fbpixel

Search icon
Search
4 νέες πολλά υποσχόμενες αφίξεις που αναβαθμίζουν τη γαστρονομική σκηνή του Αιγαίου
TASTE

4 νέες πολλά υποσχόμενες αφίξεις που αναβαθμίζουν τη γαστρονομική σκηνή του Αιγαίου

Τα ολοκαίνουρια εστιατόρια στα πιο κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά


Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο των γεύσεων και οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συνδέσει με συγκεκριμένα πιάτα που απολαμβάνουμε ξανά και ξανά. Φέτος, ο ελληνικός γαστρονομικός χάρτης ανανεώνεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς δεν είναι λίγες οι νέες αφίξεις εστιατορίων στους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Ελλάδας, που γι' άλλο ένα καλοκαίρι θα αποτελέσουν μονόδρομο για τους travelers.

Από την Πάρο μέχρι Αντίπαρο και τη Μύκονο, ανακαλύψτε τα new entries που απογειώνουν τη γαστρονομική σκηνή του Αιγαίου!

1. Cookoovaya, Αντίπαρος

22-Cso9y.jpg

Μετά την Αθήνα, η Cookoovaya κάνει απόβαση στο νησί της Αντιπάρου. Περίπου 8 χλμ. μακριά από το λιμάνι του νησιού, το εστιατόριο υπόσχεται να προσφέρει πιάτα πλούσια σε γεύση, καλλιεργώντας έναν συναισθηματικό δεσμό, που μοιραζόμαστε διαμέσου του φαγητού. Κάθε υλικό κατέχει τη δική του θέση και τον δικό του σκοπό στo εστιατόριο Cookoovaya, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια του fine dining με μια παιχνιδιάρικη διάθεση, με πιάτα για να μοιράζονται. Ο σεφ Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του δημιούργησαν ένα μενού εμπνευσμένο από τις ελληνικές γεύσεις, με έμφαση στην ψαροφαγία, την απλότητα και την αγάπη για το ποιοτικό φαγητό. Μάλιστα, η λίστα των κρασιών -όπου και πάλι το ελληνικό στοιχείο έχει την τιμητική του- συμπληρώνει μοναδικά το καθένα από τα πιάτα. 

Info: Cookoovaya Αντίπαρος, Beach House, Απάντημα, τηλ. 22840 64000.

2. Parōn, Πάρος

22-1-7ZjOg.jpg

Ως ένα παιχνίδι μεταξύ του νησιού της Πάρου και της ελληνικής λέξης «παρόν», το εστιατόριο Parōn στο ξενοδοχείο Parilio είναι εκεί όπου το παρόν ρέει απρόσκοπτα μαζί με το παρελθόν και το μέλλον σε ένα μονοπάτι που χάραξε ο σεφ Θάνος Φέσκος. Έχοντας έρθει σε επαφή με τοπικούς αγρότες και μικρούς παραγωγούς, ο ίδιος τηρεί τις αξίες της εποχικότητας σε ό,τι αφορά στα υλικά. Διασφαλίζοντας τη στιγμή, το Parōn ορίζει το μέλλον μέσα από τη δέσμευση για βιωσιμότητα, μηδενική επεξεργασία αποβλήτων και πρωτότυπες τεχνικές συντήρησης, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση διοξειδίου του άνθρακα και να βασιστεί στην αποδοτικότητα των πόρων, ενώ παράλληλα σερβίρει εξαιρετικής ποιότητας φαγητό. Οι συνταγές του αναδεικνύουν την αγάπη του για το comfort food, σε ένα ταξίδι που γεννιέται από τις αναμνήσεις των παιδικών του γεύσεων.

Info: Parōn, Κολυμπήθρες, τηλ. 22840 51000.

3. Parostià, Πάρος

22-2-iKEaW.jpg

Το Parostià βρίσκεται στο ξενοδοχείο Cosme της Νάουσας της Πάρου, ακριβώς στην εκεί που σκάει το κύμα, και πήρε το όνομά του από τον πέτρινο φούρνο των παραδοσιακών παριανών σπιτιών. Γεμάτο με ζωντανά χρώμα και boho αισθητική, το εστιατόριο Parostià λειτουργεί ως το απόλυτο σημείο για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, αναδεικνύοντας τη γενναιοδωρία και τις πλούσιες γευστικές παραδόσεις της Πάρου, της Ελλάδας και της Μεσογείου. Από το La Petite Maison και το La Guerite των Καννών, ο Γιάννης Κιόρογλου επιμελείται το μενού και μας καλεί στο απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι!

Info: Parostià, Νάουσα, τηλ. 22844 40000. 

4. Drakoulis Garden, Μύκονο
ς

22-4.jpg

Στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, εκεί όπου βρισκόταν κάποτε Guzel Garden και το θρυλικό Pierros, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο που αξίζει την προσοχή μας. Μια μικρή επιχείρηση που στα κατάλληλα χέρια έγινε αλυσίδα και συνεχίζει να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία συνδυάζοντας premium κρέατα, εκλεπτυσμένες γεύσεις και την απόλυτη μουσική διασκέδαση. Το Drakoulis Dry and Daw αποφασίζει να εμπλουτίσει την εμπειρία που προσφέρει επεκτείνοντας την παρουσία του, σε έναν από τους πιο γνωστούς ,καλοκαιρινούς προορισμούς, στην καρδιά της Μυκόνου σε μια όμορφη αυλή, το Drakoulis Garden αυτή την φορά αλλάζει το σκηνικό, οι γεύσεις γίνονται ακόμα πιο ανάλαφρες και τα κοκτέιλ έχουν πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνδυασμό με την μουσική, η απόλαυση του κρέατος συνδυάζεται με την νησιωτική διασκέδαση αλλά με τον τρόπο και το ύφος του Drakoulis Dry and Raw. Προορισμός που αγκαλιάζει τις αισθήσεις και αφήνει μια αξέχαστη εντύπωση!

Info: Drakoulis Garden - Πλατεία Αγ. Κυριακής, Χώρα Μυκόνου, τηλ.: 2289 022177.

Κεντρική φωτογραφία: Parostià, Πάρος