fbpixel

Search icon
Search
Ξεκινήστε με τον πιο ωραίο τρόπο το τριήμερο μέσα από αγαπημένα στέκια που μας ταξιδεύουν σε διαχρονικές γεύσεις & μυρωδιές
LET'S BOOST YOU UP

Ξεκινήστε με τον πιο ωραίο τρόπο το τριήμερο μέσα από αγαπημένα στέκια που μας ταξιδεύουν σε διαχρονικές γεύσεις & μυρωδιές

Το Local Thessaloniki γίνεται ο απόλυτος προορισμός και για το φετινό χειμώνα


Η έξοδος ως τρόπος διασκέδασης είναι συνειδητή επιλογή και σίγουρα πολύ προσωπική υπόθεση. Αν αποφασίσετε πως ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στα μαγαζιά που αγαπάτε, υποστηρίξτε τα υπεύθυνα και να είστε σίγουροι πως σε αυτά λείψατε λίγο παραπάνω.

Back to normal

«Μετά το τέλος της καραντίνας λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κι επενδύσαμε σε μια ακόμη περισσότερο αυστηρή λειτουργία, φροντίζοντας καθημερινά για τη σωστή εφαρμογή της», εξηγεί ο σεφ του μαγαζιού. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε, όμως, αποδείξει ότι κρατάμε την ποιότητα και την εξυπηρέτηση σε υψηλά επίπεδα. Έτσι συνεχίζουμε και τώρα. Βέβαια, η όλη κατάσταση έκανε τον κόσμο να αισθάνεται πιεσμένος κι αγχωμένος για το αύριο, οπότε προσπαθούμε τον χρόνο για ψυχαγωγία και ξεγνοιασιά που επιλέγει ν’ αφιερώσει σ’ εμάς να τον κάνουμε ν’ αξίζει».

2-MMNZL.jpg

It tastes so… Local

Μια μικρή, αλλά δυνατή κάρτα κατάφερε να κάνει το Local Thessaloniki αυτό που είναι σήμερα. Γι’ αυτό και ο βασικός κορμός στις γεύσεις του παραμένει σταθερός. Η κουζίνα του, όμως, υποστηρίζει συνειδητά την εποχικότητα των υλικών. Γι’ αυτό και το μενού εναλλάσσεται με μια εποχική κάρτα, που αποτελεί πρόκληση το να εμπλουτίζεται με φρέσκες ιδέες.

Another Challenge

Όπως μας εξηγεί o ίδιος ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, η πανδημία δυσκόλεψε αρκετά την εύρεση διεθνών πρώτων υλών. Το αποτέλεσμα; Τους τελευταίους μήνες στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά σε τοπικούς παραγωγούς, που, στο τέλος, είχε ως αποτέλεσμα να κάνει το Local πιο… τοπικό από ποτέ. «Η στροφή αυτή, ειδικά σήμερα, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Γιατί, σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες ρυθμούς της ζωής και τα διεθνή trends, δώσαμε όλοι κάποια στιγμή αρκετή έμφαση σε διατροφικές συνήθειες άλλων λαών. Μια συνθήκη που σταδιακά δημιούργησε μεγάλο πλήγμα σε μικρούς παραγωγούς του τόπου. Εύχομαι, και θα προσπαθήσω κι εγώ προσωπικά, ο κόσμος ν’ αγαπήσει ξανά τα τοπικά προϊόντα μέσα από το μενού και παράλληλα να στηρίξουμε τους μικρούς παραγωγούς και τις δικές μας πρώτες ύλες».

1-9GQ62.jpg

Stay here or take away...

Εδώ πάντα δινόταν προσοχή και βαρύτητα στο take away, ως υπηρεσία και ευρύτερη κουλτούρα. Εν μέσω, όμως, lockdown η επιχείρηση επένδυσε περισσότερο σε αυτό και συνέχισε και μετά το τέλος του. «Ωστόσο, πιστεύουμε πως κύριο μέλημά μας είναι να εξυπηρετούμε τον καταναλωτή στον χώρο μας, για να βιώνει ολοκληρωμένη εμπειρία».

Stay Healthy

«Ήδη παρέχουμε αρκετές healthy επιλογές στο κομμάτι του μπαρ και δουλεύουμε κάποιες που θα ενσωματωθούν στην κάρτα του brunch είτε στην κύρια κάρτα μας. Κι ας μην ξεχνάμε, όμως, και τις vegetarian και vegan, που ήδη υπάρχουν στο μενού».

Tapas Bar is popping up

Όπως μάθαμε λίγο πριν κλείσει αυτή η κουβέντα, στα σκαριά βρίσκεται ένα ολοκαίνουριο project, το Tapas Bar με τη σφραγίδα του Local Thessaloniki. Ένα μαγαζί που θα κάνει pop up στον ανακαινισμένο χώρο του και απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον θ’ αγαπηθεί το ίδιο δυνατά. Οπότε stay tuned!

Boost you up tip of the day: Ξεκινήστε υπέροχα το weekend σας, επιλέγοντας αγαπημένα στέκια για after work drinks με φίλους!
local.jpg
Γιάννης Ευαγγελόπουλος

About

Πάνε 20 χρόνια από τότε που το Local Τhessaloniki έκανε το δικό του pop up στον γαστρο-μπαρ χάρτη της Θεσσαλονίκης. Κι όμως, το feeling κάθε φορά που επιστρέφεις εδώ παραμένει το ίδιο... λόκαλ. Ίσως γιατί η ομάδα αυτή έδωσε μια δική της διάσταση στην all day διασκέδαση στο κέντρο της πόλης. Πρότεινε μια συνταγή που απλά… πέτυχε. Στην πορεία εξελίχθηκε και συνεχώς εξελίσσεται, χωρίς, όμως, ν’ αντικαθιστά τα βασικά της «υλικά». Κάτι που συνεχίζεται και σήμερα και για το οποίο μας μιλάει ο σεφ του, Γιάννης Ευαγγελόπουλος.

Info

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, τηλ. 2310 223307

Site: localthessaloniki.gr

Instagram: @localthessaloniki

Facebook: Local Thessaloniki