fbpixel

Search icon
Search
Weekend agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Weekend agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Η δημιουργική ατμόσφαιρα της πόλης μας προσκαλεί για να την απολαύσουμε


Σε λίγες ώρες καλωσορίζουμε τον Οκτώβριο και η Θεσσαλονίκη κρύβει ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και οι επιλογές που έχουμε είναι αρκετές, ώστε να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο την δημιουργική ατμόσφαιρα της πόλης. Θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και πλήθος από events μας περιμένουν για να τα ανακαλύψουμε. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς όσα κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και σας τα προτείνουμε για να περάσετε υπέροχα. 

Τake a look!

CINEMA NIGHTS

Broadway του Χρήστου Μασσαλά

boradway.jpg

Η νέα κινηματογραφική σεζόν στις αίθουσες του ΦΚΘ ξεκίνησε χθες και αναμένουμε για τις επόμενες προβολές. Ένα film, που είχε γίνει talk of the town από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Rotterdam. H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, είναι ένα νέο film noire για τις περιπέτειες μιας συμμορίας πορτοφολάδων και χορευτών σε μια σύγχρονη Αθήνα, πολύχρωμη αλλά και σκοτεινή. Πρωταγωνιστούν: Ελσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου.

Info: Αίθουσα Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00 & 23:00 

Νεαροί Εραστές Les Jeunes Amants

18d297e521899c0c7a8d42b2134c46d8.jpg

Δύο εραστές συναντιούνται 15 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, στο διάδρομο ενός νοσοκομείου. Εκείνη είναι μια κομψή συνταξιούχος αρχιτέκτονας, 71 ετών και εκείνος ένας παντρεμένος άνδρας, 45 ετών. Αντίθετοι, αλλά γοητευμένοι ο ένας από τον άλλο, ξανασυνδέονται. Χήρα, μητέρα, γιαγιά, η Shauna θέλει να επιβεβαιώσει ότι τελικά είναι γυναίκα. Πρωταγωνιστούν: Fanny Ardant, Melvil Poupaud, Cécile de France.

Info: Cine Άλεξ (Θερινός), Ολύμπου, Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:30

THEATRE

Θέατρο στο Λεωφορείο: Η Λούνα της Ρίκα Μπενβενίστε εν Κινήσει

louna-730x410-DjgD3.webp

Από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μέχρι τον τερματικό σταθμό της Πλατείας Μαβίλη, σε μια διαδρομή λεωφορείου, μια ιστορία Εβραίων της πόλης θα εξελιχθεί μπροστά στα μάτια μας. Με έναν σχεδόν βιωματικό τρόπο, θα μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της νεότερης ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Εκεί, στο μικρότερο καφέ της πόλης, το Café Chantant, θα παρουσιαστεί η τελευταία σκηνή του έργου με κρασί, ζωντανή μουσική και διάλογο. Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Κότσυφας, Ελένη Μακίσογλου, Αντιγόνη Μπάρμπα, Σωτήρης Ρουμελιώτης. Η παράσταση συμμετέχει στα 57α Δημήτρια.

Info: Αφετηρία: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Γ . Βαφόπουλου 3, Ντεπώ, Θεσσαλονίκη, Τερματικός σταθμός: Πλατεία Μαβίλη, κέντρο – το Café Chantant, Σάββατο & Κυριακή στις 20:00 

«Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» (Qui a tué mon père)

unnamed-1-1-nppj8.jpg

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των 57ων Δημήτριων. O 27χρονος Γάλλος συγγραφέας, Édouard Louis, μεταφέρει επί σκηνής την ιστορία του δημιουργικού του «παιδιού», "Qui a tué mon père", το οποίο κυκλοφόρησε το 2018. Πρόκειται για έναν μονόλογο, στον οποίο ο ίδιος αφηγείται τις παιδικές του αναμνήσεις σχετικά με τον πατέρα του και τις αντιθετικές πτυχές της προσωπικότητάς του. Θυμός και τρυφερότητα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση αυτού του άντρα, στοιχείο που προκαλεί πλήθος σκέψεων στην παιδική ψυχή του ίδιου. Τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος Γερμανός σκηνοθέτης, Thomas Ostermeier. H παραγωγή ανήκει στο θέατρο Schaubühne του Βερολίνου και του Théâtre de la Ville του Παρισιού.

