fbpixel

Search icon
Search
Festive dinner: Tips για το πιο επιτυχημένο ρεβεγιόν στο σπίτι
MAGAZINE

Festive dinner: Tips για το πιο επιτυχημένο ρεβεγιόν στο σπίτι

Step by step όλα όσα θα πρέπει να προσέξετε


Φέτος την Πρωτοχρονιά ανοίγουμε το σπίτι μας κι ετοιμάζουμε μια αξέχαστη γιορτή! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε ιδέες κι έξυπνες συμβουλές για όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν ετοιμάσετε το festive dinner.

Set the mood

24.jpg

Στρώστε το αγαπημένο σας κλασικό τραπεζομάντιλο και βγάλτε το αγαπημένο σας σερβίτσιο. Τα κρυστάλλινα ποτήρια θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό, ενώ ένα έξυπνο mix and match θα δώσει ενδιαφέρον στη διακόσμηση του τραπεζιού σας. Χαρίστε festive τόνο με διάφορες πινελιές: επιλέξτε λινές πετσέτες σε πράσινο χρώμα κι αναβαθμίστε άμεσα το setting. Μπορείτε να τις δέσετε ωραία ή απλά να τις διπλώσετε. Στο κέντρο και κατά μήκος της τραπεζαρίας, βάλτε χαμηλά βάζα με λουλούδια της εποχής, ενώ εμπιστευτείτε τα κεριά που θα δημιουργήσουν μια μοναδικά λαμπερή ατμόσφαιρα.

Sweet & Festive

panettine-cake-skyemcalpine.jpg

Ένα από τα βασικά πιάτα του γιορτινού menu που πρέπει να σκεφτούμε είναι το γλυκό, καθώς αυτό θα «κλείσει» το γεύμα μας και θ’ αφήσει την τελευταία καλή εντύπωση. Αν δε θέλετε να πειραματιστείτε ή αν απλά τα γλυκά δεν είναι το φόρτε σας, η καλύτερη λύση είναι να τα παραγγείλετε από το αγαπημένο σας ζαχαροπλαστείο. Αν, ωστόσο, επιλέξετε να καταπιαστείτε με τη ζαχαροπλαστική, κάποιες πολύ ωραίες ιδέες είναι η «αλάσκα», η παραδοσιακή καρυδόπιτα, η πουτίγκα ή ένας χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα.

Traditional Holidays 

11b7520f-f6c7-462e-8c53-fe05d1f63ffe-1-105-c.jpg

Η πρώτη ημέρα του χρόνου είναι μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε μια ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι, να στήσουμε ιδιαίτερα το τραπέζι μας και να επιμεληθούμε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Αν και αναζητούμε πάντα κάτι καινούριο και φρέσκο, το οικείο και το παραδοσιακό τελικά κερδίζουν αυτές τις μέρες. Φροντίστε για τη διακόσμηση από νωρίς. Βρείτε το τραπεζομάντιλο και τα σουπλά που θα στρώσετε, ενώ προσθέστε και διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα δώσουν αυτό το extra γιορτινό touch. Η Mrs. Alice είναι μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τους κανόνες του art de la table. Ακολουθήστε την στο Instagram και πάρτε ιδέες.

2tablescaping-mrs-alice.jpg

Μια extra συμβουλή είναι ν’ ανατρέξετε στις οικογενειακές συνταγές και συνήθειες. Είναι γνωστό πως κάθε οικογένεια έχει διαμορφώσει τη δική της παράδοση για τις ημέρες αυτές. Πείτε «ναι» σε κλασικές συνταγές, όπως λαχανοντολμάδες, γεμιστή γαλοπούλα, χοιρινό με λάχανο, κατσικάκι γεμιστό, κρεατόπιτα - πιάτα που σερβίρονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

The Menu: Details matter

2586701-holid-8864-0-2000https-wwwsouthernlivingcom-food-veggies-potatoes-potato-appetizers.jpg

Μία ωραία ιδέα για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι με αγαπημένους φίλους είναι να ετοιμάσετε αντί για dinner, μπουφέ, ώστε να κινείστε χαλαρά στον χώρο. Εδώ, χρειάζονται πολλά και διαφορετικά mini snacks, πιατέλες με τυριά, αλλαντικά και spreads, ξηροί καρποί νόστιμα ορεκτικά. Φυσικά, μην ξεχάσετε και τη σαλάτα κι ένα κυρίως πιάτο, που θα μπορεί να σερβίρεται εύκολα. Μια καλή λύση είναι να ετοιμάσετε και κάποια σούπα -τέλεια είναι η κολοκυθόσουπα αλλά και η καστανόσουπα-, που θα μοιράσετε σε ατομικά ποτήρια ή ακόμη και κούπες του καφέ. Αυτό που δεν πρέπει να λείπει είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο, ένα ωραίο κρασί και φυσικά η καλή διάθεση! Κυρίως το τελευταίο. Μην ξεχνάτε ότι η πιο σημαντική συμβουλή προς κάθε οικοδεσπότη είναι να είναι φιλόξενος. Η καλή προετοιμασία είναι το κλειδί για μια αξέχαστη βραδιά. Υποδεχτείτε τους φίλους σας μ’ ένα cocktail. Κανένας καλεσμένος δεν νιώθει άνετα, όταν ο οικοδεσπότης είναι σε ένταση.

Art de la table

hand-lock-x-fiona-leahy-1.jpg

Οι πετσέτες αναβαθμίζουν άμεσα το στρώσιμο του τραπεζιού, σε όποιο στιλ και αν τις τοποθετήσετε. Λάτρεψα τη σειρά με τους βελούδινους φιόγκους της Hand & Lock x Fiona Leahy, στους οποίους μπορεί κανείς να προσθέσει και τα μονογράμματα των καλεσμένων του. Γενικά, δε χρειάζεται να φορτώσουμε το στρώσιμο με διακοσμητικά, γιρλάντες, κεριά και βάζα. Διαλέξτε χρώματα που συνδυάζονται ήσυχα μεταξύ τους κι αποφύγετε τις αντιθέσεις.

Extra TIP: Ρυθμίστε τον φωτισμό, ανάψτε κεριά και διαλέξτε ένα ωραίο playlist να παίζει. Φορέστε την καλύτερη διάθεσή σας κι απολαύστε την κάθε στιγμή!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021