fbpixel

Search icon
Search
Tea therapy: Πώς να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος
HEALTH

Tea therapy: Πώς να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος

Τα είδη τσαγιού που έχουν σίγουρο αποτέλεσμα!


Μπορεί να είστε coffee person όμως ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχει κάτι πιο ηρεμιστικό και ανακουφιστικό από ένα φλιτζάνι τσάι. Και η χαλάρωση δεν είναι το μόνο που αναδεικνύει το συγκεκριμένο ρόφημα, καθώς μια κούπα μπορεί επίσης να φέρει κάποια health benefits αλλά και να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. 

Μην ξεχνάτε πως η κατανάλωση αρκετών υγρών ενυδατώνει το σώμα σας και καταβάλει επιπλέον προσπάθεια στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας. Επιπλέον, τα αφεψήματα βοτάνων που προορίζονται να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε μπορούν επίσης να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, αφού η επαρκής ξεκούραση μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία. 

Disclaimer: Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η βελτίωση του μεταβολισμού και στη συνέχεια η απώλεια βάρους είναι μια ολιστική υπόθεση. Παρόλα αυτά τα λεγόμενα detox teas μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή και μια τυπική ρουτίνα γυμναστικής.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα είδη τσαγιού με metabolism boosting εφέ!

1. Πράσινο τσάι

shutterstock-265400270.jpg

Σύμφωνα με μελέτες κλινικής διατροφής, το πράσινο τσάι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους σε μόλις 12 εβδομάδες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το εκχύλισμα του μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της γκρελίνης στο σώμα, η οποία είναι μια ορμόνη του εντέρου. (Ένα πρόσθετο μπόνους: Το πράσινο τσάι μείωσε επίσης και τη χοληστερόλη στους συμμετέχοντες!)

2. Μαύρο τσάι

shutterstock-2367834949.jpg

Το μαύρο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητα του σε καφεΐνη. Η καφεΐνη, ως γνωστόν, φέρνει ενέργεια, η οποία ισοδυναμεί με περισσότερη άσκηση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες.

3. Λευκό τσάι

shutterstock-2263601361.jpg

Αν και το λευκό τσάι δεν έχει μελετηθεί τόσο πολύ όσο το μαύρο και το πράσινο τσάι, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς το εκχύλισμα του έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση λίπους.

4. Τσάι από βότανα

shutterstock-1038336991.jpg

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τσαγιού βοτάνων, από μέντα μέχρι χαμομήλι - τα οποία έχουν μαγευτικές ιδιότητες για το σώμα αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό που θα επιλέγαμε όμως για το de-bloating είναι το τσάι τζίντζερ. Η ένωση τζιντζερόλη που περιέχει είναι ιδανική για το φούσκωμα, καθώς παρέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ηρεμήσουν το γαστρεντερικό σας σύστημα.

5. Matcha

shutterstock-2377056479.jpg

Το Matcha είναι ένα ιαπωνικό πράσινο τσάι που πωλείται σε σκόνη. Περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα είδη τσαγιού επειδή τα φυτά του καλλιεργούνται στη σκιά και θεωρείται ως μια από τις πιο ποιοτικές ποικιλίες πράσινου τσαγιού που κυκλοφορεί στην αγορά. Η κατανάλωση matcha μία ημέρα και στη συνέχεια 30 λεπτά πριν από την άσκηση μπορεί να αυξήσει την οξείδωση του λίπους ή τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει το λίπος, σύμφωνα με έρευνα στο International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

6. Τσάι Rooibos

shutterstock-515240152.jpg

Το τσάι Rooibos είναι ένα είδος βοτανικού τσαγιού που φυτρώνει στη Νότια Αφρική. Υπάρχει το κόκκινο και το πράσινο rooibos, τα οποία υφίστανται διαφορετική επεξεργασία - το κόκκινο ζυμώνεται, ενώ το πράσινο όχι. Το συγκεκριμένο είδος έχει αποδειχτεί πως συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του μεταβολισμού του σακχάρου και του λίπους - καθώς περιέχει το φλαβονοειδές που ονομάζεται aspalathin.