fbpixel

Search icon
Search
4 ασκήσεις γυμναστικής που θα σας κρατήσουν σε φόρμα πριν τις γιορτές
WELLNESS

4 ασκήσεις γυμναστικής που θα σας κρατήσουν σε φόρμα πριν τις γιορτές

Και μπορείτε να τις δοκιμάσετε asap!


Οι γιορτές πλησιάζουν κι εμείς έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να μπούμε σε φόρμα, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά των Χριστουγέννων χωρίς τύψεις, σαν μια επιβράβευση στον εαυτό μας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πείτε «ναι» σε ορισμένα είδη γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας και να υποδεχθείτε την εορταστική περίοδο με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας - εάν φυσικά το επιθυμείτε.

Ανακαλύψτε 4 ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα!

1. Push-Ups

shutterstock-423012070-713703244970.jpeg

Ξεκινήστε σε θέση ψηλής σανίδας με τα χέρια σας επίπεδα στο πάτωμα και τους καρπούς κάτω από τους ώμους. Λυγίστε τα χέρια και χαμηλώστε τον εαυτό σας όσο πιο κοντά στο πάτωμα μπορείτε. Κρατήστε τους αγκώνες σας σε γωνία περίπου 45 μοιρών με τον κορμό σας. Σπρώξτε ξανά προς τα πάνω για να δώσετε ώθηση και επαναλάβετε.

2. Squats

shutterstock-1019200021-713702742600.jpeg

Σταθείτε με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων και γυρίστε τα προς τα έξω με το βάρος σας στις φτέρνες. Κατεβείτε με τον γλουτό σας προς τα πίσω και λυγίστε τα γόνατά σας κρατώντας τους μηρούς σας παράλληλους με το έδαφος. Σηκωθείτε πάλι όρθιοι. Σφίξτε τους γλουτούς σας και κρατήστε τον κορμό σας σφιχτό καθώς στέκεστε όρθιοι.

3. Adho Mukha Svanasana

shutterstock-207304351.jpg

Η Adho Mukha Svanasana τονώνει ολόκληρο το σώμα σας με λίγη επιπλέον προσοχή σε συγκεκριμένους μύες. Οι πτυχές των καρπών πρέπει να είναι παράλληλες με την μπροστινή πλευρά του σώματος και στην ίδια ευθεία μεταξύ τους. Η απόσταση χεριών και πελμάτων πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι γοφοί να δημιουργούν γωνία 90 μοιρών, να σχηματίζεις δηλαδή ένα "Γ" με το σώμα σας. Τα πέλματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων. Καθώς θα κοιτάζετε πίσω προς τα πόδια, οι φτέρνες θα πρέπει να κρύβονται από τα δάχτυλά σας, τα οποία κοιτάζουν προς τα μπρος. Προσπαθήστε να πατήσετε τις φτέρνες στο έδαφος, χωρίς όμως να πιεστείτε για να τα καταφέρετε. Τεντώστε τα πόδια ενεργοποιώντας τους τετρακεφάλους και στείλτε τα κόκαλα της λεκάνης πίσω και μακριά από τα πόδια. Ενεργοποιήστε τους κοιλιακούς φέρνοντας τον αφαλό μέσα προς τη σπονδυλική στήλη και ψηλά προς το στήθος.

4. Tricep Lift

shutterstock-1012681060.jpg

Θα χρειαστείτε ελαφριά βάρη ή μπουκάλια με νερό. Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά και το δεξί πόδι μπροστά. Με την πλάτη σας σκύψτε χαμηλά, αλλά χωρίς να δημιουργείτε καμπούρα. Λυγίστε το δεξί γόνατο και ακουμπήστε το δεξί χέρι στο γοφό σας. Με το αριστερό σας χέρι, κρατήστε το βαράκι και έχοντας το τεντωμένο σηκώστε το και χαμηλώστε το για λίγα εκατοστά. Προσπαθήστε να κρατήσετε το χέρι σας όσο πιο κοντά στο σώμα σας γίνεται. Εκτελέστε για 12 με 15 επαναλήψεις και συνεχίστε από την άλλη πλευρά.