Info:
Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, 30ής Οκτωβρίου 2, Σάββατο στις 21:00

«Οι παίχτες» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ στο Θέατρο Αριστοτέλειον

715228-EXVPK.jpg

Μεταφερόμαστε στη Ρωσία του 19ου αιώνα και σε μια κοινωνία, στην οποία κυριαρχεί η τάση επιβολής και οι ψευδαισθήσεις. Σε ένα ήσυχο πανδοχείο, ο τζόγος, η μπλόφα, ο ανταγωνισμός, αλλά και οι συμμαχίες, που ο ίδιος περιλαμβάνει, «μπλέκονται» με έναν ξεχωριστό τρόπο. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης. Guest star ο Θέμης Πάνου. 

Info:
Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθ. Αμύνης 2, Κυριακή στις 18:00 & 21:00

LIVE CONCERTS

Η ΚΟΘ στο Μέγαρο: Συναυλία-Αφιέρωμα στον Κάρολο Τρικολίδη

df71a4dg.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συναυλία αφιέρωμα στον Ελληνοαυστριακό διευθυντή ορχήστρας, Κάρολο Τρικολίδη, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. Συντελεστές του live concert είναι η Μαριάνα Μποζαπαλίδου στη δημοσιογραφική επιμέλεια – αφήγηση, η Σοπράνο, Σοφία Κυανίδου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ο Χάρης Ηλιάδης στη Διεύθυνση Ορχήστρας, ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης στη Διεύθυνση Ορχήστρας (Λόγω ενός προβλήματος υγείας, ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης δεν θα συμμετάσχει στη συναυλία της Κυριακής «Σούμπερτ & Ρ. Στράους»). 

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Κυριακή στις 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

thanasis-papkonstantinou-730x410-PXg6y.webp

Αγαπημένες μελωδίες θα μας συντροφεύσουν το πρώτο βράδυ του Οκτωβρίου. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχει φροντίσει ώστε να μας συνεπάρει όπως εκείνος ξέρει καλά με τις ξεχωριστές του μελωδίες. Τραγούδια που δεν ξεχνάμε, θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε ξανά. Μαζί του θα είναι η Μελίνα Κανά.

Info: Θέατρο Γης - Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Κυριακίδη, Σάββατο στις 21:00

Events

4 χρόνια Casablanca social club

52153158-647129529060526-8752673360656710888-n.jpg

To Αll Bar One γενεθλίων που έγινε ποτέ! Η αριστοκρατική vintage ατμόσφαιρα του Casablanca social club μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τα 4 χρόνια λειτουργίας του. Έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα απολαύσουμε τα υπέροχα premium cocktails από 10 guest bar tenders κορυφαίων bar από Θεσσαλονίκη, Αθηνά, Παξούς και Διδυμότειχο. Τέσσερις αγαπημένοι guest djs και ένα tribute menu στο street food συνθέτουν και ολοκληρώνουν το λαμπερό non-stop birthday party. Don't miss it! 

Info: Casablanca social club, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 18, Instagram: @casablancasocialclub

5ο Kapani Project

kapani-2.jpg

Το Kapani Project επιστρέφει το διήμερο που πλησιάζει με μότο του τη «Συνέχεια». Συνεχίζει για 5η χρονιά στο αέναο ταξίδι της ζωής, της δράσης, της τέχνης, της επαφής. Η 5η διοργάνωσή του έρχεται για να γεμίσει τα στενά της αγοράς με live, dj sets και performances με καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και street food από την ομάδα Nomade et Sauvage και το Tonino pizzeria. 

Info: Αγορά Καπάνι, Κέντρο Θεσσαλονίκης, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να ανατρέξετε στο Kapani Project

17 χρόνια Apallou!

308536292-107045932099177-985477795503815225-n-W0orN.jpg

Ένα ξεσηκωτικό party γενεθλίων μας περιμένει το βράδυ της Παρασκευής. Το Αpallou κλείνει 17 χρόνια και μας προσκαλεί για να γιορτάσουμε μαζί του. Υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά με πολλές εκπλήξεις, upbeat μουσική από τους Christos Mitrentsis και Leonidas Kotelis, αλλά και το «exposed apallou», ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να αφηγηθεί ιστορίες που τον ενώνουν με το αγαπημένο του bar. Οι ερωτήσεις θα γίνουν από τον μοναδικό Μιχάλη Σαρόπουλο.

Info: Μητροπόλεως &, Καρόλου Ντηλ 10, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00!

Enjoy the weekend!