fbpixel

Search icon
Search
5+1 bad signals που δεν πρέπει να αγνοήσετε στο πρώτο ραντεβού
PEOPLE & MOMENTS

5+1 bad signals που δεν πρέπει να αγνοήσετε στο πρώτο ραντεβού

Εκεί πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας


Κακά τα ψέματα, το πρώτο ραντεβού συνοδεύεται -για την κάθε γυναίκα- από αρκετή ανυπομονησία, χαρά, αλλά κι άγχος, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Όλες μας έχουμε αυτό το «περίεργο» σφίξιμο και τα συναισθήματα μας κατακλύζουν, όσο πλησιάζει η πρώτη συνάντηση με το amore. Αρχικά, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε όσο γίνεται να αποβάλλετε το extra άγχος λίγο πριν πάτε στο ραντεβού σας και να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό στον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σας, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Από εκεί και πέρα, κάντε focus στον εν δυνάμει σύντροφό σας και δώστε προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια ακριβώς είναι αυτά...

Ο απόλυτος οδηγός για το first date!

Συχνή αναφορά στις... πρώην

Σύμφωνα με ειδικούς, η αναφορά στους πρώην στο πρώτο ραντεβού μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πως συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις μας και τι μπορεί να αναζητάμε από τις επόμενες, ωστόσο, όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και τώρα, χρειάζεται να υπάρχει ένα μέτρο. Η πολύ συχνή αναφορά κι ο υπερθεματισμός, μπορεί να σημαίνουν πως πολύ απλά ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σας δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του, γι' αυτό και θυμάται πολλές από τις στιγμές που βίωσε μέσα σε αυτήν. 

271314217-638012777648096-328274040289222644-n.jpg
Image source: @entre_dois

Προσοχή στο τηλέφωνο

Είναι ξεκάθαρο πως στο πρώτο ραντεβού, η προσοχή πρέπει να είναι αποκλειστικά στραμμένη σε εσάς. Τι σημαίνει αυτό; Αν στη διάρκεια του date, ο απέναντι ασχολείται συνεχώς με το κινητό του, στέλνει μηνύματα, απαντάει σε κλήσεις ή ακόμη χειρότερα, αφιερώνει το χρόνο του στα social media, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που σας αξίζει και μπορεί πράγματι πολλοί από εμάς να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μας στο smartphone μας, αλλά στη διάρκεια ενός ραντεβού με ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, αυτό είναι απαγορευτικό.

Εγωκεντρισμός

Ένας άνθρωπος που θέλει συνεχώς να μιλάει για τον εαυτό του και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και για κανέναν άλλο, σίγουρα δεν είναι ικανός να προσφέρει πολλά. Είτε πρόκειται για έναν μεσημεριανό καφέ, είτε για ένα ποτό ή για κάποιο dinner, προσπαθήστε να αναπτύξετε μία ώριμη κουβέντα με τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας, ακούγοντας τις απόψεις του και καταθέτοντας κι εσείς τις δικές σας. Σε περίπτωση που δεν κάνει καν την προσπάθεια να σας ακούσει, σας διακόπτει και δε σας δείχνει την απαραίτητη προσοχή και σεβασμό, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ο μονόλογος σίγουρα δεν είναι ελκυστικός σε καμία περίπτωση κι ιδιαίτερα σε ένα πρώτο ραντεβού.

Κακή συμπεριφορά

Ένας άνθρωπος που μιλάει με αγένεια κι άσχημο τρόπο στο staff ενός restaurant ή ενός bar και σας φέρνει σε δύσκολη θέση, σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει σύντροφό σας. Όλοι μας αξίζουμε σεβασμό, ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας και σε οποιονδήποτε χώρο βρισκόμαστε, συνεπώς δεν είναι καθόλου ευχάριστο να μιλάμε άσχημα και να προσβάλλουμε τα άτομα που βρίσκονται απέναντί μας. Plus: Ένα άτομο που συμπεριφέρεται άσχημα σε κάποιον άγνωστο ή ακόμη χειρότερα, σε έναν άνθρωπο που εργάζεται, τότε εύκολα λίγο αργότερα μπορεί να κάνει το ίδιο και σε εσάς...

241554385-1048126689278594-8198098172266460642-n-1.jpg
Image source: @jessideoliveira

Απουσία φίλων

Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι extra κοινωνικοί και να έχουμε έναν τεράστιο κύκλο γνωριμιών, αλλά από την άλλη δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να μην έχουμε καθόλου φίλους. Με λίγα λόγια, δε χρειάζεται να έχετε απέναντί σας τον πιο sociable άνθρωπο στον πλανήτη, αλλά το να μην έχει κανέναν απολύτως κοντά του, δε συνιστά θετικό σημάδι. Αφενός, αυτό δείχνει πως είναι ικανός να δημιουργήσει σχέσεις κι ισχυρούς δεσμούς ή ακόμη κι ότι δε διαθέτει έναν καλό, ολοκληρωμένο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται πλέον κανείς στο πλευρό του.

Βασικό θέμα τα χρήματα

Ο αυτοθαυμασμός κι η υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν αποτελούν bonus για κανέναν άνθρωπο κι ειδικά, όταν βρίσκεται σ' ένα ραντεβού με ένα πρόσωπο που γνωρίζει για πρώτη φορά. Αντίστοιχα, εξίσου άσχημη είναι η μιζέρια κι η έντονη γκρίνια. Τα χρήματα, το πόσο σημαντικά είναι ή δεν είναι και γενικότερα μία κουβέντα αποκλειστικά γι' αυτά, δεν είναι ένα ιδανικό topic για ένα πετυχημένο first date. Η συναναστροφή με άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά κι είτε κάνουν... επίδειξη, είτε βρίσκονται στο άλλο άκρο, μόνο εύκολη δεν είναι κι είναι κι αυτό ανήκει σ' ένα από τα σημεία που θα πρέπει πραγματικά να προσέξετε στο πρώτο σας ραντεβού.

Προσοχή στις λεπτομέρειες λοιπόν και... have fun!