fbpixel

Search icon
Search
Wine Time: Ποια είναι τα θετικά αποτελέσματα που έχει το κρασί για την υγεία μας;
HEALTH

Wine Time: Ποια είναι τα θετικά αποτελέσματα που έχει το κρασί για την υγεία μας;

Drinking Wine, Feeling Fine: Το κρασί μπορεί να είναι αρκετά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας


Το κρασί αποτελεί μία ιδιαίτερη κατηγορία ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά, ίσως και την αγαπημένη πολλών. Ο ενθουσιασμός, λοιπόν, είναι μεγάλος, αφού μπορούμε να απολαμβάνουμε άφοβα την αγαπημένη μας ποικιλία, γνωρίζοντας πως έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας. Εννοείται βέβαια, πως η κατανάλωση κρασιού συνίσταται με μέτρο και όχι υπερβολές, όσα θετικά οφέλη και να έχει για την υγεία μας. Οι ειδικοί αναφέρουν πως δύο ποτήρια κρασί καθημερινά αποτελούν το ιδανικό για τους άντρες, ενώ για τις γυναίκες προτείνουν ένα ποτήρι.

Εξοπλιστείτε, λοιπόν, με την αγαπημένη σας επιλογή κρασιού στο πιο aesthetic κολονάτο ποτήρι που έχετε στην κουζίνα σας και πάμε να δούμε έναν έναν τους λόγους για τους οποίους η καθημερινή κατανάλωση κρασιού κάνει καλό στην υγεία μας. Cheers!

img-4710.JPG
Μνήμη

Η μνήμη μας φαίνεται να βελτιώνεται αρκετά από το κρασί, όπως εξηγούν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, μελέτη σε γυναίκες από την ηλικία των 70 ετών και άνω διαπίστωσε ακριβώς αυτό, όταν κατά τη διάρκεια της έρευνας παρατηρήθηκε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν μία μικρή ποσότητα κρασιού καθημερινά παρουσίασαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από εκείνες που απείχαν ή έπιναν κρασί λιγότερο συχνά. Συμβάλλει ακόμα και πρόληψη καρδιακών παθήσεων, καθώς αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων και τις φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος. 

Απώλεια Βάρους

Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι τα άτομα που πίνουν κρασί καθημερινά διατηρούν τη σιλουέτα τους ή είναι πιο αδύνατοι σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ή προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από το γεγονός ότι το κρασί φαίνεται να μην σχηματίζει λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς και να μην επιβαρύνει την περιφέρεια της μέσης. Το κρασί φαίνεται να παρακινεί το σώμα μας να καίει θερμίδες ακόμα και 90 λεπτά μετά από την κατανάλωσή του, καθώς το αλκοόλ που περιέχει είναι φυσικό.

img-4705.JPG


Άμυνα του Οργανισμού

Σύμφωνα με βρετανικές μελέτες, ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να αποτρέψει περίπου το 11% των μολύνσεων που προκαλούν γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου, ενώ ακόμη και μισό ποτήρι την ημέρα μπορεί να μας προφυλάξει από διάφορα μικρόβια, όπως η σαλμονέλα, που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. 

Οστά

Το κρασί επιβραδύνει την φυσική φθορά των οστών λόγω του φυσικού του αλκοόλ, που διατηρεί υψηλά τα επίπεδα των οιστρογόνων. Για αυτό τον λόγο παρατηρείται πως οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν το κρασί στην καθημερινή διατροφή τους έχουν πιο δυνατά οστά και παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες οστεοπόροσης, σε αντίθεση με όσους δεν το προτιμούν. 

img-4706.JPG

Σάκχαρο στο Αίμα 

Το κρασί συμβάλλει ακόμα και στην μείωση του κινδύνου της αύξησης σακχάρου στο αίμα. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ εξηγεί πως υπάρχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τα άτομα που καταναλώνουν το ιδανικό ποσοστό κρασιού την ημέρα.

Γυναικείες Ωοθήκες 

Έρευνες από διεθνή πανεπιστήμια και οργανισμούς  που πραγματοποίησαν μελέτες σε γυναίκες που είχαν καρκίνο των ωοθηκών και σε γυναίκες που δεν είχαν, διαπίστωσαν πως το κρασί έχει τη δυνατότητα να μειώσει έως και 50% τις πιθανότητες κινδύνου από την νόσο. Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτή η λειτουργία του κρασιού οφείλεται στα υψηλά αντιοξειδωτικά και στα φυτοοιστρογόνα, που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.