fbpixel

Search icon
Search
Italian vibes: Τα brand new εστιατόρια στο Μιλάνο για το 2022
TASTE

Italian vibes: Τα brand new εστιατόρια στο Μιλάνο για το 2022

Εxtra-chic spots που αποτελούν πόλο έλξης ήδη!


Mία πόλη με ιδιαίτερα vibes, με μία διαφορετική αισθητική. Μία πόλη, όπου σε κάθε της στενό, ακόμη και στο πιο μικρό δρομάκι, συναντά κανείς απλούς καθημερινούς ανθρώπους με τα πιο stylish σύνολα, που αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργούν τα πιο ευχάριστα συναισθήματα. Το Μιλάνο, κερδίζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες και δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτό, το ερωτεύονται από την πρώτη στιγμή. Αν η Ιταλία και συγκεκριμένα, αυτή η πόλη βρίσκεται και στη δική σας must-visit list, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα πιο fresh restaurants, που έκαναν grand opening στο ξεκίνημα του 2022 κι ήδη, αποτελούν πόλο έλξης για Ιταλούς και μη...

Ονειρικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας και πανέμορφα spots!

Manfredi

cbc448f3-afa7-4f25-b3c0-5116ee252ab5.jpeg

Πολύ κοντά στην Colonne di San Lorenzo, βρίσκεται ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο, ένα μικρό διαμάντι για τους λάτρεις των θαλασσινών και της μεσογειακής κουζίνας, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές εβδομάδες. Στο Manfredi, θα συναντήσετε το πιο απολαυστικό menu με αμέτρητα fish dishes, αλλά και μοναδικές συνταγές που θα σας κερδίσουν με τα μεθυστικά τους αρώματα και τη μοναδική τους γεύση. Must-try αποτελεί η tomato soup, το χταπόδι με τα μυρωδικά, αλλά και τα fish tapas, ενώ όλα τα πιάτα, συνδυάζονται άψογα με τα signature cocktails του εστιατορίου και για τους wines-lovers με μερικές από τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού.

Info: Via Alfieri 17, Milano

Maccheroni Cucina Italiana

f342e5fe-fa47-44f1-9bcb-22f1ab24b21d.jpeg

Το όνομά του «μιλάει» από μόνο του. Πρόκειται για το απόλυτο italian restaurant, που σερβίρει τα πιο νόστιμα dishes, για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Το Maccheroni Cucina Italiana αποτελεί τη νέα πρόταση στο Μιλάνο και βρίσκεται στην Porta Venezia. Απόλυτος πρωταγωνιστής στο menu είναι τα ζυμαρικά, τα οποία κλέβουν την παράσταση με πολλές, διαφορετικές παραλλαγές. Θέλετε να απολαύστε μία λαχταριστή carbonara; Pasta στο φούρνο; Με κρέας ή με λαχανικά; Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι πως θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας! Τα μεθυστικά αρώματα, οι έντονες γεύσεις και το ειδυλλιακό τοπίο, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και σαφέστατα δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι ήδη αποτελεί talk of the town.

Info: Via Pisacane 47, Milano

Marea Seafood & Beverage

500da3fd-dc86-4871-b20b-6f673601c09e.jpeg

Μία νέα πρόταση, ένα φρέσκο project που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων! Το Marea Seafood & Beverage είναι ένα λαμπερό εστιατόριο, αλλά κι ένα cocktail bar. Ο πασίγνωστος chef, Filippo Martinelli έχει δημιουργήσει έναν μικρό παράδεισο για αυτούς που αγαπούν τις εκλεκτές γεύσεις και τους gourmet-lovers. Όπως καταλαβαίνει κανείς από το όνομά του, στο συγκεκριμένο εστιατόριο θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε πεντανόστιμα ψάρια και θαλασσινά, από τα πιο περίεργα που δύσκολα θα συναντήσετε κάπου αλλού, μέχρι τα πιο δημοφιλή. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται είτε από δροσιστικά cocktails, είτε από ένα παγωμένο ποτήρι κρασί και το μόνο σίγουρο, είναι πως συνολικά όλη η εμπειρία, θα σας μείνει αξέχαστη.

    Info: Via Papa Gregorio XIV 16, Milano

    Ηouse of Ronin

    8445fff0-634f-4427-a3b1-94f48a3a9de9.jpeg

    Τέσσερις όροφοι, ένα menu γεμάτο με γεύσεις από την ιαπωνική κουζίνα. Αυτό είναι το House of Ronin! Ένα μεγάλο, επιβλητικό restaurant που βρίσκεται σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία στο Μιλάνο. Στον πρώτο όροφο, υπάρχει το Piccolo Ronin, ένα cocktail bar όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιο χαρακτηριστικά ιαπωνικά drinks. Από την άλλη πιο πάνω, βρίσκεται το Robata, το εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του chef, Luigi Nastri, όπου η ιταλική κι η ιαπωνική παράδοση συνδυάζονται άψογα και μας χαρίζουν gourmet θησαυρούς. Ακολούθως, θα συναντήσετε το Shokunin, με τον πασίγνωστο chef, Katsu Nakaji να επιμελείται το εντυπωσιακό menu, ενώ το Madame Cheng's Cocktail & sake bar, αποτελεί τη νέα πρόταση του Riccardo Speranza και διαθέτει τέσσερα karaoke rooms.

    Info: Via Alfieri 17, Milano

    Finger’s A.R.T.S.

    a6d3d78e-657f-4603-8db5-652c0a19078c.jpeg

    O Roberto Okabe, ένας πασίγνωστος και σπουδαίος chef από τη Βραζιλία, που έχει και ρίζες από την Ιαπωνία έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο, με το menu να αποτελεί ωδή στην ασιατική κουζίνα. Το φρέσκο ψάρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Finger’s A.R.T.S., ενώ για τους οπαδούς της ωμοφαγίας, σερβίρονται καθημερινά πεντανόστιμα dishes που ξεχωρίζουν για τις μυρωδιές και τις έντονες γεύσεις τους. Φυσικά, ξεχωρίζουν το tartare, το sashimi και το carpaccio! Θέλετε να ανακαλύψετε νέα αρώματα και να διευρύνετε τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες; Σε αυτό το restaurant θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ακριβώς αυτό!

      Ιnfo: Viale dell'In Tecnologia 20, Milano