θα σας κάνει να σκεφτείτε σχετικά με τον ίδιο σας τον εαυτό, να εξελιχθείτε, θέσετε στόχους και να καταφέρετε να τους υλοποιήσετε.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από αυτά που αξίζουν την προσοχή σας!

«Σου αξίζει να ευτυχήσεις», Αγνή Μαριακάκη

1663823-264x264-800x800-96x96-560x560.jpg
Εκδόσεις Key Books

Μπορεί ο φόβος να σε εξελίξει; Έχεις μάθει να συγχωρείς τον εαυτό σου; Βλέπεις το παρελθόν σαν βάρος ή το έχεις ξεπεράσει; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα κλειδιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας – και τη ζωή. Γιατί η αλήθεια είναι πως –αντίθετα με όσα μάς έμαθαν- είμαστε γεννημένοι για να ευτυχούμε. Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας. Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και –το κυριότερο- πως την αξίζουμε.


«Η αλήθεια», Νικόλας Σμυρνάκης

010100069854.jpg
Εκδόσεις Διόπτρα

Ψάξε, βρες, αποδέξου, έκφρασε την Αλήθεια μέσα σου. Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από τη φυλακή της γνώμης των άλλων. Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;». Με ποιον τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θέτει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα του Νικόλα Σμυρνάκη, το οποίο βοηθά στο να ανακαλύψει ο καθένας μας το πραγματικό, αληθινό νόημα της ζωής, μέσα από απλά παραδείγματα βγαλμένα από την καθημερινότητα.


«Στρώσε το κρεβάτι σου», William H. McRaven

9786180128925-1.jpg
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα best-seller των "New York Times" μας υποδέχεται σε έναν πνευματικό κόσμο, στον οποίο τα μικρά πράγματα αποδεικνύεται ότι έχουν σημασία. Ο απόστρατος ναύαρχος τεσσάρων αστέρων του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, William H. McRaven, με το βιβλίο του «Στρώσε το κρεβάτι σου», μας εξηγεί ότι η συγκεκριμένη καθημερινή διαδικασία αποτελεί την πρώτη δοκιμασία της ημέρας και αν την πραγματοποιήσουμε σωστά και με συνέπεια, μπορούμε να προχωρήσουμε και στις επόμενες. Όπως ο ίδιος επισημαίνει: «Αν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, δεν θα κάνετε ποτέ και τα μεγάλα».


«12 κανόνες για τη ζωή», Jordan B. Peterson

20210611165632-12-kanones-gia-ti-zoi.jpeg
Εκδόσεις Key Books

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός ψυχολόγος Jordan B. Peterson έχει επηρεάσει τον σύγχρονο τρόπο κατανόησης της προσωπικότητας και έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους διανοούμενους της εποχής μας. Οι διαλέξεις του πραγματεύονται από τις ερωτικές σχέσεις και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών έως τη μυθολογία και τη Βίβλο, και τις έχουν παρακολουθήσει δεκάδες εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Σε μια εποχή με πρωτόγνωρες αλλαγές και τεράστια πολιτική και κοινωνική πόλωση, το ειλικρινές και αναζωογονητικό μήνυμά του για την αξία της ατομικής ευθύνης και τη σοφία του αρχαίου κόσμου έχει βρει παγκόσμια απήχηση. Σε αυτό το βιβλίο, που θεωρείται πλέον σταθμός για την προσωπική ανάπτυξη, παρουσιάζει 12 θεμελιώδεις και πρακτικούς κανόνες για το πως να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα - από το να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη πριν κατακρίνουμε τον οποιονδήποτε, έως το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με αυτό που ήμασταν χθες, και όχι με αυτό που είναι κάποιος άλλος σήμερα.


«Όλα είναι σκέψεις», Ελευθέριος Ελευθεριάδης

9786180146943-publisher-book-hero-560x560.jpg
Εκδόσεις Ψυχογιός

«Γνώρισα ανθρώπους που ντρέπονταν να πουν ότι αγχώνονται. Γνώρισα ανθρώπους που προσπαθούσαν να κρύψουν πάση θυσία τις κρίσεις πανικού τους. Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους, που κλείνονταν στο σπίτι και στον εαυτό τους επειδή φοβούνταν. Φοβούνταν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αλλά και τα περίεργα βλέμματα του κόσμου. Γνώρισα ανθρώπους που πάλευαν με τις φοβίες και με τους ψυχαναγκασμούς τους. Γνώρισα ανθρώπους που τους παίδευαν οι σκέψεις τους, ανθρώπους που τους πολεμούσαν λογισμοί, ανθρώπους που μάχονταν μέρα νύχτα το ίδιο το μυαλό τους. Με αυτούς τους ανθρώπους δουλέψαμε μαζί. Παλέψαμε. Κλάψαμε. Γελάσαμε. Και στο τέλος αναπνεύσαμε ελεύθερα. Μεγάλο πράγμα η ελευθερία...», γράφει ο ψυχολόγος Ελευθέριος Ελευθεριάδης. Αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν η αφορμή για να γράψει αυτό το βιβλίο, με την ελπίδα να βοηθηθεί όσο περισσότερο κόσμο γίνεται· με την ελπίδα να μπορέσουν να αναπνεύσουν, ελεύθερα ξανά, άνθρωποι που παλεύουν με τις σκέψεις τους αλλά και με το άγχος.