fbpixel

Search icon
Search
Τα εστιατόρια που κρύβονται στις φημισμένες art galleries του Λονδίνου
ESCAPE

Τα εστιατόρια που κρύβονται στις φημισμένες art galleries του Λονδίνου

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια σε gallery, μουσεία, θέατρα και χώρους τέχνης που προσφέρει η πόλη


Δύο από τις σπουδαιότερες δημιουργικές σκηνές του Λονδίνου, η τέχνη και το φαγητό, συναντιούνται στα καλύτερα εστιατόρια gallery, είτε πρόκειται για αξιοσημείωτα σημεία εστίασης μέσα σε gallery, μουσεία και άλλους δημιουργικούς χώρους, είτε για ξεχωριστά εστιατόρια που λειτουργούν από μόνα τους ως καλλιτεχνικοί προορισμοί. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επισκέπτες απολαμβάνουν έναν συνδυασμό εντυπωσιακού περιβάλλοντος και εξαιρετικού φαγητού.

Από τη φύση τους, τα εστιατόρια του Λονδίνου σε gallery τέχνης και μουσεία τείνουν να έχουν στον πυρήνα τους καλό σχεδιασμό. Με τη δημιουργική και πολιτιστική τους επιρροή επιτυγχάνουν να έχουν και μεγάλη απήχηση, γι' αυτό και πολλά από αυτά έχουν προσελκύσει πολλούς κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο, όπως ο Richard Corrigan που έδωσε ζωή στην τραπεζαρία της Εθνικής Πινακοθήκης.

Αυτά είναι τα αγαπημένα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Λονδίνο. Σε αυτά τα γεύματα ακολουθούνται από την απόλαυση μιας βόλτας σε μια έκθεση παγκόσμιας κλάσης ή την ευκαιρία να απολαύσετε απλώς τα έργα τέχνης του εστιατορίου.

Garden Café στο Garden Museum, Vauxhall

bdy8dw6bfjdkd8ffgfqcc7-768-80jpg.webp

Το Garden Café επωφελείται από την ήσυχη τοποθεσία του νότια του ποταμού και μοιάζει με ένα πραγματικό κρυφό διαμάντι. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο μοναδικό του σκηνικό που μοιάζει να απέχει εκατομμύρια μίλια από το Λονδίνο όπως το ξέρετε. Μόλις μπείτε στο εσωτερικό του, θα βρείτε μια καθαρή, φωτεινή αισθητική με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν σε μια αρχαία αυλή γεμάτη με τάφους από την παρακείμενη εκκλησία St Mary-at-Lambeth, με μια καταπράσινη φύτευση που εξυμνεί σπάνια είδη.

Όλα αυτά αποτελούν το σκηνικό για τα εποχιακά πιάτα του Myles Donaldson, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής σεφ στο Noble Rot. Εδώ, ανανέωσε τα πράγματα χρησιμοποιώντας πολύχρωμα προϊόντα και τα καλύτερα βρετανικά ψάρια και κρέατα. Το ίδιο το μουσείο αξίζει μια επίσκεψη πριν ή μετά το γεύμα σας στον χώρο, ο οποίος παραμένει ανοιχτός για μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα και για βραδινό δείπνο Τρίτη με Παρασκευή.

Info: 5 Lambeth Palace Road, SE1 7LB

Sessions Arts Club, Clerkenwell

dsrf86q8jwyuesdf6byjk5-1280-80jpg.webp

Τα πάντα σχετικά με το φαγητό στο Sessions Arts Club το κάνουν να μοιάζει με παράσταση. Υπάρχει το προσωπικό, που συχνά είναι και ηθοποιοί ή ζωγράφοι, τα υπέροχα πιάτα και έπειτα υπάρχει και το περιβάλλον. Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια παλιά τραπεζαρία δικαστών στο Sessions House. Για να την αναβαθμίσουν, ο ιδιοκτήτης Jon Spiteri, ο καλλιτέχνης Jonny Gent και ο αρχιτέκτονας Russell Potter αγκάλιασαν την κληρονομιά του κτιρίου. Οι ταλαιπωρημένοι τοίχοι, οι οποίοι έχουν υποχωρήσει για να αποκαλύψουν τα προηγούμενα στρώματα χρώματος παραπέμπουν στα χρόνια χρήσης του, ενώ τα όμορφα πρωτότυπα καλούπια, τα επιστύλια και οι γείσα έχουν αποκατασταθεί με αγάπη για να δημιουργήσουν φυσικές εσοχές για τα εκθέματα τέχνης που εκτίθενται συνεχώς.

Αξίζει να ελέγξετε τα events για special dinners ή δημιουργικές βραδιές, καθώς το θέμα με το Sessions Arts Club είναι ότι τίποτα δε μένει ίδιο για πολύ.

Info: 24 Clerkenwell Green, EC1R 0NA

José Pizarro στο RA, Piccadilly

iid3indvehwz7w6fhvrav9-768-80jpg.webp

Το εστιατόριο της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Ισπανού σεφ José Pizarro έχει όλα τα συνήθη χαρακτηριστικά του, μία χαλαρή ατμόσφαιρα, ένα μενού όπου θέλετε να δοκιμάσετε ένα από τα πάντα και λιτή αλλά κομψή εσωτερική διακόσμηση. Το εστιατόριο στεγάζεται στην τεράστια αίθουσα Senate Room της RA και έχει μία ξεχωριστή αίσθηση, καθιστώντας το το τέλειο προοίμιο για το απόγευμα που θα απολαύσετε τις παγκόσμιας κλάσης συλλογές και εκθέσεις στους γύρω χώρους. Ο χώρος παραμένει ανοιχτός από την Τρίτη έως και την Κυριακή. 

Info: 6 Burlington Gardens, W1S 3ET

The Portrait at the National Gallery, Trafalgar Square

bfncupkr87n9dh9a32boeq-768-80jpg.webp

Με το ταλέντο του να δημιουργεί εστιατόρια στα οποία οι άνθρωποι αισθάνονται αμέσως σαν στο σπίτι τους, ο Richard Corrigan ήταν η φυσική επιλογή για μια συνεργασία στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων. Πρόκειται για έναν χώρο που εξυπηρετεί ανθρώπους από παντού και προσφέρει σε όλους μια άμεση αίσθηση του ανήκειν. Εδώ θα βρείτε το χαρακτηριστικό στυλ του σεφ σε πλήρη εξέλιξη, με ένα μενού φτιαγμένο από τα καλύτερα βρετανικά και ιρλανδικά προϊόντα. 

Σχεδιαστικά, όλα αφορούν τη θέα, με φόντο μια λιτή αισθητική και τραπέζια σε ξεκάθαρη διάταξη. Στον κάτω όροφο, καθώς η γκαλερί γιορτάζει τα 200 χρόνια λειτουργίας της το 2024, υπάρχει ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων που μπορείτε να επισκεφθείτε πριν ή και μετά το γεύμα. Ο χώρος λειτουργεί από Τετάρτη έως Σάββατο.

Info: St Martin's Place, WC2H 0HE