fbpixel

Search icon
Search
Υγιής Σχέση: Έχετε όλα τα σημάδια που τη χαρακτηρίζουν;
WELLNESS

Υγιής Σχέση: Έχετε όλα τα σημάδια που τη χαρακτηρίζουν;

Όταν ο έρωτας βρίσκεται στην καλύτερη εκδοχή του


Η δημιουργία ενός δεσμού μπορεί να πάρει δυο δρόμους, είτε θα σας δημιουργεί ευχάριστα feelings είτε θα αποτελέσει ένα επίπονο κομμάτι στη ζωή σας, που όμως θα είναι και ένα μάθημα για την επόμενη σχέση σας. Φυσικά, όλοι ξεκινάμε με την πεποίθηση πως θα μας κάνει ευτυχισμένους. Όσοι έχουν καταφέρει να βρουν στη ζωή τους, τον άνθρωπο που τους βοηθάει να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους είναι πραγματικά τυχεροί. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να είμαστε ερωτευμένοι μ' ένα τρόπο που μας χαρίζει ηρεμία και αρμονία. Τα σημάδια, μάλιστα, που το αποδεικνύουν είναι βασισμένα κυρίως στην αποδοχή. Με αυτό εννοείται πως δεν εστιάζουμε στο πως θα θέλαμε να είναι ο σύντροφός μας με απώτερο σκοπό να τον αλλάξουμε, αλλά τον αγαπάμε όπως ακριβώς είναι. Έχουμε αποδεχτεί τα θετικά και βεβαίως τα ελαττώματα του, προσπαθώντας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να εξελιχθεί.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν σε μια υγιής σχέση!

Trust

Η εμπιστοσύνη μεταξύ ενός ζευγαριού είναι ένα βασικό αγαθό που χτίζει γερά θεμέλια. Εάν δεν πιστεύετε τον άνθρωπό σας, τότε αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια άσχημα συναισθήματα, όπως ζήλια, νεύρα, κτητικότητα, ανασφάλειες, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι εντάσεις. Το σημαντικό είναι να κοιμάστε το βράδυ ήρεμοι, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

273948592-356742346076267-8733017414670311707-n.jpg
Image source: @entre_dois

Contact

Η επικοινωνία είναι αναγκαία να υπάρχει, καθώς βοηθάει να αναπτυχθούν πιο ισχυρές σχέσεις. Να αφιερώνετε χρόνο για να συζητήσετε όσα σας απασχολούν, να μοιραζόσαστε σκέψεις και μέσα από όλο αυτό θα γίνετε πιο δυνατοί.

Respect

Μέσα σε μια υγιής σχέση δεν θα ειπωθούν ανεπίτρεπτες και προσβλητικές λέξεις, απουσιάζει η τάση του χλευασμού και ο σύντροφος δεν μειώνει το ταίρι του. Όταν αγαπάτε κάποιον, σέβεστε την προσωπικότητά του, τα θέλω του, τα όνειρά του και γενικότερα όσα τον αφορούν και τον ενδιαφέρουν.

Healthy disagreements

Είναι απόλυτα φυσιολογικό δύο διαφορετικοί άνθρωποι να έχουν και έναν άλλο τρόπο σκέψης. Δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζουν, εάν διαφωνούν σε πολλά θέματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να αναγνωρίζεται και να δημιουργούν ώριμες συζητήσεις, προκειμένου να βρίσκουν λύσεις.

Time for yourself

Δεν πρέπει να αμελείτε τον εαυτό σας, καθώς είχατε τη ζωή σας πριν δημιουργήσετε τον δεσμό σας. Καλό θα ήταν να αφιερώνουμε χρόνο στο να μένουμε μόνοι, να διασκεδάζουμε με τη παρέα μας, να κάνουμε όσα μας αρέσουν και να διατηρούμε μια ισορροπία μεταξύ της σχέσης και της αγάπης γι εμάς. Με αυτό τον τρόπο, παίρνετε μια «ανάσα», ένα «διάλειμμα» από το σύντροφό σας που σας ενισχύει την αυτοπεποίθηση και σας ανανεώνει.

241051450-357491062771713-7427619783488538317-n.jpg
Image source: @jessideoliveira

Be proud

Ένα εξίσου υπέροχο αίσθημα είναι αυτό της εκτίμησης. Πέρα από όλα τα άλλα είναι εξαιρετικά σημαντικό να νιώθετε πως «μετράτε», πως σας αντιμετωπίζει με θαυμασμό. Αυτό εκδηλώνεται είτε με φιλοφρονήσεις, με επαίνους, με εμψυχωτικά λόγια πως το «Μπράβο! Είμαι περήφανος για εσένα», «Ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις».

Romance

Ο ρομαντισμός μπορεί να εκδηλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως δηλαδή ο κάθε άνθρωπος το έχει στο μυαλό του. Για άλλους είναι ένα δείπνο, για άλλους ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Το θέμα είναι να μη συμβιβάζεστε και θεωρείτε δεδομένο το σύντροφό σας, αντιθέτως να θέλετε όσα χρόνια κι αν περνάνε να του θυμίζετε την αγάπη σας με πράξεις.

Compromise

Ο συμβιβασμός χρειάζεται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τόσο σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, όσο και σε καταστάσεις που αφορούν τη σχέση. Θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις, να απομακρύνουν τον εγωισμό και να σκέφτονται και τον άλλον, ώστε να επιτύχουν στο τέλος το κοινό καλό. Φυσικά, αυτό να γίνεται βάσει ισότητας, δηλαδή και οι δύο να ενεργούν ανάλογα, καθώς οι διαφοροποιήσεις φέρνουν καβγάδες.

270539006-1089049341914016-1435441521022646780-n.jpg
Image source: @ariviere

Time together

Είστε στη θέση να περνάτε αρκετό χρόνο μεταξύ σας, να προτείνετε εξόδους, να θέλετε να τον βλέπετε ακόμη και αν οι υποχρεώσεις όλο και αυξάνονται. Δεν αμελείτε τις συναντήσεις σας, δίνοντας προτεραιότητα μόνο σε τρίτους. Διατηρείται μια υγιής ισορροπία.